Több tüntetés is lesz ma a kárpátaljai magyar gyerekekért

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 10., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Például egy flashmob az ukrán nagykövetség előtt.

A héten elfogadott ukrán oktatási törvény kimondja, hogy a nemzetiségi kisebbségek számára csak az első négy osztályban biztosított az anyanyelvükön történő oktatás, majd felső tagozattól kezdve, fokozatosan át kell térni az ukrán nyelvű tantárgyakra. Az új módosítást itthon a kormánypártok és az ellenzék is aggályosnak tartja, így a mai nap folyamán pedig több megmozdulás is lesz ezzel kapcsolatban Budapesten.

Közösen áll ki az ellenzék a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatása mellett

A holnapi akcióra a Fideszt és a Jobbikot is várják. A kárpátaljai magyarság alkotmányos jogait sérti az ukrán parlament által kedden elfogadott, a nemzetiségek anyanyelvű oktatását ellehetetlenítő oktatási törvény, ezért a kárpátaljai magyarok minden törvényes eszközt fel fognak használni oktatási jogaik visszaállítása érdekében - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke szerdán Beregszászon.

A Közös Ország Mozgalom az Alkotmány utcai Agórához szervez demonstrációt délután négytől, a Párbeszéd Magyarország pedig háromtól tart megmozdulást az ukrán nagykövetség (XII. Istenhegyi út, 84/b) előtt. Az eseményen beszédet mond a párt miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 10., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj