Schmidt Mária ismét nagyot ment: A Nyugat gyarmatosítani akar minket, az EU mindent elvett tőlünk

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 09., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Terror Háza vezetője közel 25 percen keresztül elemezte a világot. A franciák gyengíteni akarnak, a mai liberalizmus pedig rossz.

A HírTv visszafideszesítésének egyértelmű jele, hogy tegnap este Schmidt Mária vendégeskedett a csatorna Magyarország élőben című műsorában, ahová három évig fideszes politikusok és a NER haszonélvezői be sem tették a lábukat. Schmidtet most azért hívták be, mert írást tett közzé a francia Le Monde-ban, ahol megszidta a liberális elitet, és megvédte a magyar kormányt.

Az erősen alákérdezős interjúban a Terror Háza Múzeum vezetője arról beszélt, hogy a Nyugat ki akarja oktatni Magyarországot, feltételeket akar szabni az ország számára, és ez olyan, mintha gyarmatosítani szeretnének minket.

A gonosz franciák

Schmidt beszélt a kormány kedvenc témájáról, a migrációról is: szerinte a nyugati országok nem értik meg, hogy mi nem voltunk gyarmatosító nemzet, így mi nem tartozunk felelősséggel azon országoknak, amelyek például a francia gyarmatbirodalom részei voltak. Schmidt, úgy tűnik, kifejezetten dühös a franciákra, mert szerinte már a török fenyegetettség idején úgy gondolták, hogy összefoghatnak a törökkel, hogy ezt a térséget meggyengítsék és érvényesítsék itt az érdekeiket.

vvvv

 

A gonosz liberalizmus

Schmidt szerint a magyar történelemnek volt olyan szakasza, amikor a liberalizmus miatt fejlődött az ország, de szerinte a mai liberalizmusnak semmi köze ahhoz. Nyugaton ma alliberalizmus van, mert az igazi liberalizmus nem akarja ráerőltetni a gondolatát a másikra – magyarázta a Terror Háza vezetője, de az nem derült ki, mire utalt. Azt viszont elmondta, hogy ma Magyarországon a szabadságjogok mindenki számára biztosítva vannak, nincs politikailag korrekt kánon. Ez a kijelentés egészen mókás akkor, amikor a NER-értelmiség arról diskurál, hogy ki az a művész, aki ellenségnek számít.

 

A gonosz Európa

Schmidt Mária az EU-t is ostorozta a tévéinterjúban: szerinte 2004-ig „előszobáztattak” bennünket, majd a csatlakozás eredményeként elvették a piacainkat, a közműveinket, a szigorú élelmiszer-szabályozásainkat. Ő úgy látja, Nyugat-Európa nem volt elég hálás, pedig a hidegháborúból nekik csak az előnyök jutottak. Schmidt szerint a Nyugat soha nem akarta, hogy a Szovjetunió összeomoljon, mert „pontosan tudták, milyen jó az a felelőtlen élet, amelyben ők élnek”.

 

A jó Orbán Viktor

Orbán Viktor támogatója odáig is eljutott a beszélgetésben, hogy szerinte a legfőbb ideje volt, hogy Orbán Viktor meghirdesse a harcot a ’68-as generációval szemben. „Amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy most jönni fog a kilencvenes évek generációja, az a generáció, amelyik megdöntötte a kommunizmust” – mondta Schmidt, aki szerint itt az ideje, hogy Európában szakítsunk a kommunizmussal. Hogy ezzel mire utalt a Terror Háza igazgatója, az nem teljesen egyértelmű, mindenesetre azt hozta fel példának, hogy az „Európai Uniónak most egy olyan külügyi biztosa van, egy olasz hölgy, ez a Mogherini, aki csont kommunista”. Ez ebben a formában természetesen nem igaz: bár Federica Mogherini valóban az olasz ifjúkommunista szövetségben kezdte a karrierjét, ma a Demokrata Párt tagja, Matteo Renzi balközép kormányában volt rövid ideig külügyminiszter.

