Bécsbe menne a CEU

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 16:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tökéletes kutatási feltételek, magas életszínvonal, biztonságos környezet.

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése egy olyan egyetértési megállapodásról tárgyal, amely lehetővé teszi, hogy a CEU campust hozzon létre Bécsben, a Budapesten és a Bard College-on, New York államban működő oktatási helyszínei mellett – közölte az egyetem hétfőn.

Mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére – írták. A megállapodás értelmében az Otto Wagner területet vizsgálják meg mint lehetséges helyszínt. A kiválasztott terület bérlésére a CEU és Bécs 99 éves szerződést köt, amely a város melletti hosszú távú elköteleződést jelent.

Michael Ignatieff és helyettesei

Michael Ignatieff és helyettesei

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

„Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített campus izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak. Várakozással tekintünk az együttműködésre Bécs városvezetésével és Ausztria kormányzatával, hogy a CEU bécsi campusa valósággá válhasson” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. „Mindamellett, hogy dolgozunk a bécsi campus előkészítésén, Budapest marad az otthonunk. Elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszú távú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján. Bízunk benne, hogy a magyar kormányzat minél hamarabb aláírja és ratifikálja ezt a megállapodást” – tette hozzá.

„Bécs mint egyetemi város számára az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége – mondta Michael Häupl, Bécs polgármestere. – A CEU a közép- és kelet-európai EU-tagállamok öntudatra ébredésének szimbóluma, és az intézmény társadalom- és bölcsészettudományok iránti elkötelezettsége tökéletesen illik a bécsi egyetemi élethez. Bécsben a diákokat és a tanárokat nemcsak tökéletes kutatási és tanulmányi feltételek várják, hanem magas életszínvonal és biztonságos környezet is, megfizethető áron.”

 

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 16:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
CEU-ügy
Bécs
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  yoyo
  2018. március 13., kedd 06:42
  én ezt a lépést egyenesen tragikusnak tartom.
 2. 1
  rworse
  2018. március 12., hétfő 17:06
  "Bécsben a diákokat és a tanárokat nemcsak tökéletes kutatási és tanulmányi feltételek várják, hanem magas életszínvonal és BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET is megfizethető áron.”

  De mit szól ehhez a Lézer Blokkoló?

Komment írásához vagy regisztrálj