Már fenyegetik, félti a testi épségét Luca, aki megírta, miért kilátástalan hely Magyarország egy fiatalnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 17., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A 22 éves lány már ügyvédet is fogadott.

Luca a választás után írt egy hosszú Fb-bejegyzést, hogy szerinte miért nehéz egy fiatalnak érvényesülni Magyarországon, és miért gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot.

Luca nem egy ismert blogger vagy véleményvezér, de több mint 10 ezren osztották meg bejegyzését, amitől persze minden blogger vagy véleményvezér sárga lett az irigységtől. És tény: a lány az írásával nagyon eltalált valamit.

És mivel Magyarországon vagyunk, és nem egy olyan országban, ahol a sajtó szépen magától, a piacról fejlődik, Luca nem állásajánlatokat kapott ezek után, hanem tahó beszólásokat meg fenyegetéseket, feltételezhetően olyan kormánypárti szavazóktól, akik vele ellentétben azt gondolják, Magyarország a lehetőségek országa. És akik nem tudják elfogadni, ha valaki nem úgy látja a dolgokat, ahogy ők.

A 22 éves lány most a zoom.hu-nak beszélt az elmúlt napokról:

„Nem az a baj, hogy sokan nem értenek velem egyet, hanem az, ahogyan kifejezik ezt” – mondta a portálnak, majd hozzátette: az „elmúlt egy hétben több fenyegetést is kaptam”. Majd kezdődnek az egészen abszurd történetek: „Hétfőn pedig egy kézzel írt levelet hagytak nekem címezve az iskolám melletti kávézóban, amelyben pocskondiáznak. Emellett egy Facebook-csoportban szervezkednek, hogy a Facebook-oldalamat lepontozzák. Egy távolabbi ismerős pedig elindított rólam egy újabb álhírt. Ez egy undorító történet, kezd a helyzet elfajulni, így már ügyvédet is fogadnom kellett. (…) Gyakorlatilag kezdem a testi épségemet is félteni.”

És itt jön a szomorú konzekvencia: „Az emberek, az elmúlt egy hét ellenséges reakciói arra sarkallnak, hogy elmenjek innen.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 17., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj