Már nem is titkolják: a kormány bevallotta, hogy az egyházi iskolák a legfontosabb szövetségesei

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 04., 09:10
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az állami iskolákba meg majd te viszed a vécépapírt, kedves szülő!

Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a kormány aránytalan mértékben tolja a pénzt az egyházi iskolákba: még július végén tekintettük át, hogyan pumpálja a közpénzt a kormány az egyházi intézményekbe, miközben az állami iskolákra egyre kevesebbet fordít. Beszédes az is, amit Lázár János mondott tavaly, miszerint a mai magyar állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények.

false

 

Fotó: MTI

Most tulajdonképpen ezt erősítette meg Varga Mihály, aki tegnap a „szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételi ünnepségén” beszélt arról, hogy mit is gondol a kormány az oktatásról. A Fidesz.hu beszámolója szerint a nemzetgazdasági miniszter azt mondta: „Európa jövője akkor áll biztos lábakon, ha a következő generációk tudása támaszkodik a kétezer éves kereszténység humanizmust és nemzetet megtartó erejére. Az erőszakos, nemzeti kultúrákat nem tisztelő bevándorláspárti ideológiával szemben a hit, remény és szeretet üzenetét átadó egyházi iskolák a legfontosabb szövetségeseink.”

Erre persze lehet azt mondani, hogy csupán a szokásos bullshit, de Varga folytatta is, és amit mondott, abból megint csak az derül ki, hogy az egyházi iskolákra itt szép világ vár, a többi meg le van szarva. Varga Mihály ugyanis emlékeztetett arra is, hogy tavaly decemberben a kormány 24 milliárd forint támogatást adott a református oktatási és szociális intézmények építésére, valamint meglévők renoválására, de felhívta a figyelmet, hogy „ne legyünk restek” élni a jogunkkal, és adjuk a személyi jövedelemadónk 1 százalékát az egyházaknak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 04., 09:10
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 04., hétfő 14:02
  „adjuk a személyi jövedelemadónk 1 százalékát az egyházaknak”

  Magától értetődik. Csakhogy melyiknek? Jó lenne, ha Varga Mihály valamivel konkrétabb eligazítást tartana. Mert mi van, ha felajánlom például az Orosz Ortodox Egyházközségnek (Budapest VI. ker., Lendvay u. 26.), és ki tudja, milyen kerülőkön keresztül, valahol a kelet-ukrajnai hadszíntéren, tüzérségi gránát képében landol a pénz? Vagy ami még rosszabb, egy házszámmal arrébb (Lendvay u. 28.)?
 2. 1
  rworse
  2017. szeptember 04., hétfő 11:37
  Az gyönyörű, amikor a Varga Mihály is beáll a sorba kereszténységről szónokolni. Hogy úgy mondjam, Pilátus a Crédóban...

  Egyébként, persze, nem csupán a "szokásos bullshit", mert egyre nyíltabban építi Orbán a vallásifundamentalista államot. A vallás jelen esetben természetesen a bevett kereszténységeket jelenti.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt