Feljelentik Polt Pétert, a gyanú: a legfőbb ügyész csak a fideszes politikusokat védi a börtöntől

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. márc. 11., 14:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A DK bűnpártolással vádolja Poltot.

Már készül a bűnpártolás miatti feljelentés Polt Péter legfőbb ügyész ellen, aki „nem vádhatóságot, hanem védhatóságot vezet, amely megvédi a fideszes politikusokat a börtöntől” – mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyolc éve arról szólnak a hírek Magyarországon, hogy fideszes politikusok, oligarchák, vejek, rokonok lopják szét az országot, ennek ellenére egyiküket sem láttuk bilincsben és vezetőszáron, ez pedig Polt Péter volt fideszes politikus, jelenlegi legfőbb ügyész érdeme – fogalmazott Vadai.

A DK-s politikus úgy véli: a választások után, „az új kormány megalakulásának első 12 órájában le kell váltani a legfőbb ügyészt, hogy az immáron független ügyészségen megkezdődhessenek a vádemelések az eltussolt fideszes ügyekben”. Vadai Ágnes szerint Polt Péternek bíróság előtt kell majd felelnie azért, hogy nem az igazságot, hanem a Fideszt szolgálta az igazsággal szemben.

Példákat sorolva a politikus a „trafikmutyi” mellett a Matolcsy György jegybankelnök engedélyezte Quaestor fiktív kötvénykibocsátását, az MNB-alapítványokba áramlott közpénz ügyét, Farkas Flórián pénzügyeit említette, továbbá azt, hogy a „baltás gyilkos” kiadatása idején érkezett hétmillió dollár Magyarországra egy „kétes ügyletekre” fenntartott azeri számláról. Beszélt továbbá Rogán Antal kapcsolatáról a letelepedési kötvények ügyében érintett offshore cégekkel, valamint az általa „minden idők legsúlyosabb magyarországi korrupciós botrányaként” említett Elios-ügyről.

Polt Péter szerint annyira sötétek a magyar emberek, hogy akkor is korrupciót képzelnek, amikor az nincs

A legfőbb ügyész a friss országgyűlési beszámolójában ír egészen hajmeresztő dolgokat a korrupcióról. A parlament.hu-n már olvasható Polt Péter hivatalos beszámolója saját és a Legfőbb Ügyészség 2016-os tevékenységéről, a dokumentumban sok más mellett egy egészen hosszú rész szól a magyarországi korrupcióról.

 

 

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. márc. 11., 14:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 47
  Kovacs
  2018. március 12., hétfő 18:40
  46:
  Fórumtribunál. Kovacs kommentelő megfegyelmeztetése. Pontokba szedve.
  1. Ne kéregessen számon minket senkit itt, különösen nem egy gangeszi hazátlan csűrő-csavargó, aki már úgy ellopta a nyelvünet, hogy legújabban elvetemedve üresfrázisol. Kommentatatóriailag. Mert mi egy homogén kommenttestamentum vagyunk.
  2. Ezennel kinyílvánitjuk, hogy nekünk nemcsak jogunk van azzal élni akivel akarunk, hanem ahhoz is jogot szerünk itten itt meg ottan ott, hogy eldöntögessük mi magunkat hol jobbra, hol balra, hogy kivel kommentelgetünk frászthozológiailag is.
  3. Kovacs kommentelő illegálisan tartózkodik a fórumon. Kérjük Polt Pétert főügyészileg, hogy állítson ki egy elfojtogató parancsot, mert azt nem gondoltuk komolyan, hogy el akarunk távolítani posztjából egy pépét, mint a lenti kommentgyorsfolyam is bebizonyította, hogy azon fáradozunk, hogy miért nem lehet eltávolítani, ami eltávolítandó, de nem lehet, mert így meg úgy, meg amúgy. Is lehetne. Ugyanis Kovacs kommentelőt se sikerült. Eltávolítani. Ha esetleg sikerül, nem fogjuk "hiányát számonkérendni." Mi pépé esetleges hiányát kérendenénk számon.
 2. 46
  rworse
  2018. március 12., hétfő 16:49
  Kovacs megint aszonygya, hogy "miért nem". Javaslom neki, egyszer próbálandaná már ki azt a módszert, hogy mielőtt valamin számonkérendi, hogy miért úgy van vagy miért nem úgy van, győzendene már meg arról preventíve, hogy valóban úgy van-é avagy valóban nem úgy van-é amit számonkérend. Most is, aminek a hiányát számonkérendi, azzal tele van a kommentfolyam - de őt nem szokta zavarandani, hogy valami úgy van-e vagy nem úgy van, ahogy ő reagáland rá amikor elragadja a frazeológiája.
 3. 45
  yoyo
  2018. március 12., hétfő 15:48
  Kovacs, én épp arra próbálok érvelni, hogy a rendszert kellene lebontani, maradanó változásokat elérni, és nem propagandisztikus - és aligha kivitelezhető - ígéretekkel jönni.

  Ahogy lentebb és máskor is írtam, a minimális feladatok listája, ami egy valódi változásnak csupán az alapja lenne, sziszifuszi munka egy rendszerváltó garnitúrának.

  Poltot le kellene váltani. Ez elsőrendű fontosságú.
  Bíróság elé kellene állítani - na ez kb. a 300. legsürgősebb feladat.

