Törvényben köteleznék Orbánt arra, hogy kiálljon vitázni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 13., 12:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szél álom!

Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető és a független Szabó Tímea arról nyújtottak be törvénymódosítást, hogy kötelező legyen a miniszterelnöknek részt vennie minimum egy tévévitán, amennyiben indul az újraválasztásért, írta meg a hvg.hu.

A szavazás előtt maximum tíz nappal és legkevesebb öt nappal két vita lenne kötelező, az elsőn minden országos listát állító szervezet listavezetője, a másodikon a közvélemény-kutatás szerint a két legerősebb párt listavezetője vitázna egymással.

Egy személynek teszi kötelezővé a részvételt, ez a miniszterelnök.

A törvényjavaslat megszavazása nyilvánvalóan esélytelen: a Fidesz szavazatai nélkül az ellenzéki kezdeményezés halálra van ítélve. Orbán nyílt vitára 2006 óta nem hajlandó, és olyan helyzetekbe se megy bele, ahol keményebb kérdéseket kaphat.

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 13., 12:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  szegedi789
  2018. február 13., kedd 20:52
  Törvényben köteleznék, törvényben... !!! Hát ez zseniáááális...!!!

  Tehát mégegyszer nekifutva.

  Törvényben köteleznék,ööö, bruhaha, subidubi, ööö, azt a kvalitásos státuszférfijúúúnkat,
  AKI a saját gránitszilárdságúra megkötött, azóta százszor megváltoztatgatott jogi kifestőkönyvére is nagy ívben, mondjuk egy felcsúti stadion legmagasabb pontjáról is, ööö, hát tessenek érzékeny tekintetüket elfordítani, ha még nem tudják mi közelkedik,

  SZARIK !
 2. 10
  Kovacs
  2018. február 13., kedd 18:54
  Jól van...ez a beszéd! (De amikor azt írod, hogy "majd valamikor", olyan tónust viszel a mondanivalódba, mintha hajlamos lennél "iránytváltani", mintha nem lennél biztos a dolgodban)
 3. 9
  yoyo
  2018. február 13., kedd 18:27
  Kovacs, én kezdeményeztem, hogy Orbánnak kötelező legyen vitára kiállni?
  Soha ilyen hülyeség eszembe nem jutna.
  Egy rendes demokráciában a miniszterelnök vagy kiáll vitázni és megvédi a politikáját, vagy nem áll ki és megbukik. Ez ilyen egyszerű.
  Magyarországon nincs demokrácia, így ha kiállna vitatkozni valamelyik díszpinttyel, annak az égvilágon semmi jelentősége nem lenne.
  Pont ezért mondom, ez az egész egy kalap szar, ahogy van.
 4. 8
  Kovacs
  2018. február 13., kedd 17:44
  6-7 Remélem, hogy itt iróniáról van szó, mert nem gondolhatjátok komolyan, hogy a tv-és showmesterkedés egy regnáló és jövendőbeli miniszterelnök feleadata. Törvényileg!
  Hát igen...ez a Fidesz már mindenkiben jelen van. Így vagy úgy.
 5. 7
  yoyo
  2018. február 13., kedd 16:35
  rworse, így van, majd valamikor.

  és addig is különböző fontos ügyekben folynia kell(ene) az előkészítő munkának, de ez így egy kalap szar, nem több.

  Már régesrégen ki kellett volna vonulni a rendszerből, kifejezni, hogy a NER-rel sem egészében, sem részleteiben nem vállalható a részvétel.

  Már régen el kellett volna kezdeni felépíteni az ország alternatív változatát, annak minden intézményével. Egy belső emigráns országot. Ami idővel talán képes lesz lebontani ezt a tákolt, összelopkodott, tisztességtelen rendszert.
 6. 6
  rworse
  2018. február 13., kedd 15:59
  Ilyen törvényt legközelebb a legközelebbi rendszerváltáskor remélhetőleg felálló legközelebbi nemzeti kerekasztal és alkotmányozó gyűlés tud majd hozni, de azért beszélni róla nem árt. Addig is, a hívek is néha találkoznak az információval, hogy a vezér csak a hívek előtt hajlandó beszélni - meg néha az Országgyűlésben és sajtótájékoztatón kénytelen látszatválaszolni egy-egy kérdésre.
 7. 5
  yoyo
  2018. február 13., kedd 14:19
  utoljára akkor volt itt valami politizálásféle, amikor az lmp-sek odaláncolták magukat a valamihez a választási törvény elfogadásakor.

  Persze nem olyan lagymatagon, lájtosan kellett volna tenni, hanem ahogy Pjotr Pavlenszkij, Schiffer Andrásnak is a herezacskójánál fogva kellett volna odaszögeznie magát a Kossuth tér díszburkolatához.
  http://images.reblog.hu/uploads/blogs/11653/162006/post_162006_20140225192128.jpg?full=1

  És a magyar ellenzéki politikusnak, miután erőszakkal behurcolják a rendőrségi fogdába, mindaddig éhségsztrájkkal kellene tiltakoznia, amíg a kormány le nem mond.

  Talán ha ilyen álhatatosan, ilyen áldozatkészen vállalja a politikai felelősséget az ellenzéki magyar politikus, akkor nagyobb támogatásra is számíthat, nem erre a tötyimötyi lájtos lájkolgatós semmire, mint ami hosszú évek óta megy.
 8. 4
  yoyo
  2018. február 13., kedd 14:10
  Micsoda zseni ötlet! Kötelezzék Orbánt!
  Ráadásul törvényben!
  Asztapaszta!

  Természetesen közben egy pillanatig nem gondolják, hogy erre, mármint a törvény általi kötelezésre sor is kerül. Mi a búbánatos francért nem képesek valami valódit kiötleni?!


 9. 3
  Kovacs
  2018. február 13., kedd 13:56
  Egyébként mi az a szél álom. álomszél?
 10. 2
  Kovacs
  2018. február 13., kedd 12:31
  "Törvényben köteleznék Orbánt arra, hogy kiálljon vitázni"
  És zsákban futni.

Komment írásához vagy regisztrálj