Vekerdy Tamás: Nemzetpusztító baj van az iskola körül, ezzel valamit kezdeni kell

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 13., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Súlyos szavak.

D. Tóth Kriszta most az ismert pszichológust, Vekerdy Tamást vitte el kocsijában, ahol sok mindenről beszélgettek, a magyar iskolarendszerről is.

false

 

Fotó: Forrás: YouTube

Vekerdy ezzel kapcsolatban így fogalmazott: „Emlékszem, hogy mennyire letolt engem egy egykori oktatáskutató a 80-as években, amikor azt nyilatkoztam, hogy a magyar iskola gyilkos, mert testileg-lelkileg rongálja a gyerekeket. Most azt kell mondanom, hogy az az iskola, amit akkor hevesen kritizáltam, az sokkal jobb, gyerekközelibb, gyerekekről többet tudó, gyerekeit és tanárait sokkal kevésbé kínzó, gyötrő, pusztító iskola volt, mint a mai.”

Vekerdy szerint amúgy „az a rendszer baja, hogy nem viseli jól a kritikát. Komolyabb emberek, kollégák lényegében egyetértenek velem abban, hogy abszolút baj van, nemzetpusztító baj van az iskola körül, és ezzel valamit kezdeni kell”.

Itt tudja megnézni a teljes videót.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 13., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Vekerdy Tamás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. június 14., csütörtök 15:10
  Nem az iskolák körül van nemzetpusztító baj, hanem a nemzet körül. Egy nemzet süllyed el. Népe veszi körül.
 2. 3
  HalápyMiksa
  2018. június 14., csütörtök 12:41
  Mecsoda eredeti gondolat autóban beszélgetni, remélem nem lopják el az ötletet DTK-tól az ámerikai tóksó-hosztok.
 3. 2
  Kovacs
  2018. június 13., szerda 20:10
  " Most azt kell mondanom, hogy az az iskola, amit akkor hevesen kritizáltam, az sokkal jobb, gyerekközelibb, gyerekekről többet tudó, gyerekeit és tanárait sokkal kevésbé kínzó, gyötrő, pusztító iskola volt, mint a mai."
  Persze, régen minden jobb volt. Az ugye fel sem merül, ha olyan jó volt, akkor hogyan lett ilyen, amilyen. (persze, ha valami jó, ahhoz nem ragaszkodnak az emberek, mert az nem kompatibilis a himnusszal) Ha "helyesek az értesüléseim" az a régi is "kínzó, gyötrő, pusztító iskola volt". (természetesen kompatibilis a himnusszal) Szóval, hogy van ez?
 4. 1
  csulla
  2018. június 13., szerda 19:41
  Kibírt a nép 1100 éves ualkodást az uraktól,de ez a rendszarváltás úgy néz ki sikeresen megoldja a "népírtást"!Csak így tovább!Nemzetes urak és támogatóik!

Komment írásához vagy regisztrálj