Narancsblog

A napnál is világosabb, hogy a Fidesz csúnyán átverte az embereket, mégsem sodorja el a kormányt a népharag

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 17., 12:10
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pedig nincs sok nagyobb pofátlanság a rezsicsökkentéses kamunál.

Az utóbbi években mi is többször igyekeztünk rávilágítani arra, hogy mekkora szédítés a Fidesz korábbi választási csodafegyvere, a rezsicsökkentés. Ezt egy korábbi interjúnkban Holoda Attila, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egykori energetikáért felelős helyettes államtitkára is elmagyarázta, aki kiemelte, hogy a hazai rögzített gázár már jóval felette jár annak, mint amennyiért az manapság beszerezhető, így a rezsicsökkentés miatt magasabbak a lakossági fogyasztói árak, de a kormány mégsem akarja mérsékelni az árakat.

Az ezen a héten történtek a korábbiaknál is jobban bemutatták, hogy tényleg évek óta a szemünkbe hazudik a Fidesz, mi több, a pénztárcánkkal játszik, hiszen az állam kifizetteti velünk a magasabb rezsiszámlát akkor, amikor az már régóta lehetne sokkal olcsóbb is. Néhány napja kiderült, hogy a lakossági egyetemes földgázáraknak jelentősen alákínált az E.On Hungária: évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígért, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni. Erre a magyar kormánynak két reakciója lehetett volna: vagy csendben maradnak, vagy kiállnak, és azt mondják, hogy döntöttek, végre a piaci árakhoz igazítják a számlákat, így nem kell átmenni a gonosz multihoz, zsákban hozza a Fidesz is az olcsóbb meleget. De nem ez történt.

Főnök, tényleg azt mondjam, hogy még mindig olcsóbb?

Főnök! Tényleg azt mondjam, hogy még mindig olcsóbb?

Fotó: Németh Dániel

Kedden Németh Szilárd azt üzente az E.On Hungáriának, ha tényleg olcsóbban adják a gázt, mint az állami szolgáltató, akkor véssék jól az eszükbe: ezzel beavatkoznak a magyar országgyűlési választásokba. A rezsihuszárnak ennyi pattant ki az agyából, vagyis még annyi, hogy szerinte a cég „kicsit fogja vissza az agarakat”, és hogy ez megint a gaz és gonosz Brüsszel műve.

Majd szerdán hivatalosan is kiderült, hogy mennyit veszített minden magyar háztartás a rezsicsökkentéssel. Miután a szocialista Tóth Bertalan kiperelte az azokat igazoló számlákat a Magyar Földgáz-kereskedőtől, közölte: szerinte már 2013-2014-ben is buktak valamennyit a fogyasztók a túl magasan tartott állami tarifán, viszont azóta az olaj- és a gázárak jelentősen csökkentek, így még rosszabbul járt a lakosság a rezsicsökkentett hatósági árral. A politikus számszerűsítette is a folyamatot: 2013 és 2017 között egy háztartás átlagosan 70 ezer forinttal kevesebbet fizetett volna, ha az állam hagyja érvényesülni a piaci folyamatokat.

Tehát minimum 70 ezerrel nyúlt le az állam minden magyar háztartást úgy, hogy közben elvárták, mindenki tapsoljon a rezsicsökkentésnek és Orbán Viktornak. Ebből a háztartásonkénti 70 ezerből is jut többek között "Mészáros Lőrinc" vállalkozásainak, jut az épülő stadionok talapzatába, Tiborcz István és Orbán Ráhel saját lábon állására és a sorosellenes plakátokra. És a magyarok rendületlenül fizetik tovább a Fidesz miatt magasabb számlákat, a kormánypárt pedig öles léptekkel halad az újabb négyéves hatalom megszerzése felé.

„Nagy szemfényvesztés"

A paksi bővítés után nőni fog a villamos energia ára, és általában is drágulnak az energiahordozók, ami a hazai piaci verseny kiiktatásának a következménye. A NER oligarchiái megtalálják a számításukat, a propaganda pedig tovább kábítja a lakosságot a rezsiharc fantasztikus eredményeivel.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 17., 12:10
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Trabi
  2018. február 19., hétfő 20:27
  „Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” Lendvai Ildikó
 2. 6
  tiszapolgári
  2018. február 18., 10:14
  Többször is tapasztaltam, hogy az erdélyi és a kárpátaljai magyarok ugyanazzal a képpel jellemzik a románokat és az ukránokat: „Ez szolganép, fát lehet vágni a hátukon”.
  Miközben az elmúlt években a térségben kizárólag Ukrajnában és Romániában voltak valódi, nagy tömegtüntetések, és ha valakire, hát a magyarországi magyarokra jellemző csak igazán, hogy fát lehet vágni a hátukon.
 3. 5
  rworse
  2018. február 17., szombat 22:24
  Van már nekünk szilárd rezsink,
  Így nincs már Rezsi Szilárdunk.
  Soros Szilárd lett a Sziszink,
  Kiáll értünk, ha beállunk.

  Sziszink most a határt tartja,
  Négysoros drót körbezárja.
  Hét ajtaját lakat tartja,
  Mint a Kékszakállú vára.
 4. 4
  rworse
  2018. február 17., szombat 15:06
  Most egyelőre nincs szükség rezsicsökkentési kampányra, mert a migráció és Soros mindent visz. Majd ha nem lesz elég az uszítás, jön újra a rezsicsökkentés.
 5. 3
  yoyo
  2018. február 17., szombat 14:05
  A népharag előbb támad a sorosbérenc eonra, mint a babapopsi hamvasságú kormányzatra.
  Mit avatkoznak ezek is bele mindenbe?! Örüljenek, ha nem kapnak egy jókora különadót!
 6. 2
  szegedi789
  2018. február 17., szombat 13:56
  Igen, hazudtak. Igen, szó szerint káros a piac ellenes dumák. És minden a racionalitást semmibevevő kommunikációs hókuszpók. De ami "jobban tetszett", többszörösen lebuktatták magukat. Ugyanis nemcsak a nagy választási blablát leplezték le, de fidesz "nemzeti oldal" jellegét is. HAG-vezetéken át lebonyolított üzletek egyszerűen azt mutatják, hogy először van a nemzet örökös ov-je körüli politikai "elit" (MET), majd azután szorosan az oroszok érdeke, és valahol a fasorban kullog szegény magyarkák nemzeti érdeke...Szóval, ööö, még az orosz érdekeket is hamarabb figyelembe veszik, mint...

  Ez viszont szimpla hazaárulás.
 7. 1
  reftno
  2018. február 17., szombat 12:49
  Na ja, de ez nem érdekel senkit, amikor a migráncsok itt vannak a határon és el akarják özönleni az országot a Soros segítségével.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk