Csúnya zsidózásba torkollott a római-parti gát melletti kampány

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kevés az idő, minden eszközt bevetnek.

Úgy tűnik, újabb szintre léptek süllyedtek a Római-parti gátért lobbizó álcivilek. Az egyesület mai Facebook-bejegyzésében zsidózó retorikával próbálja lejáratni a gátat védő civileket.

„Zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton a 70 ha-on lévőket! Betonfalat emelnének a Királyok–Nánási-nyomvonalon, kettéválasztva kerületünket! Hazug, demagóg állításokkal kápráztatnak! Mintha elfelejtették volna, mi történt rokonságukkal a 40-es években, hasonlóan akarnak elbánni a 70 ha-on lévőkkel! Rajzolgatnak magántulajdonban lévő telkekre! Talán ki akarnak sajátítani és munkatáborba készülnek küldeni az itt élőket? Lányi, Tosics, Béres, Moldován urak mit képzelnek magukról!” – írják.

De nem ez az első eset, hogy ilyen hangot ütnek meg.

false

A Fővárosi Közgyűlés szeptember végén dönt a mobilgátról, így már kevés idő maradt az érvek és ellenérvek ütköztetésére, úgy tűnik, a gátat támogató egyesület nem riad meg semmitől akarata érvényesítése érdekében.

A Tarlós Istvánhoz közel álló egyesület célja „a mobil árvízvédelmi védmű közvetlenül a Duna-parton történő megépítésének szorgalmazása az illetékes állami és önkormányzati szerveknél”, „a szórakozási, idegenforgalmi és lakófunkciók megtartásával az itt lakók, a sportolni, kikapcsolódni vágyók, valamint a befektetők és a vállalkozások tulajdonosai érdekeinek összehangolásával és képviseletével”.

Nem véletlen a hatalmas támogatás, az egyesület és a mobilgátat övező viták emblematikus alakja a vegyi áruk szállításából és műtrágya előállításából meggazdagodott Egri Gábor, aki egy 2013-as napi.hu-cikkben 6,7 milliárdos becsült vagyonnal szerepelt a száz leggazdagabb magyar listáján. Egrié a közvetlenül a partra épült négycsillagos, hatvanhárom szobás Holiday Beach Budapest Wellness and Conference Hotel. A szálloda közel 2,4 milliárdos beruházással épült fel.

De a képviselők között találjuk Rátkainé Fehér Ágnest is, aki férjével közösen viszi a Rómaifürdő Sport Egyesületet, és az oda bejegyzett Római Part Szabadidő, Sport, Szolgáltató Nonprofit Kft.-t. 2014 közepe óta a közbeszerzéseken igen szépen szereplő 4iG Zrt. felügyelőbizottságának tagja.

Galgóczi Csaba, aki nagy értékű lakóingatlannal rendelkezik a hullámtérben. 2009-ben Galgóczi a Blikknek adott nyilatkozatában állampolgári engedetlenségi mozgalom indításával fenyegetőzött, ha nem építenek ide gátat. „Az államnak vagy az önkormányzatnak kötelessége megvédeni az állampolgárok otthonát” – hangoztatta.

Szintén elemi érdeke a parti mobilgát a több ízben az egyesület elnökeként nyilatkozó Búzás Antal Győzőnek, aki már függetlenként és az MSZP színeiben is indult önkormányzati választáson. Búzás családi háza a Nánási út Duna felőli oldalán, tehát a hullámtérben áll, írta korábban az Átlátszó.

Az ügyről korábban részletesen itt írtunk:

A gazdagok játszótere – Eldől a Római-part sorsa

A mobilgát-beruházás a végére fölemészthet akár 20 milliárd forintot, tönkretesz egy kivételes ökoszisztémát, viszont megnöveli néhány befolyásos vállalkozó ingatlanának az értékét. E tényeket Tarlós István arroganciája sem leplezheti már.

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. szeptember 11., hétfő 15:56
    erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához vagy regisztrálj