  Ami az ellenzéket illeti: 2 cikluson keresztül semmit nem csináltak a saját pozíció keresésén kívül.
  Most, hogy van eg szűk hónap, baromira rosszul állnak abban a felkészülésben, hogy milyen lépéseket, milyen módszerekkel kell végigcsinálniuk ahhoz, hogy a lepkefing eséllyel esetleg megnyert választás után az egésznek értelme legyen.
 4. 44
  Kovacs
  2018. március 12., hétfő 15:06
  Polt Péter mandátuma 2019-ig tart. Támogatni kell a DK "törekvéseit", pártszimpátiától függetleneül. Miért nem erről értekeztek? Mármint ha komolyan gondoljátok a jelenlegi rezsim ámokfutásának a megakadályozását.
  (O. Viktor Oettingertől kért segítséget a paksi szerződés létrejöttében... Gondolom a zunióban másféle kaliberek is vannak...Ott is lehetne érdeklődni, hogy lehetne megszabadulni egy korrupt államügyesztől az Eu területén úgy hivatalosan...mert az uniós tagsággal másnak is kellene járnia, mint korrupció.)
 5. 43
  rworse
  2018. március 12., hétfő 14:07
  yoyo, 42

  Én azért mondtam Kazasztánt, mert Simicska is megszólal, ha komoly veszélye van, hogy elítélné az Orbán-rezsim. Már sokszor megbeszéltük, hogy Orbánnak és Simicskának egymás torkán a keze, ezért nem bántják egymást igazán komolyan. Tehát, ha igazán komolyan, bíróság előtt akarnák bántani, ahhoz el kéne vinni valami olyan helyre, ahol csak "bíróságok" vannak, illetve ahonnan nem tud ideszivárogni a Simicska által bosszúnapvilágra hozható információ. Budavári nem feltétlen tud olyan dolgokat mondani a NER-ről, amiért hímes tojásként kéne vele bánni. Simicska meg minden szempontból ilyen. tehát őt nem vihetik bíróság elé, és ő sem viheti Orbánt bíróság elé. Mert mindkettő eleve önmagát is vinné. Egy módszer van még, hogy Simicskát "baleset" éri. "Megmérgezi magát", mint Welsz Tamás, szívrohama lesz, mint a kisemmizett szoftverfejlesztőnek, Komáromi Andrásnak, "lelövi magát" mint Kuzma Mihály, "felköti magát" mint Dénes Gábor...
  Szóval, nem azt mondom, hogy Kazahsztánba kéne menni Kazahsztánért, persze, hogy itt is van Kazahsztán, csak azt mondom, hogy Simicska nem kerülhet ilyen miatt bíróság elé itthon, mert azzal eleve odakerül Orbán is. Akkor Simicska után az Özönvíz.
 6. 42
  yoyo
  2018. március 12., hétfő 12:46
  https://index.hu/gazdasag/2018/02/13/elios_tulajdonviszonyok_simicska_tibrocz/

  "Látható tehát, hogy mind a „kizárólag Tiborcz”, mind a „kizárólag Simicska” narratíva sántít, itt inkább a két NER-üzletember és köreik közös bizniszéről van itt szó, amiből aztán Simicska egy idő után – az Index forrásai szerint belső konfliktus miatt – kiszállt. Tiborcz és Hamar pedig akkor szabadultak meg a cégtől, amikor már nagyon forró lett a lábuk alatt a talaj az Elios látványos terjeszkedését taglaló cikkek elszaporodása miatt."

  Szerintem nem kell Kazahsztánig rohanni, hogy az ilyen gányos dolgokból kimosdassák a saját kutya kölykét.
  És ahhoz képest, hogy nem vagyunk Kazahsztán, már régen tele vagyunk durván vitatható ítéletekkel.
  (Hogy mást ne mondjak, annak ellenére, hogy Budaházyt egy zűrzavaros és kártékony alaknak tartom, a "magyarok nyilai terrorszervezetre" - kigyulladt focilabda, lábtörlő, csúnyán összevert Csintalan - ráhúzott 120 évvel, majd máig írásba nem foglalt ítélettel azért jócskán messzire belsőázsiába vetették a sulykot.)
 7. 41
  rworse
  2018. március 12., hétfő 11:44
  hibajavítás, lemaradtak az idézőjelek:
  ...ahhoz valahol Kazahsztánban kellene "bíróságot" találni, nyolcvan évre titkosított "tárgyalással".
 8. 40
  rworse
  2018. március 12., hétfő 11:43
  yoyo, 38

  Bíróság biztosan nem fogja ezügyben elítélni Simicskát, legfeljebb a kormánymédia fogja tovább harsogva kizárólag Simicskára kenni. Abban igazad van, hogy a hívekhez ez fog eljutni. Ha bírósággal akarnák elítéltetni, ahhoz valahol Kazahsztánban kellene bíróságot találni, nyolcvan évre titkosított tárgyalással.
 9. 39
  yoyo
  2018. március 12., hétfő 11:39
  ez az elios cucc nagyon erős, nem lenne szabad hagyni a többi disznósággal együtt eltűnni a süllyesztőben.
  Az a szar, hogy jobb helyeken önmagában maga a hír bőven elég lenne a rendszer megdöntéséhez.
  Itt viszont a rendszert kellene megdönteni ahhoz, hogy igazából ügy lehessen belőle.
  A falrepesztéshez tehát elég komoly rásegítésre volna szükség.
 10. 38
  yoyo
  2018. március 12., hétfő 11:15
  Az OLAF 15 milliárdot vissza fog követelni - a magyar államtól.

  A független magyar bíróság pedig el fogja ítélni Simicskát, mint többségi tulajdonost és döntéshozót.
  Ez fog eljutni a magyar választókhoz az mti-n keresztül.

Komment írásához vagy regisztrálj