Elégedetlenek a tanárok a rájuk kényszerített e-naplóval

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 21., 19:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lázadoznak a több százmillióba került szoftver ellen.

Facebookon szerveződnek a pedagógusok, a szülők és a diákok az ősz elején bevezetett internetes napló ellen, számolt be róla a 168 Óra. A szoftver eredetileg a felsőoktatásban már működő Neptun-rendszer alapjára épül és arra lett kitalálva, hogy a papíralapú osztálynapló helyett, egy internetes platformon lehessen követni a diákok tantárgyait, érdemjegyeit és mulasztásait.

Azonban tanárok beszámolói szerint a szoftver elképesztően lassú és akár egyetlenegy érdemjegy beírása is akár több percbe telhet. Ezen felül, három héttel a tanév megkezdése után, a diákok még mindig nem tudnak bejelentkezni a rendszerbe. A pedagógusok továbbá sérelmezik, hogy senki nem kérdezte meg őket a rendszer bevezetéséről.

A lap megkeresésére Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének volt elnöke elmondta, az iskolák döntő többsége nincsen technikailag megfelelően ellátva ahhoz, hogy a tanárok internetes naplót vezessenek, különösen, ha az nem működik megfelelően.

A programot fejlesztő eKRÉTA Informatikai Zrt. 2016-ban 221 millió, 2017-ben 440 millió, idén júliusban pedig újabb 440 millió forintot kapott az államtól, hogy egy használható digitális naplót hozzon létre.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 21., 19:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Nonemart
    2018. szeptember 22., szombat 08:05
    A tanárok ideje, idegrendszere - ez mind ingyen megy a pocsékba ! Nem lehetne, hogy maguk ott fenn kizárólag egymást szórkoztassák ?

Komment írásához vagy regisztrálj