Gulyás: Ha valamitől megijed Orbán Viktor, az az ellenzéki egység

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 16., 10:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

És ez megvalósult a szombati tüntetésen.

Gulyás Balázs a hétvégi fővárosi tüntetés egyik szervezője volt a vendége a HírTV Reggeli járat című műsorának, ahol elmondta, hogy sikeresnek tartja a szombati megmozdulást és következő héten is folytatják a demonstrációkat.

Gulyás Balázs volt a netadó elleni tüntetés egyik főszervezője is, akkor is rengeteg embert tudtak utcára vinni, de véleménye szerint talán ez az első alkalom, hogy az ellenzéki tábort a Jobbiktól a Kutyapártig bezárólag egy táborba lehetett terelni. Szerinte a tömeg egységes üzenetet fogalmazott meg, egy ellenzéki jelöltet és egységes ellenzéket szeretnének a választók. Ha valamitől megijed Orbán Viktor, az az ellenzéki egység. Orbán Viktor és a Fidesz hatalmas erőforrásokat tesz abba, hogy ez ne valósuljon meg. A Nemzeti Választási Bizottság nem véletlenül büntette pénzbírsággal a pártokat, ha visszalépnek egymás javára – ezzel felülírtak egy kétharmados törvényt egy nemzeti választási döntéssel. És jól látszik, hogy az NVI – a fideszes kinevezettek többsége miatt –, mennyire a kormány szolgája. Patyi András röhincsél azon, hogy Orbán Viktor letolja őt, mint a Nemzeti Választási Bizottság elnökét, mert meg merte bírságolni az óvodában kampányolás miatt - vélekedett Gulyás.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

Gulyás: Orbán az egységtől fél

Sikeresnek tartja a megmozdulást, ezért most hétvégén is folytatják a demonstrációt a szombati fővárosi tüntetés rendezői - erről beszélt reggeli járat című műsorunkban a demonstráció egyik szervezője. Gulyás Balázs szerint Orbán Viktor egy dologtól fél, az pedig az ellenzéki egység.

A következő tüntetés április 21-én szombaton 18 órakor kezdődik, amire már most több, mint 50 ezren jelentkeztek.

2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért!

2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 16., 10:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  rworse
  2018. április 16., hétfő 21:23
  Minden tüntetés egy széllökés, ami ha mást nem, legalább erodálja az elhordandó szemétdombot, és egyszer, valamikor, lefújja a tetején kukorékoló hiénát.
 2. 5
  sachs
  2018. április 16., hétfő 15:33
  "jobb esélyei vannak"

  Persze csak középtávon. Az idő nem neki dolgozik. Benne van a pakliban az is, hogy esetleg majd nem jut el vádlottként a hágai bíróságig (pedig szeretne).
 3. 4
  sachs
  2018. április 16., hétfő 15:26
  A mostani helyzet hasonlít a 2006-oshoz. És ahogy akkor sem sikerült lendületből elkergetni Gyurcsányt, most Orbánt nem lehet elkergetni. Úgyhogy természetesen nem lesznek új választások. Ne is legyenek, mert újra csak nyerne a fidesz. De azért a csalások felülvizsgálatára minden megtehetőt meg kell tenni, hátha sikerül elvenni a tőlük a 2/3-ot.

  A helyzet hasonlít a 2006-oshoz, de azért nem teljes a szimmetria.

  2006-ban a jobboldali csőcselék gyújtogatott, a mostani ellenzék (az "őrjöngő Sorosisták") békésen tüntettek.

  2006-os zavargásokat a fidesz vezényelte, például rendszeresen kijártak a Kossuth térre szónokolni, a mostani tüntetők magukra vannak hagyva.

  2006-ban azon volt fölháborodva a tömeg, hogy a Gyurcsány "hazudott", most felsorolni is nehéz a botrányos ügyeket: Orbán környezetében mindenki milliárdos lett (felesége, lánya, veje, szomszédja), itt egy 800 milliócska a mamának, ott egy offshore számla, amott egy kastély a miniszter földjei között, a saját megvesztegetésével nyíltan kérkedő fővadász, stb. (Valójában ezek ellen nem választást kéne nyerni, hanem le kéne őket csukni.)

  Orbánnak most sokkal jobb esélyei vannak, mint Gyurcsánynak voltak 2006-ban, hiába volt akármilyen nagy a tüntetés.

 4. 3
  yoyo
  2018. április 16., hétfő 14:03
  felemelő, megható, amikor a betyársereg felíratú bőrmellényes és az eleven emlékműves holokauszt túlélő együtt állnak sorompóba.
  És Lendvai Ildikó vagy Gyurcsány Ferenc nemzeti ellenállást hirdet.

  Jézusereje...

 5. 2
  Axxtro
  2018. április 16., hétfő 13:29
  Orbán és a jobboldal általában attól fél, hogy mint 2010 előtt, az ország megint pancserek, politikai kalandorok, pénzügyi- gazdasági antitalentumok, ország-, és országérdek-kiárusító kóklerek irányítása alá kerül.

  Gulyás a nagy "egység" érdekében annyit tehet, hogy az egész ellenzéket összegyúrja egy pártba, és azzal indul a '22-es választásokon.

  Ilyen, – amit ő szeretne – hogy egy eldöntött, egyértelmű, a nagy eltérés miatt nyilvánvaló demokratikus választást majd egy kis tüntivel a saját szánk íze szerint megváltoztatunk, nem létezik az euró-atlanti régióban.

  Nyugat-Európában, Amerikában naponta, hetente vannak ilyen, vagy ennél nagyobb tüntetések, erőszakosak is, meg lehet nézni, hogy az ottani kormányok hogy reagálnak az ilyesmire.

  Gulyás másra itt se nagyon számítson.
 6. 1
  Juliusz
  2018. április 16., hétfő 11:05

  G.B. volt a legjobb fölszólaló szombaton. De - amint már írám - nemigen tudtak mit kezdeni a szervező gyerekek a palackból kieresztett százezres szellemmel. Félő, hogy az elunja magát és visszahúzódik a palackba. Az éppen nem időszerű országgyűlési választási szabályok helyett más-más konkrét célért kellene hetente megküzdeni. Ilyen Márki-Zay fölvetése az uniós ügyészségi népszavazásról. Vagy cenzúrálatlan vitákat, ellenzéki megszólalásokat kiharcolni a köztévén. A CEU maradása. Népszavazás a Ligetről stb.

Komment írásához vagy regisztrálj