Női szeszély, női lélek, asszonyaink biztonsága: állami hölgykonferencia volt a Parlamentben

szerző
- palosm -
publikálva
2018. márc. 08., 21:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nőnapi Hölgy-válasz konferencia Georg Spöttlével, a női szeszéllyel és a női lélek erőforrásaival.

Vessünk egy pillantást arra, hogy a kormány vonatkozó minisztériumának vonatkozó államtitkársága mit virított nőnapra azon túl, hogy a miniszterelnök virágot osztott abban a kantinban, ahol az ebédje készül, és Balog Zoltán megköszönt a Facebookon a nőknek „mindent, amit naponta tesznek értünk, a közösségekért, a családokért”.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Magyar Női Unió által szervezett Hölgy-válasz elnevezésű nőnapi konferencián – fővédnök: Kövér László – például Novák Katalin családügyi államtitkár és Fidesz-alelnök tisztázta, hogy nők és férfiak hasonlóak, de nem egyformák, „ezért az egyenlőséget, és nem az egyformaságot kell hangsúlyozni”.

false

 

Fotó: MTI

Hogy kiknek adott mérsékelten frappáns választ Novák, nem tudnánk megmondani, de rendben, nem egyformák.

Lássuk a nagyszerű nevű „hölgykonferencia” programját, amit a Magyar Női Unió honlapján találtunk, ehhez fogjuk hozzánézni az eseményről készült MTI-beszámolót.

Rögtön az első programpont felveti a „női szeszély” toposzát – esetleg lehetett volna mindjárt „női hiszti” is, nem? –, és kapcsolja ezt össze a szendvicskészítéssel. Vagy a nassolással, nem tudjuk, és igazából a fene akarja megfejteni, mire gondolhatott az, aki „Női szeszély – reggeli falatkák a Dunai folyosón” címet adta a programnak.

A Ficsak alapítója előhozakodhatott azzal, hogy milyen a „női lélek” – „egy nő életében a legszebb ajándék a gyerek, a gyerekek megszületése pedig nemzeti létkérdés is” –, a Magyar Női Uniótól pedig Batthyány-Schmidt Margit tehetett kísérletet „a hagyományos női értékek” definiálására: „amilyen a nő, olyan a család, és végső soron a társadalom is.” A „női szeszély” emlegetésénél csak „a női lélek” nőnapi megfejtése a rosszabb.

Most szólunk, nem soroljuk fel az egész programot, ehelyett önkényesen válogatunk ki belőle véleményünk szerint problematikus pontokat.

Így jutunk el a kormány egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője, az ufókkal is furcsa viszonyt ápoló Georg Spöttle „Lányaink, asszonyaink biztonsága” című előadásához. Sajnos az MTI-beszámolóból valahogy kimaradt, miről beszélt a morc szaktekintély, sőt az is, hogy ott volt, feltételezésekbe pedig nem szívesen bocsátkoznánk. (Úgyis tudja mindenki.) A lényeg az, hogy túl #metoo-n és zaklatási botrányokon, a nőkkel szemben elkövetett erőszakról és hatalmi visszaélésekről minden jel szerint egyedül ebben a formában esett szó ezen a jeles eseményen.

false

 

Fotó: Georg Spöttle Facebook-oldal

Aztán levezetésként újra előkerült „a női lélek” és annak „erőforrásai” egy párkapcsolati coach előadásában, hogy aztán az egész konferenciát frappánsan zárja le „a lányok, a lányok gasztroangyalok… – büféebéd” nevű programpont.

A Csárdáskirálynővel ugye mellényúlni nem lehet, Orbán Viktor és Balog Zoltán szívéhez is közel áll.

Sajnáljuk, hogy nem voltunk ott, biztosan sokkal többet tudnánk most a női szeszélyről és a női lélekről is.

szerző
- palosm -
publikálva
2018. márc. 08., 21:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
nőnap
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2018. március 09., péntek 07:59
  A gyanús bácsi a Nemzeti Transzneműek Női Szeszély Nemzeti Szövetségét képviseli.
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. március 09., péntek 06:38
  Természetesen a Magyar Női Uniónak semmi köze a kádárista Magyar Nők Országos Tanácsához és a jelenkori Magyar Nők Szövetségéhez.
  De ami ennél is fontosabb, az Unióhoz sincs köze.
  A Manut olyan, nemzetileg elkötelezett nők erősítik, mint például a kommunizmus idején elnyomott Sunyovszky Szilvia színésznő. Vagy Ékes Ilona volt fideszes képviselő, a Magyar Asszonyok Ezredévi Szövetsége alapítója, a Tormay Cecil alapította Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége kutatója, a melegfelvonulások betiltatásának egyik élharcosa, aki három éve beperelte a HVG-t a „Nagy Harácsony” feliratú, szerinte vallásgyalázó címlapja miatt.
  Ha egy ilyen Ékes Ilona-típusú női szószóló összejön Georg Szpotlével, abból csakis jó buli kerekedhet. Csoda-e, hogy Skodle úr kezében megszédül a szelfibot?
 3. 3
  szegedi789
  2018. március 09., péntek 00:22
  Kedvencem az ufóezoterikusfasisztoidpaprikajancsi kobakja mögötti hölgyemény, nem a hülyén vigyorgó (bár azt a menüsort, esteleg vegyület nevét szeretném tudni !), hanem a titokzatos szfinx, a végzet asszonya, aki épp elmélyült plafon-/karzatszugerálásba kezdett, gondolván megúszhatja, hogy egy ilyen igényesen züllött közszereplő húúú de nagyon erdeti szelfijén húúú de eredeti érzésnyilvánításba fogjon.

  Hátul meg mit keres egy bácsi ? Titokzatos nő mellé titokzatos bácsi. Gyanúúússss...
 4. 2
  szegedi789
  2018. március 09., péntek 00:08
  Kellett ez a korszakos rendezvény asszonyainknak, lányainknak mint egy falat nárcisz...
 5. 1
  rworse
  2018. március 09., péntek 00:08
  Bár nem érzem magam fenének, a feladattól visszarettenő Mátéval ellentétben nagyon is szeretném megfejteni, hogy mi értendő a "Női szeszély — reggeli falatkák a Dunai folyosón“ programpont alatt. És mindjárt feltételezéssel is élek, gondolom, nem a szlávok akarnak megint az országon keresztül összeköttetést megvalósítani önmaguk között, hanem nyilván van a Parlamentnek egy Dunai folyosó nevű utcája, és az ott foganatosított büféreggeli (Kis zabálás) kapott ilyen blikfangosnak képzelt bizalmaskodó címet.
  Mindenesetre alapvetően a női princípium (konyha, szülőszoba, házi tűzhely) viszonyrendszerben telt a nap, és ez helyes. Nem vagyunk egyformák a nőkkel, örülök, hogy ezt a képviselőik is belátják, és nem tolakodnak szüfrazsettként a női princípium határain kívülre. Hogy mi női princípium, azt továbbra is a Vakkomondor Hagyományos Nemi Szerepek Élcsapat határozza meg, és láták hogy ez jó. Cipőt a cipőboltból, cipészt a kapufánál.

Komment írásához vagy regisztrálj