Drámai a helyzet az oktatásban

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 14:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Több mint kétezer pedagógus hiányzik a tanévkezdéshez.

A 24.hu ismét megpróbálta feltérképezni, hogy mi a helyzet az oktatásban tapasztalható munkaerőhiánnyal. A számok drámaibb képet festenek, mint tanév közepén. A közigálláson július elején több mint 600 oldalnyi közalkalmazotti álláshirdetés található, közel 2400 aktív betöltetlen pozícióval tanítók és tanárok számára.

Hogy mennyire komoly a probléma azt jelzi az is, hogy van olyan település ahova fél év alatt nem sikerült magyar-ének szakos tanárt találni. Több településen is van olyan intézmény, ahol "bármilyen szakos" tanárt keresnek, és több mint 460 esetben azt írják, hogy a betöltendő tanári posztnál csak a szakpár egyik felét határozták meg, (kémia-bármi, matek-bármi, stb.). Csak a jászladányi iskolában 11 tanár és tanító hiányzik a tanévkezdéshez, Hernádvécsen 14 fő.

Július elejétől látja el feladatát Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára, aki szerint az oktatásban minden rendben van.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 14:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    naki
    2018. július 10., kedd 13:27
    "Pedagógus-életpályamodell", mi!? Az anyád picsáját, köztörvényes, álkeresztény, tolvaj Orbánc-kúrmányzat. A közoktatásban se tudott a bűnszövetkezet egyebet tenni, mint növelni a magyarok nyomorúságát. Az x-bármely szakos tanár nem azt jelenti, hogy bármilyen szakkal felvesznek adott iskolába bármilyen szakot tanítani, hanem azt, hogy x szakkal csak a kötelező óraszám egy részét tudja teljesíteni, a "bármely"-szakkal pedig tanulószobázik, vagy napközit vezet. Nem hiszem, hogy van a földön még egy ilyen takony kúrmányzat, mint ez a Fidesz-dögvész Magyarországon. "Get up, stand up!"

Komment írásához vagy regisztrálj