Medencés akadémia 3,8 milliárdért

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 10:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szentendre lesz a vízilabda Felcsútja.

“A Pap-szigeten 3,8 milliárd forintból vízilabda akadémiát hozhat létre a KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft. A fejlesztésről március 8-án egy rendkívüli ülés keretén belül tárgyalt a képviselő testület, igaz, az érintettek az előterjesztést előző nap kapták meg, a milliárdos elképzelések átgondolására így alig 1 napja volt a képviselőknek” – írja a Menedzsment Fórum.

Az ügy előzménye, hogy Szentendre pályázati felhívást tett közzé az egykori strand területének, a Pap-sziget hasznosítására, amire a 2018. február 14-én 3 millió forint jegyzett tőkével alapított KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft. nyújtott be anyagot. Az önkormányzat a pályázatot érvényesnek találta és el is fogadta, az előterjesztés értelmében március 31-ig a szerződést is megköthetik.

false

Úgy tűnik, a projekttel szemben csak a Társaság az Élhető Szentendréért nevű szervezetnek van kifogása. Facebook bejegyzésükben 26 pontból álló listát közölnek arról, hogy miért aggályos a beruházás, és képviselőjük miért nem szavazta meg azt.

Mint írják, “az előterjesztés lényege az volt, hogy a pap-szigeti volt strand területét a város 15+5 évre átadja a KÓPÉ Vizilabda Nonprofit Kft. részére, akik mintegy 3,8 milliárdos beruházás keretében, TAO-támogatás segítségével egy Vizilabda Akadémiát hoznak létre a területen. Ezt a beruházást Leányfalun már megpróbálták tető alá hozni a beruházók, ott a falu kihátrált mögüle”, majd hozzáteszik: ”kár, hogy kis hazánkban és szűkebb környezetünkben is csak a sundán-bundán történő ügyintézési mód dívik, pedig a projekt céljaival és koncepciójával nagyon egyet lehetne érteni, sőt közös üggyé lehetne tenni. Sajnos, a csatolt szerződés rengeteg hiányosságot tartalmaz, és az önkormányzat gazdasági érdekei a legkevésbé sincsenek reprezentálva. Inkább tűnik úgy, hogy a beruházás megvalósításából és a későbbi üzemeltetésből kinyerhető hasznok máshol fognak lecsapódni, míg ha valami gajra megy, az önkormányzat nyakán marad a córesz…”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 10:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj