Alföldi Róbert: A menekültek nem migránsok, hanem emberek

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 06., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ma Magyarországon csak a politikai elkötelezettség számít a rendező szerint.

A rendező új darabja, a Hegedűs a háztetőn kapcsán nyilatkozott a HVG-nek. Ebben Alföldi arról beszél, hogy darabjaival sosem politizál, de az aktuális társadalmi kérdésekre reflektál. A tejesember történetével pedig azt akarja megmutatni, hogy a

„menekültek – induljanak bárhonnan, bármilyen történelmi korban – nem egyetlen tömeg, nem »a migránsok«, hanem emberek. Akik között vannak jók és rosszak egyaránt. Ha csak ez az egy gondolat átjön, már nagyon sokat nyertem az állami propagandagépezettel szemben.”

Ennek szellemében a darab neki arról szól, hogy „különböző hitű, gondolkodású, habitusú emberek, kisebb-nagyobb összezördülésektől eltekintve, békésen együtt tudnak élni, egészen addig, amíg a hatalom bele nem piszkál ebbe a működésbe”.

Alföldi szerint a hatalom márpedig beleszól most Magyarországon is, és nincs is nehéz dolga, mert a toleranciát és a liberalizmust nehezebb eladni, ezért árulja a kormány a kirekesztést és a félelmet. Sokan pedig szoronganak a létbizonytalanság miatt, és ők vevők is erre a fajta beszédre.

„Mára odáig jutottunk, hogy az emberek azért güriznek, hogy a gyerekeiknek lehetőségük legyen külföldre menni. Egy ország dolgozik azért, hogy a jövője tűnjön el innen… Olyan közeg kellene, ahol a teljesítmény számít, nem pedig a politikai elkötelezettség.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 06., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Alföldi Róbert
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  galambocskám
  2017. szeptember 08., péntek 08:27
  Ahogy Egerszegi Krisztina egy bizonyos politikai helyzetben kijelentette, innen szép győzni. Neki nem jött be.

  Nekem viszont..:)

  Olyan mélységekből indulni mint amely mélységekben a szociológus úr nemes egyszerűséggel állatnak nevezi a vele egyet nem értőt, szóval ettől a színvonaltól dobbantani és jó, szellemes, klassz válaszokat adni...na ez már frankó!

  Egy kicsit irígylem Aristót aki jobboldalon egész jó blogokat ír a jobboldali közönségnek amely közönség rokonszenvvel övezi. Ez a Mandin van.

  Nade próbálná meg itt...!

  Szóval ott nem kunszt babérokat szerezni, de az ellenoldalon viháncolni és sokkal de sokkal jobbnak lenni mint az egész nemes társaság...na ez a valami.


  :)

 2. 9
  rworse
  2017. szeptember 07., csütörtök 16:04
  A grrreselyű a jelek szerint skizofrén többesben beszél magáról - merthogy nem királyi, az biztos.
 3. 8
  galambocskám
  2017. szeptember 07., csütörtök 14:05
  Milyen idegesek vagyunk máma....

  :)
 4. 7
  rworse
  2017. szeptember 07., csütörtök 12:55
  A grrreselyű nem ember, hanem állat.
 5. 6
  harcolj
  2017. szeptember 07., csütörtök 08:44
  Galambocskám érti, csak nem akarja érteni, mert a KÖZPONT ezt kívánja.
 6. 5
  galambocskám
  2017. szeptember 07., csütörtök 07:14
  "Alföldi Róbert: A menekültek nem migránsok, hanem emberek"

  Csak nem azt mondod, Róbertem, hogy a migráns az nem ember?

  Ejnye már....!
 7. 4
  tiszapolgári
  2017. szeptember 06., szerda 22:12
  Azok mondják, hogy a menekültek nem emberek, hanem migránsok, akik a kertszomszédjukat is legyüttmentezik, a házastársuk családját pedig egyszerűen „a te pereputtyod”-ozzák.
  De ez nem új dolog. Pár napja láttam egy amerikai filmet arról, hogy a Pearl Harbort ért támadás hírére milyen izzó gyűlölettel támadtak egy japán származású amerikaira egy kisváros szolid, példaszerűen templomjáró lakói, akik az ázsiai-ellenességükben egy-két pillanatra még a niggerezésről is megfeledkeztek.
 8. 3
  yoyo
  2017. szeptember 06., szerda 19:00
  Igen, jól mondja.
 9. 2
  Kovacs
  2017. szeptember 06., szerda 18:45
  1. De mondja. És jól mondja. Nagyon fegyelmezettnek kell lenni, hogy aki ezt kétségbe vonja, annak is "jár" az emberi méltósághoz való jog. Amibe bele lehetne kötni: " Olyan közeg kellene, ahol a teljesítmény számít, nem pedig a politikai elkötelezettség.” Ebben a szituációban, ami itt van a "teljesítmény" helyett az emberségnek kellene számítania.

 10. 1
  galambocskám
  2017. szeptember 06., szerda 17:38
  "Alföldi Róbert: a menekültek nem migránsok, hanem emberek"

  Nem mondod, Róbert, nem mondod....

  :)

Komment írásához vagy regisztrálj