Büszkék lehetünk?

szerző
narancs.hu
publikálva
2012. júl. 08., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A nyugati fesztiválokhoz képest kevéssé felszabadultan, az eddigi budapesti menetekhez képest sokkal békésebben zajlott az idei Budapest Pride felvonulás. Videó.

Lényegében atrocitások nélkül zajlott az idei Budapest Pride felvonulás. Ennek ára az volt, hogy több ezer rendőr védett szintén több ezer felvonulót az ellentüntetőktől.
A menet elindulása előtt, a Városligetben Sophia in 't Veld, az Európai Parlament LMBT-csoportjának (amely minden frakcióból tömörít tagokat) alelnöke Budapestet Amszterdammal vetette össze: míg Amszterdamban négy-ötszáz ezer ember vesz részt a melegfelvonuláson, és az a holland városban hatalmas ünnepnek számít, addig Budapesten a rendőrök kordonokkal zárják le az utcákat. Ugyanakkor Budapesten az utóbbi években ez volt az eddigi legbékésebb felvonulás. Az Amnesty International még tegnap közleményt adott ki, remeknek minősítve a rendőrség munkáját.

szerző
narancs.hu
publikálva
2012. júl. 08., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Geoda
  2012. július 08., 21:22
  http://endresy.blogspot.hu/2012/06/szexpolitika.html?m=1
 2. 2
  Szikamor
  2012. július 08., 13:12
  Vonuljunk ki MI is ! Ezek most hova tartoznak a nagy egyenjogúságban ?
  Szerintetek lenne elég rendőr ?
 3. 1
  Corralito
  2012. július 08., 11:59
  Baromság, csak azért ilyen békés mert kordonokkal és rendőrökkel szinte légmentesen el van szeparálva. A rendőrség közölte a melegekkel, ha elhagyják a kordonnal lezárt területet ne viseljenek semmit ami a melegfelvonulásra emlékeztet mert a kordonon kívül nem tudják megvédeni őket. Bármilyen rendőrséget a világon ez szégyennel töltene el. Nem is beszélve a tahó Garamvölgyi által megfogalmazottakról, hogy ne provokáljanak a melegek.

Komment írásához vagy regisztrálj