A jó német: Bernd Storck igazán magyaros módon magyarázza a vereséget

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 04., 11:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nemzetközi szinten máshogy fújnak a bírók. Ennyike.

Miután tegnap 0-1-re kikapott a magyar válogatott a portugáloktól, végleg eldőlt, hogy nem juthatunk ki a 2018-as világbajnokságra. A meccs egy részét emberhátrányban játszottuk, mert Priskin Tamást az első félidő vége felé kiállította a játékvezető, mivel lekönyökölt egy portugál játékost. Nem sokkal a meccs után sajtótájékoztatót tartott Bernd Storck szövetségi kapitány, aki mostanra mintha átvette volna néhány korábbi kapitány szokását, retorikáját.

Szerinte „az első fél óra után emberhátrányban futballoztunk az Európa-bajnok Portugália ellen”, de úgy látja, „nagyszerűen játszottunk”, gratulál a csapatnak. „Kiemelkedő játékosok a portugálok, ám jól lezártuk a területeket, kevés gólhelyzetet engedtünk nekik kialakítani” – mondta Storck.

Bernd Storck egy korábbi meccs után

Bernd Storck egy korábbi meccs után

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ő úgy látja, „vereséget szenvedni szomorú, de a mai kivételes eset, hiszen tíz emberrel nagyot küzdöttünk egy erős válogatott ellen. Dicséret illeti a csapatomat. Kis szerencsével egyenlíthettünk volna. Gratulálok a portugáloknak, megérdemelten nyertek”.

„Nem voltunk sportszerűtlenek, Priskin sem szándékosan szabálytalankodott. Ilyen mérkőzésen előfordulhatnak ilyen esetek. Nemzetközi szinten másképp fújnak a bírók, mint idehaza. Amióta én vagyok a kapitány, eddig nem kaptunk piros lapot, törekszünk a sportszerűségre” – mondta Storck, bár arra nem utalt, mégis mit jelent az, hogy nemzetközi szinten másképp fújnak a bírók. Talán legközelebb az lesz, hogy nemzetközi szinten a fű is más.

(via Nemzeti Sport)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 04., 11:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  szegedi789
  2017. szeptember 04., hétfő 13:01
  1. 1-0 után gyakorlatilag egy cicázó edzés lett meccsből. Labdatartás , gyerekek !

  2. Ezt az "n+1dik percig pariban voltunk" c. dumát meg, háát, n+1dik alkalommal eladhatónak hiszik . . .

  3. Dzsudzsi hisztije, legyintgetései, eltiltással járó sárgája meg, gondolom, a mentális erősséget kívánta jelezni . . . Hát, ööö, fejben elfáradtunk . . .
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 04., hétfő 12:41
  ecetera ecetera. 50 éve folyamatosan ezt hallom.
 3. 1
  rworse
  2017. szeptember 04., hétfő 11:58
  Az utóbbi két meccsen úgy láttam, hogy a válogatott kimászóban van a feröeri 0-0 és az andorrai 0-1 magyarázhatatlan kilátástalanságából, visszanyertük az EB-re kivivő formánkat, fejlődőkészségünket, tehát esetleg nem volt rossz döntés továbbra is bízni a Storck-stábban. Mindazonáltal, az idő múlásával Storck is egyre több hülyeséget beszél, ahogy az a magyar futball szövetségi kapitányainál régóta szokás.
  A hülyeségbeszéd csimborasszója a Fiola-Priskin duó Guiness-rekordba illő aranyköpése volt:
  Fiola: "A kiállítás jó kérdés, nem tudom egyértelműen megítélni, mert messze voltam. Pepe szemöldöke felszakadt, Priska mondta, hogy felugrott és Pepe fejelt bele a könyökébe, szóval nem ő ütötte le, úgyhogy ha így nézzük, akkor nem volt jogos a kiállítás”
  Priskin: "Nem éreztem, hogy ott van mögöttem Pepe, nem akartam ütni, csak a labdát akartam elfejelni”

  Amúgy tűrhetően játszottunk a portugálok ellen, a kiállításig egészen érdekes volt a meccs. Sajnos egy tisztes vereségtől az érintettek most elkezdték agyondicsérni magukat - struccpolitika.

Komment írásához vagy regisztrálj