Schmidt Mária ismét nagyot ment: A Nyugat gyarmatosítani akar minket, az EU mindent elvett tőlünk

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 09., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Terror Háza vezetője közel 25 percen keresztül elemezte a világot. A franciák gyengíteni akarnak, a mai liberalizmus pedig rossz.

A HírTv visszafideszesítésének egyértelmű jele, hogy tegnap este Schmidt Mária vendégeskedett a csatorna Magyarország élőben című műsorában, ahová három évig fideszes politikusok és a NER haszonélvezői be sem tették a lábukat. Schmidtet most azért hívták be, mert írást tett közzé a francia Le Monde-ban, ahol megszidta a liberális elitet, és megvédte a magyar kormányt.

Az erősen alákérdezős interjúban a Terror Háza Múzeum vezetője arról beszélt, hogy a Nyugat ki akarja oktatni Magyarországot, feltételeket akar szabni az ország számára, és ez olyan, mintha gyarmatosítani szeretnének minket.

A gonosz franciák

Schmidt beszélt a kormány kedvenc témájáról, a migrációról is: szerinte a nyugati országok nem értik meg, hogy mi nem voltunk gyarmatosító nemzet, így mi nem tartozunk felelősséggel azon országoknak, amelyek például a francia gyarmatbirodalom részei voltak. Schmidt, úgy tűnik, kifejezetten dühös a franciákra, mert szerinte már a török fenyegetettség idején úgy gondolták, hogy összefoghatnak a törökkel, hogy ezt a térséget meggyengítsék és érvényesítsék itt az érdekeiket.

vvvv

 

A gonosz liberalizmus

Schmidt szerint a magyar történelemnek volt olyan szakasza, amikor a liberalizmus miatt fejlődött az ország, de szerinte a mai liberalizmusnak semmi köze ahhoz. Nyugaton ma alliberalizmus van, mert az igazi liberalizmus nem akarja ráerőltetni a gondolatát a másikra – magyarázta a Terror Háza vezetője, de az nem derült ki, mire utalt. Azt viszont elmondta, hogy ma Magyarországon a szabadságjogok mindenki számára biztosítva vannak, nincs politikailag korrekt kánon. Ez a kijelentés egészen mókás akkor, amikor a NER-értelmiség arról diskurál, hogy ki az a művész, aki ellenségnek számít.

 

A gonosz Európa

Schmidt Mária az EU-t is ostorozta a tévéinterjúban: szerinte 2004-ig „előszobáztattak” bennünket, majd a csatlakozás eredményeként elvették a piacainkat, a közműveinket, a szigorú élelmiszer-szabályozásainkat. Ő úgy látja, Nyugat-Európa nem volt elég hálás, pedig a hidegháborúból nekik csak az előnyök jutottak. Schmidt szerint a Nyugat soha nem akarta, hogy a Szovjetunió összeomoljon, mert „pontosan tudták, milyen jó az a felelőtlen élet, amelyben ők élnek”.

 

A jó Orbán Viktor

Orbán Viktor támogatója odáig is eljutott a beszélgetésben, hogy szerinte a legfőbb ideje volt, hogy Orbán Viktor meghirdesse a harcot a ’68-as generációval szemben. „Amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy most jönni fog a kilencvenes évek generációja, az a generáció, amelyik megdöntötte a kommunizmust” – mondta Schmidt, aki szerint itt az ideje, hogy Európában szakítsunk a kommunizmussal. Hogy ezzel mire utalt a Terror Háza igazgatója, az nem teljesen egyértelmű, mindenesetre azt hozta fel példának, hogy az „Európai Uniónak most egy olyan külügyi biztosa van, egy olasz hölgy, ez a Mogherini, aki csont kommunista”. Ez ebben a formában természetesen nem igaz: bár Federica Mogherini valóban az olasz ifjúkommunista szövetségben kezdte a karrierjét, ma a Demokrata Párt tagja, Matteo Renzi balközép kormányában volt rövid ideig külügyminiszter.

Borítókép: YouTube/HírTV

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 09., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 24
  hóvarjú
  2018. augusztus 10., péntek 17:00
  Esterházy írta saját portréjáról: ha akarom arisztokratikus arcél, ha akarom szemita vonások...
 2. 23
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 13:43
  Esterházynak az anyukáját szidták (zsidózták le), ez az egyetlen adat pedig bőven elég az amatőr családfakutakodó-mindenttudó antiszemitának, hogy a sokévszázados pedigrét szennyesnek tekintse.
  Eddig sem volt se értelme, esélye meg végképp nem az értelmes vitának.
  A romantikus nacionalista rendpárti jobboldalnak mindenben igaza van, és akkor még örülhetsz, hogy nem vertek pofán.
 3. 22
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 13:31
  homeinstandról
 4. 21
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 12:43
  szegedi171819

