430 milliós luxusvillában éldegél Matolcsy György

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 13., 08:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A 24.hu bukkant a nyomára a luxuskedvelő MNB-vezér lakókörülményeinek.

Mint a mesében: „A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes, nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla” – idézi a cikk Matolcsy lakhelyének hirdetését.

Ki nevet a végén?

 

 

A portál információi szerinte a jegybankelnök, akinek vagyonnyilatkozata szerint megtakarítása semmi, csupán a jegybanktól húz havi bruttó 5 milliót (ami nettó 3,4 millió forint), meglehetősen rejtőzködve érte el, hogy a háromszintes luxust, az ezzel járó provanszi stílt és a harapni valóan tiszta levegőt élvezhesse.

A 430 millióért kínált ingatlant Matolcsy György fiának, Matolcsy Ádámnak a cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, majd helyezte ide a székhelyét. A vásárláshoz szükséges hitelt (egy 280 milliós jelzáloghitelt) pedig Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtotta.

Mint a mesében: a Matolcsy fiú megvette, a Matolcsy unokatesó meghitelezte, Matolcsy papa pedig a fiától bérbe vette a II. kerületben, a Páfrányliget utcában álló luxusvillát.

A 24.hu kérdésére Matolcsy Ádám elismerte, hogy az ingatlan egy részét az édesapja bérli, de hogy mennyi bérleti díjat fizet az apa a fiának, azt nem árulta el.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 13., 08:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Cyrano
  2018. március 13., kedd 10:03
  Bééérli?
  Hát miféle gyerek ez?
  Nem olvasta az Alaptörvényben, hogy a gyereknek kötelessége eltartani a szükséget szenvedő öreg szülét?
  Ennyire rá van szorulva arra a pár krajcárra a gyermek?
  O tempora, o mores!

Komment írásához vagy regisztrálj