Így oktatta ki a pozsonyi magyar politológus Orbán Viktort

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 00:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Önnek nincs egyetlen jó szava sem, amellyel együttérzését fejezné ki a két meggyilkolt fiatal és hozzátartozóik iránt? Önnek ebben a nehéz pillanatban is csak »sorosozásra« és »migráncsozásra« futja?”

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kedves Orbán Viktor!

Szeretném Önt nagyon szépen megkérni, hogy ne avatkozzon bele Szlovákia belügyeibe, főleg nem olyan szerencsétlen és buta módon, ahogy azt pénteken a közmédiában tette. Nem csak azért, mert Ön szokott elsőként tiltakozni, ha úgy érzi, külföldről dilettáns módon kommentálják a magyarországi politikai eseményeket. Én sem szoktam kommentálni a magyarországi belpolitikai eseményeket, de most kivételt kell tennem” – kezdi a pozsonyi Új Szóban megjelent nyílt levelét Petőcz Kálmán politológus, akit mélységesen felháborított Orbánnak a pozsonyi tüntetésekhez fűzött sorosozós kommentárja („én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok”). Majd így folytatja:

„Sajnos, azzal kell kezdenem, hogy amit Ön pénteken előadott,

az még csak nem is dilettáns kommentár,

hanem a szomszéd országban történtek célzatos bevonása a magyarországi választási kampányba. Ön nagyon jól tudja, hogy sem Soros Györgynek, sem egyéb »nyugati imperialistáknak« ahhoz, hogy Szlovákiában az emberek fel vannak háborodva és tüntetnek, semmi köze nincs. Az emberek azért tüntetnek, mert elegük van a korrupciós maffiából, amely a Fico-kormányok alatt befészkelte magát az állami intézményekbe, kilopta a seggük alól a fél országot, és ellehetetlenítette a gyerekeik jövőjét, vagy elűzte őket Szlovákiából.

Amikor ez a korrupciós maffia veszélyeztetve érezte a zsákmányát,

attól sem riadt vissza, hogy meggyilkoltassa azt a fiatal újságírót, aki a főszereplők leleplezésére készült. Brutális módon a barátnőjét sem kímélték meg a haláltól” – írja a politológus, hozzátéve, hogy ahányan a pozsonyi demonstráción részt vettek, annyian még az 1989. novemberi tüntetéseken sem voltak.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

„Az Ön állami hírügynöksége csak tízezerről számolt be. Jellemző. De ez most nem lényeges. A tér egyik részét a kismamák foglalták le maguknak. Legalább 200 babakocsis anyuka és apuka jött el kifejezni szolidaritását. Ők sem dőltek be a kormányfő ijesztgetésének, hogy majd Soros-bérencek fognak provokálni és utcaköveket dobálni. Biztonságban érezték magukat a tömeg kellős közepén. Eljöttek, mert a gyereküknek jobb jövőt szeretnének” – jegyzi meg Petőcz, de felteszi azokat a kérdéseket is, amelyekre úgysincs válasz: „Önnek nincs egyetlen jó szava sem, amellyel együttérzését fejezné ki a két meggyilkolt fiatal és hozzátartozóik iránt? Önnek ebben a nehéz pillanatban is csak »sorosozásra« és »migráncsozásra« futja?”

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 00:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2018. március 12., hétfő 18:07
  Elismerésem Petőcz Kálmánnak és a levelet közreadó Új Szónak.
  Nem tudom, hogy Orbánból teljesen kivesztek-e az emberi vonások, vagy a lelke mélyén jó ember, csak a kampányteam erőlteti rá ezt a borzalmas szerepet.
 2. 3
  rworse
  2018. március 12., hétfő 08:30
  Lásd még, Kaya Ibrahim-Josip Tot versus "Horn Gyula állampénzen figyeltetett meg 27 fideszes politikust".
 3. 2
  rworse
  2018. március 12., hétfő 08:22
  Egyébként a kormánymédiában nagy erőkkel folyik a kármentés, az egész hétvége Bécsről és a migráncsok okozta viszonyváltozásokról szólt, természetesen svéd és német típuspéldákkal megtűzdelve, sokszor konkrétan rá is mutatva, hogy na látjátok, nem hazudott Lázár, amikor Bécsben videózott.
  A szlovák helyzettel kapcsolatban is folyik a kármentés, mert hát ugye arról Magyarországon is mindenki értesült, hogy jóbarát Ficóéknál ölik a maffiavellisták a kíváncsiskodó firkászokat, és hogy ez ellen a szlovákok tüntetgetnek. Nehogy itthon is tüntetések legyenek a maffiavellisták ellen (lásd még begyűrűzés '73 óta), hát kiderült, hogy persze Soros mozgatja a szálakat megint, nem az az érdekes, hogy a szlovák NER-ben már nyíltan öldökölnek a maffiavellisták, hanem hogy Soros, migráció, iszlám.
 4. 1
  rworse
  2018. március 12., hétfő 07:03
  Pontos.

Komment írásához vagy regisztrálj