Balog Zoltán: a romák azért jutnak be kevésbé az egészségügyi ellátórendszerbe, mert „eltérő az életmódjuk”

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. szept. 12., 16:00
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az úgynevezett EMBERMINISZTER.

Balog Zoltán ma ismételten hihetetlen éleslátásról tett tanúbizonyságot, amikor is felszólalt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának négynapos budapesti ülésén.

Az emberminiszter empatikusan indított és közölte: „Mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyi ellátáshoz Magyarországon.” Ezzel eddig rendben is volnánk. Na de nem olyan egyszerű ez mifelénk, mert tudniillik „szakadék van a szegények és a jobban keresők között, ez pedig meghatározza a hozzáférést az egészségügyi ellátáshoz”. Még ezzel is egyet tudunk érteni.

Viszont itt jön a probléma, mert hogy vannak ezek a romák – és itt tessék csak figyelni –, akik „közül sokan az eltérő életmódjuk miatt nem tudják átlépni azt a »küszöböt«, ami az ellátórendszerben való részvételhez szükséges”. Ezért nem elég, hogy az egészségügynek pluszforrás kell, meg erőforrás, de ki kell alakítani „egy olyan »szociokulturális hátteret« is a romáknak, ami átlendítheti őket az akadályokon”.

És akkor a miniszter megemlíti az elfogadott romastratégiát, a Nő az esély nevezetű programot, a szűrővizsgálatokat, a csipszadót és a dohányzásmentes zónákat, de megemlíthetne még ezer dolgot, akkor sem tudná felülírni azt, amit a fentiek szerint gondol a romákról.

Az a helyzet ugyanis, hogy az emberi erőforrások minisztere vademberként gondol a romákra, akik még azt a szintet sem tudják megugrani, hogy belépjenek az amúgy istenien (sic!) működő egészségügyi ellátórendszerbe. Mer'hogy eltér az életmódjuk. Bizonyára az észszerűtlen kórházi struktúrának, a végeláthatatlan várólistáknak, a hálapénznek, a lerohadó állami egészségügynek és az irgalmatlanul drága magánegészségügynek, a szegregációnak és a rasszizmusnak mindehhez semmi köze.

Van egy rossz hírünk: az emberminiszternek „eltérő gondolkodásmódja” miatt ma sem sikerült átlépnie azt a „küszöböt”, ami az emberséges állampolgárok csoportjában a felvételhez szükséges.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. szept. 12., 16:00
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  tiszapolgári
  2017. szeptember 13., szerda 08:20
  Szerintem rengeteg féle eltérő életmód van, az én életmódom egészen biztosan eltér Balogétól, akit úgy ugráltatnak ide-oda, auschwitzi megemlékezésre, tanévnyitóra, tévéstúdióba, és úgy csinál belőle hülyét a főnöke, hogy szinte már sajnálatra méltó.
  Van egy ember az utcában, aki vasárnap reggel 8-kor nyír füvet, az ő életmódja is eltérő. Egy másik ember minden munkanapon reggel fél nyolckor lép ki a kapuján, és délután fél hatkor érkezik haza, ő valószínűleg semmitől nem tér el.
  Jó lenne tudni, hogy le van-e írva egy szabálykönyvben, a munkahelyi dresszkódok mintájára, hogy hány fokos eltérés megengedett.
 2. 8
  Cyrano
  2017. szeptember 13., szerda 08:15
  Csak csendben említem meg: Semjén egy millió határon túli magyar állampolgárának jár az ingyenes orvosi ellátás, akkor is, ha egy fillért sem fizet itt.
  Akkor miről ugat már megint ez Emberiességelleni miniszter? Nem az lenne a feladatuk, hogy először az itt élő, rászorulók helyzetét tegyék rendbe?
  Már nincs annyi nyálam, hogy köpni tudjak.
 3. 7
  szegedi789
  2017. szeptember 13., szerda 01:56
  Az a mondat inkább semjéni folytatás.

  Nem tud belépni, mert nem fizet járulékot (részvételhez), tehát nem dolgozik . . . Ja, és ez lényegi jellemző egyeseknél... Életmódi !!!

  Basszus, ez a mondat így sokkal durvább, mint ahogy az utolsó előtti bekezdésben értelmezésre került . . .
 4. 6
  szegedi789
  2017. szeptember 13., szerda 01:50
  Embernek mini . . .
 5. 5
  rworse
  2017. szeptember 13., szerda 01:45
  Zemberminiszter.
 6. 4
  Cheyenne
  2017. szeptember 12., kedd 21:30
  Íme egy igaz keresztény. Ecce homo..
 7. 3
  Kovacs
  2017. szeptember 12., kedd 19:48
  2: A "szeretetteljes"szegregációból következik evidensen az "eltérő életmód". Balog miniszterelnök csak teljesíti az agresszív nacionalista és különlegesen rasszista szemléletmódot, ami itt fenn forog. Nemcsak kormányilag.
  A "gond"nevén volt nevezve: balogilag és "narancsonline-ilag" (utolsó két bekezdés, aminek örülök, hogy ide lett írva. Így!).
  Én ezt így akarom érteni. (ez egy egyszerű hozzászólás, kötözködés nélkül)
 8. 2
  szegedi789
  2017. szeptember 12., kedd 19:34
  Eddig az oskolások esetén volt az ún. "szeretetteljes" elkülönítés, khm, szegregáció. Most utóbbiból "eltérő életmód" lett...

  Bár a probléma, hááát, az nem oldódott meg. Lehet, hogy az idióta és gyáva fideszes píszít kellene meghaladni ??? Nevén nevezni a gondokat ?
 9. 1
  galambocskám
  2017. szeptember 12., kedd 18:02
  Kedves Narancs, uncsi vagy és demagóg.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt