Visszaszól az őt hiteltelenítő fideszeseknek a kormányhivatali vezető, aki nemrég kipakolt a NER-ről

szerző
Vas András
publikálva
2017. aug. 28., 11:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha kritizálsz, ezt kapod!

Korrupció, a törvények és a szakmaiság semmibevétele, a politikai aktivisták hivatalba emelése, az alkalmazottak megfigyelése, fenyegetése, feljelentése – Varga Zsolt, a somogyi kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságának korábbi vezetője, a társadalombiztosítási és családtámogatási főosztály egykori helyettes vezetője igencsak megrázó képet festett a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vidéki hétköznapjairól a múlt héten. A korábbi köztisztviselőt elsőként a magyarnarancs.hu szólaltatta meg. A magát megrögzött jobboldalinak valló szociálpolitikus hat éven át dolgozott kormánytisztviselőként, ez idő alatt látott bele az orbáni bürokrácia működésébe, és végül a múlt héten döntött úgy, hogy megosztja tapasztalatait a magyarnarancs.hu-val. Egyik legsúlyosabb állításaként arról beszélt, hogy a legutóbbi parlamenti választások előtt a kormányhivatalban lehívták a méltányossági nyugdíjban részesülők névsorát és adatait, és az aktivisták fel is keresték az érintetteket.

A Varga által elmondottak nem maradtak visszhang nélkül, a kormánypárt reagált az állításaira. „Elképzelhetetlennek tartom, nem találkoztam ilyesmivel – mondta a Hír Tv-nek Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, a nagyobbik kormánypárt dél-dunántúli erős embere Varga Zsolt állításairól. „Ne felejtsük el, olyan ember nyilatkozatáról van szó – tette hozzá –, akinek visszatekintve életútjára, sehol sem állta meg a helyét.” Gelencsér Attila, Kaposvár fideszes parlamenti képviselője nyilatkozni nem akart, csak annyit reagált a tévének: „Ha történt is visszaélés a nyugdíjasok adataival, azért éppen Varga Zsolt a felelős, hiszen ő vezette a nyugdíjbiztosítási igazgatóságot.”

false

Az egykori kormánytisztviselő nem lepődött meg a kormánypárti reakciókon. „Gelencsér Attila kaposvári, és szinkronhangja, Bánki Erik mohácsi fideszes országgyűlési képviselők munkásságomat minősítő megjegyzéseivel szemben a tények a következők” – mondta Varga a magyarnarancs.hu-nak. „Szociális munkásságomért Pro Caritate, társadalombiztosítási munkásságomért Szent Kristóf, Somogy megyéért végzett tevékenységemért Somogy Polgáraiért kitüntetéseket kaptam. Vezető kormánytisztviselői munkakörömet kivételes, vagyis a legmagasabb minősítéssel végeztem és fejeztem be, a két évtizedes teljes közszolgálati életpályámat a megbecsülés övezte. Éppen ezért Gelencsér és Bánki képviselőknek az állami közszolgálatban álló fideszes kádereik életútjának böngészését tanácsolom.”

Varga Zsolt – aki kiemelte, a támadások ellenére egyáltalán nem bánta meg, hogy a nyilvánossághoz fordult – a kaposvári képviselő állítására, amely a nyugdíjasadatokkal kapcsolatos esetleges visszaélésért őt tette felelőssé, megjegyezte: „Utólag, az állásukat féltő kollégák révén szereztem tudomást a történtekről.”

szerző
Vas András
publikálva
2017. aug. 28., 11:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj