Számoljon baglyot, segíthet vele!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 16., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bárki beszállhat a hétvégi számlálásba, óvodák, iskolák jelentkezését is várják.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) országos erdei fülesbagoly-felmérést hirdet, melyben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett óvodák, általános és középiskolák részvételére is számít.

Megszokott, hogy az erdei fülesbaglyok városokban telelnek át, Túrkevén vagy Kisújszálláson több mint ezer bagoly is lehet. Ezért az MME most országos felmérést hirdet, hogy kiderüljön pontosan hol és mennyi bagoly telel. Mint írják, a baglyok jelenléte azért hasznos, mert rengeteg kis rágcsálót elfogyasztanak. Ha a baglyok (és más ragadozó madarak) nem végeznék el ezt a rágcsálóirtást, a feladatot csak súlyos környezet- és természetvédelmi, humánegészségügyi kockázatot jelentő mérgek bevetésével, részlegesen lehetne megoldani.

A felmérés január 19. és 22. között tart, és bárki részt vehet benne. Ehhez csupán ki kell mozdulni, megszámolni a fán ülő baglyokat, és az eredményeket egy űrlapon beküldeni az egyesületnek.

Részletek az MME honlapján vagy a felmérés Facebook-oldalán.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 16., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

 • Tudomány

  Két- és többnyelvű gyerekek

  Apunak jó éjt, mamának dobranoc

  Számos előítélet övezte régebben, a tapasztalatok szerint viszont óriási előny, ha valaki két vagy több anyanyelvvel indul otthonról.

  Szerző
  Markó Anita
  Posztolva
  2017/51. (12. 21.)
  Kommentek
  0
  Apunak jó éjt, mamának dobranoc
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma