„Heller Ágnes sem szégyelli magát?” – kérdezi Jobbik-ügyben Setét Jenő

szerző
- ngm -
publikálva
2017. dec. 06., 17:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kőszeg Ferencen is elképedt az ismert jogvédő aktivista, aki interjút adott a Narancsnak.

Hosszú interjút adott a Magyar Narancsnak Setét Jenő, amelyben számos kérdést érintettünk a Fidesztől kezdve Farkas Flóriánon át az ellenzéki pártokig. Szóba került Cserdi polgármestere, de a Jobbik is. Utóbbiról Setétnek határozott véleménye van, íme egy részlet az interjúból:

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Miből gondolja bárki is, hogy a Jobbik érdekelt a fékek és ellensúlyok rendszerének helyreállításában? Miből gondolja bárki, hogy antidemokratákkal lehet demokráciát építeni? Nagyon naivnak kell lenni, hogy ennek valaki bedőljön. Hogy lehet olyan párttal szövetkezni, amely szerintem érzelmi felbujtója volt a rasszista indíttatású sorozatgyilkosságoknak, amely és amelynek szövetségesei évekig tartottak fenn terrort magyar állampolgárokkal szemben? Mi akadályozná meg Vona Gábort abban, hogy Toroczkai Lászlót belügyminiszternek, Dúró Dórát pedig szociális miniszternek nevezze ki? Elképedek, hogy olyan kiváló embe­rek, mint Kőszeg Ferenc vagy Mellár Tamás a Jobbikkal való együttműködésről beszélnek. Nem szégyellik magukat az ötletért? Heller Ágnes sem szégyelli magát? Ha a Jobbik kormányra kerülne, nekünk, roma aktivistáknak végig kell gondolni, hogy ki kell-e menekíteni a romákat Magyarországról. Most úgy áll, hogy nem fognak nyerni, de a baloldalnak üzenem, hogy ha létrehoznak egy szövetséget a Jobbikkal, akkor nekem kutyakötelességem lesz a Fideszre szavazni, pedig életemben nem szavaztam rájuk. Képtelenség, hogy »közös győzelem« esetén a Jobbik önként lemondjon a kormányzás lehetőségéről, és új választást írjon ki. A baloldalnak ki kellene találni, mi az, hogy normális ellenzéki politika. Meg kellene mondaniuk, mi az, amiért érdemes rájuk szavazni.”

A Setét Jenővel készült teljes interjúnkat a csütörtöki Magyar Narancsban olvashatja.

 


szerző
- ngm -
publikálva
2017. dec. 06., 17:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    yoyo
    2017. december 06., szerda 19:47
    Amikor egy film csúcsjelenetében mindenki mindenkire fegyvert fog, és amikor valakinél elszakad a cérna, elkezdenek durrogni a stukkerok, majd mindenki holtan esik össze, állati erőltetettnek, életszerűtlennek tűnik.
    És tessék, ez a túlírt, hatásvadász baromság előállt, az lmp-s a dékásra, az mszp-s a momentumosra tartja a fegyvere csövét, középen áll Heller Ágnes és próbálja betuszkolni a jobbikot, aminek hatására Setét Jenő nem tehet mást, mint a fideszre szavaz. Amikor a halomra lőtt szereplőkön végigpásztázott a kamera, kiderül, hogy egy pocakos alak az egészet zsebre dugott kézzel nézte végig a sötét háttérben.

Komment írásához vagy regisztrálj