Enyedi Ildikó Testről és lélekről filmjét nevezzük Oscar-díjra

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 05., 13:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Saul fia után Enyedi filmje indulhat a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

A Filmalap filmszakmai döntőbizottságának tagjai – Havas Ágnes, a Filmalap igazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos – Divinyi Réka forgatókönyvíróval, Goda Krisztina rendezővel és Sándor Pál rendező-producerrel kiegészülve úgy döntöttek, hogy Enyedi Ildikó Testről és lélekről filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra.

A 18 év után új nagyjátékfilmmel jelentkező Enyedi Ildikó Testről és lélekről alkotása a világpremierje alkalmával, februárban elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, majd számos elismerést gyűjtött be, és széles körű közönségsikernek örvendett.

Érdemes élni és szeretni – Enyedi Ildikó szerelmes filmje tarolt a Berlinalén

„Félelmetesen abszurd országban élünk, mégis folyamatosan készülnek a színvonalas alkotások” – mondta Enyedi. De mit mond a filmje? Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről nyerte a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjának fődíját, az Arany Medvét. Ilyen sikert magyar film utoljára 1975-ben aratott: Mészáros Márta Örökbefogadása.

„A kultúrpolitikának nem az a dolga, hogy megmondja, mi a jó és mi nem” – Enyediék megmutatták a medvét

„18 év után elég jó ránézni.” „Fontosabb az, ami összeköt bennünket, mint ami szétválaszt” – ez az egyik fontos üzenete a Testről és lélekről című filmnek, nyilatkozta maga a rendező kedd délután a Toldi moziban. A Berlini Arany Medve díjas film első hazai sajtótájékoztatóján az alkotók az apró kulisszatitkok és személyes vélemények mellett reagáltak az elmúlt napok kis politikai viharára is.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 05., 13:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. szeptember 06., szerda 00:38
  Hajrá.
 2. 2
  galambocskám
  2017. szeptember 05., kedd 20:04
  Ja persze nem úgy van az. Elébb még be kell szavazniuk, de kiknek is, zsűrinek, Ámerikai Filmakadémiának, tudja a szösz de valakiknek be kell szavazniuk az öt kiválasztott közé és csak akkor jön az éjszakai nemalvás.

 3. 1
  galambocskám
  2017. szeptember 05., kedd 19:40
  Remek....alvásról szó sem lehet ezen egy éjszaka!

  :)

Komment írásához vagy regisztrálj