Feljelentett egy alapítványt a Magyar Idők, máris vizsgálat indult

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 13., 18:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat.

Migránsimogató akciók állami támogatással - ezzel a címmel jelent meg Szakács Árpád Kinek a kulturális diktatúrája? cikksorozatának legújabb része a Magyar Időkben, melyben a szerző most a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott „balliberális produkciókat” pécézte ki, amelyek szerinte kizárólag migránspropagandára költik a közpénzt.

„Amíg a kormány emberfeletti erővel küzd a migránsok távol tartása érdekében, addig a képzőművészek tekintélyes része Soros György kottája alapján azt szeretné elérni, hogy minél több afrikai éljen Magyarországon, lehetőleg minél előbb. Ezzel kapcsolatban győzködik az állampolgárokat, migránspárti programokat szerveznek, természetesen állami és önkormányzati forrásból.” – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Különösen nagy figyelmet szentel a cikk szerzője a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának, Gulyás Gábornak és leginkább a hozzá köthető Art Capitalnak.

Bár az intézmény művészeti munkássága nem kerül górcső alá, a szerző valami súlyos aránytévesztés folytán végül arra a következtetésre jut, hogy Gulyás intézményei hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy „az átlagember is megértse, fontos lenne, ha afrikai lenne a szomszédja, és a migráció jó dolog”.

Szakács szerint mindez azért is felháborító, mert a Magyar Nemzeti Bank tavaly is és idén is támogatta 30 millió forinttal az intézményt.

Alig telt el néhány óra, s a Magyar Nemzeti Bank azonnali vizsgálatot indított az Art Capital Alapítvány ellen, hogy kiderítse a szerződésben meghatározott célra használta-e fel a banktól kapott támogatást a szervezet. Mint írják az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat.”

Szóval, kinek is a kulturális diktatúrája ez?

(via Mérce)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 13., 18:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  simipapa2
  2018. augusztus 14., kedd 15:43
  Azt miért nem írja meg,hogy az ő ősei honnan jöttek?
 2. 1
  rworse
  2018. augusztus 14., kedd 05:34
  erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához vagy regisztrálj