20 ezer dollárba került a szélsőjobbos Milo Yiannopoulos májusi előadása

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De ezen felül még legalább 15 millió forintot költöttek Schmidt Máriáék az Európa jövője rendezvényre.

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke közérdekű adatkéréssel fordult a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítványhoz.

Ebből derült ki, hogy kb. 20 millió forintba került az a rendezvény, amelyen Milo Yiannopoulos, az ismert szélsőjobboldali provokátor is föllépett. Yiannopoulos fő feladatának a feministák, a baloldaliak és az emberi jogi aktivisták elleni harcot tartja, ám az amerikai szélsőjobb egy része elfordult tőle, miután kiszivárgott két videofelvétel, amelyekben Milo „megengedhetőnek nevezte idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolatát", valamint arról beszélt, „a beleegyezési korhatár szerinte nem olyan egyértelmű dolog”.

A 20 millió forintos összegből 20 ezer dollár járt a főszereplőnek pusztán az előadásért, de az atlatszo.hu arról is ír, hogy ennél nagyobb összegről lehet szó, mert Schmidték adatkérésre adott válaszában nem lelni Yiannopoluos és stábja repülőjegyeinek árát, pedig a szerződés szerint ezt is az alapítvány állta.

A rendezvényre számos ellenzéki sajtóorgánum nem kapott akkreditációt, például mi sem. A szervezők arra hivatkoztak, hogy a helyszín kapacitási korlátai miatt nem áll módjukban biztosítani a részvételt, ám egy kiszivárgott fotón kiválóan lehetett látni, hogy Milo félház előtt beszélt.

Vajnai Attiláék feljelentést tesznek hűtlen kezelés miatt, mivel a rendezvény nemcsak a demokráciával és az alapvető emberi erkölccsel nem összeegyeztethető, hanem a rendező szervezet alapító okiratával sem; „lényegében az emberek adóforintjaiból műveltek politikai propagandát, amely nem idegen a NER rendszerétől, ha csak a közszolgálati médiát, a lassan teljesen monopolizált »kereskedelmi médiát«, az önkormányzati lapokat, bizonyos egyházakat és iskolákat, valamint a kormány nevében folyó pártpropagandát említjük” – írják szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükben.

Vajnai Attila a közérdekű adatkérésért kifizetett 17 600 forintot is vissza szándékozik perelni a közalapítványtól, mivel szerinte hanyag munkát végeztek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  naki
  2018. július 10., kedd 13:30
  szutyok
 2. 5
  tiszapolgári
  2018. július 09., hétfő 23:31
  Ilyen órabére talán még Mészáros Lőrincnek sincs.
 3. 4
  szegedi789
  2018. július 09., hétfő 21:23
  Schmidt Mária Eörsi István elleni perét (-it?) is maga állta...?
 4. 3
  szegedi789
  2018. július 09., hétfő 21:20
  2
  Javítom annyiban magam, hogy 20ezer az dollár, de mivel nem sikerült mariéknak tisztességesen válaszolni, ezért 20milkót hipotézisként azért nyitva is hagyom.
 5. 2
  szegedi789
  2018. július 09., hétfő 21:16
  20 milkóból hány lélegeztető készüléket lehet venni szerencsétlen állampolgárkák részére, akik nem kapnak levegőt, miután kiderült, hogy mari könnyedén 20milkó plusz áfát így kicsengetett a közösből egy politikai prostituáltért?
  :(
 6. 1
  rworse
  2018. július 09., hétfő 20:40
  A hülyének is megér hatmillió forintot egy Milo előadás. Akkora mérhetetlen sztár az illető, hogy ez nem pénz érte. Esetleges workshoppal együtt is kijön vagy hárommilliós órabér, az bakfitty egy Miloért.

  Márminthogy erdőspéterkurvaanyád.

Komment írásához vagy regisztrálj