Miközben a kormány kicsinálja az MTA-t, Navracsics a tudomány fontosságáról beszél

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 20:47
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem ez az első alkalom, hogy az uniós biztos szembemegy a kormánnyal.

Az elmúlt évben Navracsics Tibor uniós biztos többször is odaszólt a kormánynak. Tavaly márciusban a Twitteren állt ki a kormány által gyakorlatilag betiltott szélenergia mellett, miközben a paksi bővítés volt épp napirenden, és ugyanaznap megosztott egy olyan cikket is, mely azt mutatja be, hogyan integrálja a menekülteket egy belga fociklub. Ez után nem sokkal Navracsics kiállt a CEU mellett is, mondván: „A Közép-európai Egyetem egyike a legfontosabb felsőoktatási intézményeknek nemcsak Magyarországon, de az egész európai felsőoktatási térségben. Ezért tartom fontosnak, hogy az esetleges szabálytalanságok korrekciója után zavartalanul folytathassa működését Budapesten.” Szeptemberben pedig a Hír Tv kamerájába mondta, hogy nincs semmiféle Soros-terv.

Ma ismét a Twitteren posztolt olyat, ami szembemegy az Orbán-kormánnyal. Miközben ugyanis a kormány épp elvenné a Magyar Tudományos Akadémia támogatásainak nagy részét, megszüntetve ezzel a kutatói szabadságot, Navracsics egy uniós programot népszerűsítve azt írja, hogy a tudományos bizonyítékok és a tudósok tanácsai jobb döntésekhez segítik hozzá a döntéshozókat Európa-szerte.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 20:47
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. július 11., szerda 06:09
    Hehe, ez megint egy kicsit erőltetett cikk - no persze, szalmaszálba is kapaszkodni kell, főleg, hogy A CSELÉDMÉDIA MOST MÁR AZ MTA-BAN AKNAMUNKÁT VÉGZŐ, SOROS PÉNZELTE SOROSISTA HÁLÓZATOKRÓL HADOVÁL! MÁR A TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁT IS MEGSZÁLLTÁK A SOROS HÁLÓZATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS A "TUDÓSOK" A NER-ELLENES AKNAMUNKA VÉGZÉSÉÉRT VANNAK OTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nem (dehogynem) gondoltam, hogy ezt is megérjük.

Komment írásához vagy regisztrálj