„Elszomorítóan idegenellenes” – Sorra akadnak ki Lázár videóján az osztrák politikusok

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 07., 18:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Már Sebastian Kurz kancellárt is kérdezték a világhírnév felé haladó alkotásról.

A Facebook ugyan eltávolította Lázár János kancelláriaminiszter Bécs etnikai sokszínűségén rémüldöző videóját (a YouTube-on még elérhető), de ez nem akadályozta meg az osztrák politikusokat abban, hogy reagáljanak az incidensre.

A HVG szerint Renate Brauner, Bécs nemzetközi ügyekért felelős tanácsnoka az alábbi közleményt adta ki:

„Bécs város nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnokaként és büszke bécsi polgárként a leghatározottabban tiltakozom az ellen, ahogyan Magyarország miniszterelnökséget vezető minisztere, Lázár János a szülővárosomat egy videójában megjelenítette. Csodálkozunk és megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy politikus egy szomszédos ország fővárosát így becsmérli. A vádak tartalmilag nem állják meg a helyüket, és elszomorítóan idegenellenesek. Személy szerint csak azt kívánhatom a magyar városoknak, hogy olyanok legyenek, mint Bécs – a világon a legjobb életminőséggel rendelkező város.”

Barbara Novak, a szociáldemokrata párt tartományi titkára tarthatatlannak nevezte, hogy Bécset belekeverik a magyarországi választási kampányba, és utalt arra, hogy a Fidesz a hódmezővásárhelyi vereség miatt fordulhatott ilyen eszközökhöz. Azonnali bocsánatkérést követelt Lázár Jánostól.

A migráció kérdésében keményvonalas néppárti kancellárt, Sebastian Kurzot is kérdezték az esetről, ő azonban állítása szerint még nem látta a videót. Hangsúlyozta viszont a tiszteletteljes együttélés fontosságát.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 07., 18:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  yoyo
  2018. március 08., csütörtök 17:07
  rworse, igen, sajnos egy elmeosztály lett az ország, abból is a kevésbé derűs fajta
 2. 13
  rworse
  2018. március 08., csütörtök 17:03
  yoyo
  "Engem nem is a bécsiekkel szembeni tapintatlanság (paraszt gyökérség) zavar, hanem a felelőtlen uszítás.
  15?, 10?, 5? év múlva nem lesz Magyarországon egyetlen iskolai osztály sem, amibe ne járna legalább egy bevándorló kisfiú vagy kislány."

  Az még hagyján, de mi lesz a sorosbérenc gyerekekkel?! Láthatjuk, hogy a kisóvodások, kisiskolások rajzai már tele vannak Sorossal mint mumussal.
 3. 12
  yoyo
  2018. március 08., csütörtök 15:32
  Az uniós bővítésnél nem voltak előrelátók a tervezők. Nem gondoltak arra, hogy milyen súlyos jelentősége lehet az informális elemeknek, például kommunikáció, szóhasználat, stílus.
  Ez kicsit olyan, mint amikor a családja bővül, az ember gyereke házasodik, és az addig olajozottan működő családi együttműködésbe bekerül kiszámíthatatlan új elem: ülünk az ünnepi asztalnál, és egyszercsak kiderül, a vőjelölt egy ordenáré neandervölgyi tapló. Mindenki feszeng, de senki nem tudja jól kezelni a dolgot, tapintatosan úgy tesz, mintha nem zavarná a viselkedés.

  Engem nem is a bécsiekkel szembeni tapintatlanság (paraszt gyökérség) zavar, hanem a felelőtlen uszítás.
  15?, 10?, 5? év múlva nem lesz Magyarországon egyetlen iskolai osztály sem, amibe ne járna legalább egy bevándorló kisfiú vagy kislány. Az ilyen előkészítés után miféle szemétségekre, undorító viselkedésre fog ráhangolódni az árja magyar őslakosság?!

  Menjenek a büdös picsába a lázárék.
 4. 11
  szegedi789
  2018. március 08., csütörtök 15:30
  Rworse, én már a nagy berendelési jeleneteket sem akarok, főleg mióta szídzsártó nevű "hülyegyerek" / külügyér beleszeretett az izmozásba, verbális pitbullkodásba.

  Csak egyszerűen kíváncsi lennék, hogy (most nem kell, hogy osztrák legyen) egy nyugati demokrácia diplomáciája, amely, demokrácia "globális" "válsága" ide vagy oda, rendelkezik hagyományokkal, képzett diplomatákkal, és még az alkotmányos keretek és jogállam is működik, tehát nincs a béka segge alá lezüllesztve a diplomácia, na egy ilyen közegben miként írnak, miként vélekednek rezsimről. És az összes szarságáról.
  Pusztán csak leíró jelleggel, a jobb megértés végett. Igényeim a nagy verbális (műbalhés) zajkeltés közepette mondhatni "minimálisak"...
 5. 10
  rworse
  2018. március 08., csütörtök 14:39
  Igaza van, szegedinek, hogy-hogy a labanc kancöllár vagy legalább a külügyér még nem rendelte be a magyar nagykövetet szőnyeg szélére?! Ugyanezt régóta kérdezhetném "Brüsszeltől" is.
 6. 9
  szegedi789
  2018. március 08., csütörtök 13:12
  Azért kíváncsi lennék most egy osztrák (jó, legyen bármely nyugat-európai) diplomáciai képviselet üzenetváltásaira.
  Mit írhatnak ilyenkor? Mennyire kezelhetik a magyar politikai életet kollektíven debilnek, vagy ez azért őket is meglepte?
  Mert jani azért mégiscsak a kormány, a rezsim (hát, az alakítás kritikátlan minősége folytán itt kicsit bizonytalan lennék a sorszámmal...) 2dik embere. Ő felel az unijóóós manitól a titkosszolgálatok egy részéig bezárólag, azért egy kicsit túl komoly szerep ez egy ilyen blődséghez.
 7. 8
  Cyrano
  2018. március 08., csütörtök 09:02
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1919578395039706&set=a.1386276491703235.1073741826.100009626917216&type=3&theater
 8. 7
  yoyo
  2018. március 08., csütörtök 06:42
  nyilvánvaló, hogy ezek az "elszomorítóan idegenellenes" cimkék baszottul nem érdeklik a kormányt. A fidesz világértelmezésében nincs tétje, jelentősége, hogy mit szól a "művelt világ".
  Csak az számít, hogy a választási törvény által elkerített saját szavazótábor számára szajkózott rizsa hasson.
  Hogy egy kormány 2. embere ilyesmire vetemedik, az pontosan bemutatja, mennyire magasról szarnak a külföld fogadtatására.
  Szerencsére a videó egy orbitális öngól, Magyarországon Béccsel, Rómával, Berlinnel rémisztgetni már a 2. fokozatú agyhalál esete, a befogadásához tényleg menthetetlen NER-károsultnak kell lenni.
 9. 6
  tiszapolgári
  2018. március 08., csütörtök 06:28
  Adjátok vissza a Mariahilferstrassénkat!
 10. 5
  szegedi789
  2018. március 07., szerda 20:32
  4-es végéhez: Vagy ha nagy ívben leszarja is őket, rontani helyzetükön ilyen agyatlan módon, az több mint a tekintetes úr gerince állagának hiányos minőségű volta...

Komment írásához vagy regisztrálj