Borítókép: YouTube/HírTV

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 09., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 09:47
  kúrtgyarmat
 2. 13
  hóvarjú
  2018. augusztus 10., péntek 09:18
  etelközi Kürtgyarmat
 3. 12
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 06:40
  szegedi789

  A gyarmattartáshoz.
  A Schmidtnek a Schmidt névvel nem magyarkodnia kéne, hanem háborognia, hogy a baskíriai magyar anyaország megszűnése után a magyarok kárpát-medencei gyarmata lett sunyin a magyar anyaország. A gyarmatból anyaország?! Ideültek a magyarok a szláv, germán nyakunkra, és pofáznak arról, hogy ők nem voltak gyarmatosítók, nemde Marcsi?! Gyere Marcsi, fogjunk össze és űzzük vissza a magyarokat a helyükre Baskíriába! Nem leszünk gyarmat! Főleg, nem a magyaroké! Nemde, Marcsi?!
  Egyébként, de igen, Marcsika, a magyarok kárpát-medencei gyarmatának is voltak gyarmatai, ugyanis gyarmatosító ország volt, igaz, főleg Európában gyarmatosított, lett is ebből néhány európai háború majd világháború, de gyarmatosított volna Afrikában is, ha lett volna ereje hozzá - az igény megvolt rá. Nemde, Marcsi?!
 4. 11
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 06:24
  hővarjú

  Vagy írhattam volna olyan decenciával, mint a tiszaipolgár, de én egy bárdolatlan panelproli vagyok.
 5. 10
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 06:02
  szegedi789, igen, igen és igen,
  de az egésznek nem a tartalmi abszurditása az érdekes.
  Kizárólag az, hogy - basszák meg -, működik, megy a hajó a szartengeren át rendületlenül.
 6. 9
  szegedi789
  2018. augusztus 09., csütörtök 21:49
  És jönnek ezzel a gyarmattartós szöveggel, de mióta ?! Te jóóó ég!!!!

  Mintha a Monarchiának és a pozícióit védő magyar elitnek ne lett volna oly' "klassz" nemzetiségi politikája..................
 7. 8
  szegedi789
  2018. augusztus 09., csütörtök 21:44
  És ez a harc... Most akkor képzeljük má' el ! A '68sok ellen. Akik ugyebár akkor huszonéves lelkes fiatalok voltak. Azóta eltelt 50 év. Hm. Akkor most a Lánglekú Viktor 70dik évük vége fele járó európai polgároknak üzent hadat?????

  Vagy eszmeileg megnyerhető a HARC, ha kimutatjuk, hogy Heller Ágnes Demszkynél nyaralt?
  Én akkor most elvesztettem a fonalat.
  (Egyébként, ilyen Schmidt-féle pankrációs monológokon lehetne nézőközönség, akik közül párat le is csaphatna, amikor drámai csúcspontra ér a mondókájában...)
 8. 7
  szegedi789
  2018. augusztus 09., csütörtök 21:34
  Habil-labil Schmidt professzorasszony megtartá előadását a Mindent Utálok Egyetemen.

  A rohadék franciák mellett (lehet, hogy helyesebb lenne a Bourbonokat és pl. Richelieu-f. raison d'état-t emlegetni???) kicsit elbizonytalanítanak pl. kurucok tettei, aza rohadékThököly Imre is, hát ők mit csináltak? Erdélyi Fejedelemségnek is mintha egy leheletnyit összetettebb kapcsolata volt a Portával, mintha... Szapolyai János? Hm... Az élet bonyolult. Bonyi (á la Tandori).
  Mondjuk értem, hogy prof.asszony most épp keveri "kereszténység védőbástyáját" és az "egyedül vagyunk " f. toposzt, egy kis tőrdöfés-elmélettel bolondítva. Attól kellemesen égnek áll a kis naci haja. És tényleg pl. Kis János erőltet itten eszmét. Minden szerencsétlen eszmét nélkülözőre. Bár erőltetni könnyebb, ha az ember majdnem megveszi az indexet, ha már TündérGyuri fiacskáka lelakta az origót, majd maga is tönkretesz egy minőségi gazdasági lapot, egyébként meg 25 percet (ohohohóóó, man!) monológizál egyolyan helyen, ahol újságírókat basztak ki egy hete, de ez már tényleg áthallásos lenne....
  És igen, senki se szenvedett, csak mink ! Németeknek jó volt a Fal, lelőtt állampolgárok a tövénél, meg úgy en block az NDK.
  Tényleg, miről beszél itt bárki bármiről ??????
  Meg van mondva a tuti. 25 percben.
 9. 6
  harcolj
  2018. augusztus 09., csütörtök 19:53
  Ez a büdös banya bezzeg felelősen él az összerabolt milliárdjaiból, melyet saját szavai szerint a magyar emberek adtak össze, ezért most szétosztja a magyar emberek között. Elsőként Dózsa 1942 Lászlót támogatta jól meg. Mert felelős. A rohadék banya.
 10. 5
  MonaLujza
  2018. augusztus 09., csütörtök 18:14
  Tiszapolgári dialógusa remek!

Komment írásához vagy regisztrálj