  A kettős honeinstandról csak annyit, hogy a zavarok is csak betolakodtak ide, amint azt a nevük is mutattya.
  Esterházyval kapcsolatban meg csak annyit, hogy a kutyabőr nem bizonyíték semmire, II. András idején is bőven laktak itt zsidók, sőt. Nem véletlen, hogy már Könyves Kálmánnak is az ő jogállásukkal kellett foglalkoznia - mer ezeknél a méheknél sohase lehessen tudni. (Még az Ómagyar Mária-siralom témáját is elbitorolták maguknak!)
  Úgyhogy hiába Schmitteled itt nekem a Schmidtet, a buabeleül kinyuhhad a feheruaru mene hodi utu rea.
 5. 20
  tiszapolgári
  2018. augusztus 10., péntek 11:40
  yoyo és szegedi789: „működik”

  Lófaszt működik. Ha működne, akkor nem kellene ennyire erőltetetten csinálniuk, einstandolva, fenyegetőzve.
  Az orbánizmus még annyira sem működik, mint a brezsnyevizmus, pedig az húsz éven át tartott.
 6. 19
  szegedi789
  2018. augusztus 10., péntek 11:32
  18ast még folytatva,
  Még Esterházy Pétert is lezsidózák e honban, pedig, ugyebár, ööö..., II. Andrásig volt papír...

  És tényleg, az I. világháború biztosától (!) valaki ugyan megkérdezné: Mária, oszt' hogy a francos francban robbant ki a Nagy Háború? És hóóóóóóól?????? És miéééééért???????

  Schmidt Mária okfejtései olyanok, mintha Gavrilo Princip lőné kis kellemetlen drazsékkal az ember halántékát, majd rádobnának egy gyújtóbombát...

  Szóval nem kellemes.
 7. 18
  szegedi789
  2018. augusztus 10., péntek 11:24
  Rworse (12)

  Na most akkor ezt a népvándorlásos-honfoglalásos demagógiát én jól kikérem magamnak!
  Egyrészt mert ebben a honban Esterházyakon kívül senki nem tudja minimum egy csóró Árpád-házi király ideéig visszavezetni a családfáját, másrészt 9-10.században felvetni a "Mi a magyar, ki a magyar? Játék és Muzsika tízpercben", háááát, eléggé bonyi. Mintha vízcseppre lebontva határoznád meg a Balatont. Mert ugyebár népvándoroltak, kalandoztak, két legelő között akár még a Bayern München igazolt játékosai is lehettek volna... Szóval csak óvatosan!
  Schmidt prof.asszony pedig jól a képedbe vágná a kettős honfoglalás elméletét, esetleg téged nevezne meg a Tanácsköztársaság főfelelősének, oszt' jónapot!

  Balliberális kettősmérce, balliberális kettősmérce, balliberális kettősmérce . . .
 8. 17
  szegedi789
  2018. augusztus 10., péntek 11:11
  Yoyo (10)

  Működni mindig működik. Naci toposzok a kis Trianon fixált magyar lelkecskének. Sose, sehol, semmilyen körülmények között nem te vagy a hibás. A Világ Jók és Rosszak (itt Cserbenhagyók) gyülekezési helye. Szimplán mert magyar vagy, felsőbrendű vagy... Bántsák a magyart...

  Az érdekes, hogy működése mellett/dacára, nincs egy akkora "zátonyka" a magyar közéletben, amely egy pillanatra legalább elvenné a dölyfös magabiztosságát a Hajónak.
  Jó, persze azt is gyorsan fel kéne dolgozni, hogy lett a '90-es évek politikai alvilága felvilág (hihi).
  De ezek a dramatúrgiai elemek megvannak 100-200 évesek, és ha nincs más, akkor ezeken a húrokon pengetnek Máriáék. És tényleg nincs kihívója a jelenlegi kurzusnak sem. Mióta is????

  2004/2006 óta még vécére se tud kimenni az ember fia úgy, hogy ne a Fidesz / Viktor stratégiai-vizonárius tehetségének a bizonyítékát lássák benne...

  Ennyit a modern orbánizmus beveszi Ejrópát c. regéról. Inkább szellemkeringő.
 9. 16
  Világos
  2018. augusztus 10., péntek 10:21
  Még nem elég szexi igy még nem lehet megb...... az LMP-s főfelügyelőt.
 10. 15
  tiszapolgári
  2018. augusztus 10., péntek 10:17
  „Nem leszünk gyarmat! Üdvözlettel: Füzesgyarmat, Fehérgyarmat, Balassagyarmat, Feketegyarmat, Temesgyarmat, Kisgyarmat, Kőhídgyarmat, Tótgyarmat, Újgyarmat, Zsitvagyarmat”

Komment írásához vagy regisztrálj