Harvey Weinstein tagad: ő soha senkivel beleegyezés nélkül nem létesített szexuális kapcsolatot

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 05., 18:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ügyvédje megpróbálja elérni, hogy ejtsék az ügyet még az előtt, hogy tárgyalásra kerülne.

A bukott filmmogul először jelent meg a testület előtt az után, hogy a vádesküdtszék múlt héten hivatalosan is vádat emelt ellene két nő sérelmére elkövetett szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt.
A 66 éves filmproducer május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.
Kedden anélkül hagyta el a bíróság épületét, hogy újságíróknak nyilatkozott volna. Ügyvédje, Benjamin Brafman megerősítetté, hogy ügyfele ártatlannak vallotta magát.

"Weinstein úr tagadja a bűncselekmények elkövetését. Soha senkivel nem bocsátkozott olyan szexuális aktusba, amely nem közös megegyezéssel történt"

– mondta Brafman újságíróknak.
"A nemi erőszak egy elítélendő bűncselekmény. De ugyanúgy elítélendő az, hogy ha valakit hamisan vádolnak nemi erőszakkal. Véleménye szerint őt hamisan vádolják erőszakos nemi közösüléssel" - hangoztatta az ügyvéd. 
Brafman "a legnagyobb mértékben védhetőnek" nevezte az ügyet azon bizonyítékok alapján, amelyeket a vádiratból megismertek. 
"Megkezdtük harcunkat" – hangsúlyozta az ügyvéd, hozzátéve, hogy megpróbálja elérni az ügyészeknél, hogy ejtsék az ügyet. "Ha sikeresek leszünk, valószínűleg nem lesz tárgyalás".
Tavaly október óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták a producer zaklatási ügyeit, több mint 70 nő – köztük Salma Hayek, Ashley Judd, Rose McGowan és Gwyneth Paltrow – vádolta meg a Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját nemi erőszakkal, szexuális zaklatással.
Weinstein helytelen szexuális viselkedését elismerte, de következetesen tagadja, hogy valaha közös megegyezés nélküli nemi aktusban vett volna részt.
A botrány kirobbanása után Harvey Weinsteint eltávolították a cég éléről, az amerikai filmakadémia pedig megvonta tőle a tagságot. A bukott filmmogul ellen New York mellett Los Angelesben és Londonban is rendőrségi vizsgálat folyik a bejelentések alapján.
Az ügyészség a vádiratban nem nevezte meg az áldozatokat, amerikai sajtóértesülések szerint az egyik sértett Lucia Evans, akit kezdő színésznőként 2004-ben a filmmogul orális szexre kényszerített. Evans az első nők között volt, akik az újságíróknak feltárták ügyüket.
Ha bírósági tárgyaláson az esküdtszék Weinsteint bűnösnek találja, 5 évtől 25 évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki rá a bíró. Az illetékes bíró szeptember végére rendelte vissza a feleket.

Az ügyről írt korábbi írásunkat itt találják:

A dívány alkonya

A független filmek bajnokáról, Hollywood királycsinálójáról, Obama és Hillary bőkezű támogatójáról, a 81 Oscarral büszkélkedő szuperproducerről a New York Times írta meg először, ami Hollywoodban már rég nyílt titkoknak számított: Harvey Weinstein a kilencvenes évektől egészen mostanáig szexuális ragadozóként viselkedett nők tucatjaival. A vádak a zaklatástól a nemi erőszakig terjednek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 05., 18:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. június 06., szerda 12:35
  Cyrano

  Ha lenne benne "annyi méltóság", akkor nem bűnözött volna ilyen piszkos módon. Miért pont most válna méltóvá, amikor egyetlen törekvése, hogy minél inkább elkerülje a börtönt?
 2. 1
  Cyrano
  2018. június 06., szerda 07:55
  Há' persze, közös megegyezés.
  "Mucika, ott a szereposztó dívány, vagy nincs szerep."
  Ki tudna ilyen szép szavakra nemet mondani? :(
  Akkora szemét balfasz, de legalább lenne benne annyi méltóság, hogy nem néz hülyének másokat.
  Magának meg vesz egy tükröt és megkérdezi: hány nő vágyik arra, hogy ezzel a pasival ágyba bújhasson?

Komment írásához vagy regisztrálj

 • Lokál

  Lecsapott a vihar Budapestre

  Leállt több BKK-járat, elázott a Sziget.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2018. aug. 14., 19:15
  Kommentek
  0
  Lecsapott a vihar Budapestre
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma
 • Bűn

  Beismerő vallomást tett Roháč

  Elismerte, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet 1996-ban, nem pedig az a Hatvani István, akit a gyilkosság miat két éve már elítéltek.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2018. aug. 14., 18:45
  Kommentek
  0
  Beismerő vallomást tett Roháč
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma
 • Katasztrófa

  Legalább 35 halottja van az olaszországi hídomlásnak

  35-re emelkedett a genovai hídomlás halálos áldozatainak a száma. Mindezt a mentésben résztvevő tűzoltók közölték kedden délután. 

  Szerző
  MTI
  Posztolva
  2018. aug. 14., 17:38
  Kommentek
  0
  Legalább 35 halottja van az olaszországi hídomlásnak
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma