Folytatódik a matricázás: beszálltak az ifjú kereszténydemokraták is

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 11:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ráadásul sikerült mindezt egy csillagos háznál véghezvinni.

Két nappal ezelőtt Hollik István egy sajtótájékoztató keretében felmatricázta az Amnesty International budapesti irodájának ajtaját, mondván, hogy „az Amnesty Internationalhez hasonló – bevándorlást támogató – szervezeteket nevén kell nevezni, és nyíltan harcolni kell ellenük”. A „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matrica elhelyezése után pedig kijelentette: „minden bevándorláspárti szervezethez el fognak menni.”

Kedves Hollik István, a következő mi lesz, egy szép sárga csillag az ajtónkon?

A bukott fideszes nyüzsgönc nyilvánosan bélyegezte meg a civil szervezetet. „Az Amnesty Internationalhez hasonló – bevándorlást támogató – szervezeteket nevén kell nevezni, és nyíltan harcolni kell ellenük” – jelentette ki Hollik István a szervezet budapesti irodája előtt tartott mai sajtótájékoztatóján. A fidesz.hu tudósításából megtudhattuk azt is, hogy Hollik szerint „az Amnesty International is egy bevándorlást támogató szervezet.

Ezen felbátorodva csütörtökön délelőtt Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) külügyekért felelős alelnöke szintén egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricával jelent meg a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület irodájának helyet adó épület bejáratánál, a VIII. kerületi Népszínház utcában.

A forgatókönyv pedig most is ugyanaz volt: sajtótájékoztató és matricaragasztás.

false

 

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

 

A dolog pikantériája, hogy mindezt egy csillagos ház előtt sikerült véghezvinnie az IKSZ-nek, szúrta ki a Mérce. Vagyis egy olyan ház előtt, amit a vészkorszakban sárga csillaggal jelöltek meg, hogy tudják, ott szintén a sárga csillagot viselő zsidók laknak. A Népszínház utcai csillagos házról itt olvashatnak bővebben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 11:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 24
  Cyrano
  2018. június 18., hétfő 17:30
  kösz rworse, hogy megértetted, amit írtam.
 2. 23
  Cyrano
  2018. június 18., hétfő 17:09
  Independent (20)
  Olvasd el, hogy mire válaszoltam.

  Amúgy: belépsz egy elit klubba.
  Aláírod, hogy betartod a szabályokat.
  Aztán nemcsak, hogy nem tartod be, hanem:
  A padlóra köpsz.
  Beleiszol a vendégek poharába.
  Ellopod az újságokat, a dísztárgyakat.
  A bárpulton megdugod a kasszáskisasszonyt.
  Kinek kell tenni ellene?
  Aki beajánlott?
  Vagy a klub személyzetének?
  Vagy a kettőnek együtt?
 3. 22
  rworse
  2018. június 18., hétfő 16:29
  Independetn
  Azt kifelejtettem, hogy ezzel együtt, az Uniónak is van felelőssége abban, hogy egy tagállamának (kormányának és népének) mit enged meg és mit nem.
 4. 21
  rworse
  2018. június 18., hétfő 16:28
  Independent

  Igazad lehetne, ha Cyranónak egy pillanatra is eszébe jutott volna, hogy az Unióra hárítsa a magyarok felelősségét. Nem jutott ilyen eszébe, de nem is volt jele, hogy ilyen eszébe jutott volna.
 5. 20
  Independent
  2018. június 18., hétfő 12:27
  Nagyon kérlek ne rakj fel ilyen kommentet, már bocs. A tököm tele van azzal, amikor a mi felelősségünket másra háritjuk. A mi országunkban mi hagytuk hogy mindez bekövetkezzen, és az Uniót anyázzuk? Ezért MI vagyunk a felelősök, azokat kivéve akiket gyámság alá vontak ill. beszámthatatlanságuket orvos meg nem állapította.
  - Elloptak tőlünk 3000 milliárd forintot, amely a nyugdíjunkat, vagy legalábbis egy részét biztosította volna - nem tettünk semmit. Beletörődtünk.

  - Megszünteték az Alkotmányt, lett helyette ezerszer foltozott Alaptörvény. - Nem tettünk semmit. Jó nekünk az is.

  - Utcára teszik a devizahiteleseket, családokat. - Mi nem emeljük fel a hangunkat. Majd csak lesz valahogy.

  - Több ezer ember milliókat veszít a Questor csődje miatt. - Mi hallgatunk. Máshol is előfordul.

  - Műtét marad el, mert patkányt kell kergetni egy kórház műtőjében. Ápolók, nővérek dolgoznak éhbérért. - Mi csendben tűrjük. Van még egy-két jól működő kórház, meg hát létezik magánpraxis.

  - Egyetemet zárnak be mondva csinált indokkal. - Mi nem mozdulunk meg erre sem. Van még elég egyetem.

  - Megfosztják a civil szervezeteket a jogaiktól, ellehetetlenítik a létüket. - Nem lépünk. Van más bajunk is.

  - 500 000 ember külföldön keresi a megélhetést, családok tízezrei szakadtak szét. - Mi nem lázadunk. Van Skype. Lehet azon is kapcsolatot tartani.

  - Gátlástalan vezetők kilopják a szemünket, felosztják maguk között az országot. - Mi morgolódunk, majd leülünk és megvacsorázunk. Mások is loptak. Ezek most többet. Ez van.

  - 3000 ember öngyilkos lett a kilátástalanság miatt. - Szomorkodunk egy kicsit. Jó, hogy mi még bírjuk. Erősek vagyunk.

  - Mesterségesen lebutítják a gyerekeinket. - Ugyan! Aki akar, tanulhat... Szót sem érdemel.

  - Meglopják a rokkantakat, gyógyszert vonnak el az idős, rákos betegektől - Ez már mégis túlzás. De mi hallgatunk, majd szerzünk külföldről gyógyszert a hozzátartozónknak.

  - Állami vezetők és sleppjeik urizálnak közpénzen, cinikusan, arrogánsan a képünkbe vágják naponta: Senkik vagytok! - Ez van. Ezt kell szeretni. Mondjuk mi, és mémeket gyártunk.

  - Milliárdokat szórnak el gyűlöletkeltésre, plakátokra. - Ez legyen a legnagyobb örömük! Mondjuk mi, és jól leírjuk a véleményünket a Facebookon.

  - Kettészakítják az országot, magyart magyar ellen fordítanak. - Nem újdonság. Irígy nép a magyar. Mi jól elvitatkozunk egymással a neten.

  - Bezárják, megszüntetik a teljes ellenzéki médiát. - Na és? A netet nem korlátozták. Információt onnan is lehet szerezni. Mi nem állunk ki a szólásszabadságért.

  - Koncepciós perekben ártatlan embereket ítélnek el. - Veletek vagyunk! Írjuk nekik Facebook-kommentben.

  - Nyíltan, gátlástalanul elcsalják a választást. - Az ellenzék töketlen! El velük! Szemétdombra minden ellenzéki párttal! Kiabáljuk otthon a fotelból.

  - Megszületik a XXI. század legaljasabb törvénye. (Stop Soros) - Mi lesütjük a szemünket. Hát ide jutottunk. Börtön jár azért, ha embertársamon segítek. Már nem posztolunk olyan gyakran politikai cikket. Még bajunk lesz belőle.

  - Elfogadjuk, hogy mostantól tüntetni sem lehet. Békésen sem. Főleg nem a nagy vezér háza táján. Zavarnánk vele a szomszédokat.
 6. 19
  Cyrano
  2018. június 16., szombat 13:04
  Kovács, én itt élek. Az Unió szart sem tett. Akkor sem, amikor (még elég hangos itthoni tiltakozás mellett) orbánék szétkúrták az alkotmányt. Akkor sem, amikor a tőlük ellopott pénzből egy hazug médiahatalmat épített ki, amivel az ország nagy részét sikeresen megetette. Akkor sem, amikor magántulajdont sértve életbe lépett a szerencsejáték, a trafik, a föld törvény. Akkor sem, amikor zsarolással elvették a nyugdíj megtakarítást. Akkor sem, amikor Uniós pénzzel tömtek ki rokonakat, haverokat. Most a bíróságok lefejezésekor is kuss van, és a teljes magánéletünket ellopó ember-ellenes törvénynél is mély hallgatás van.
  Merkel annyit mondott (az EBESZ jelentés birtokában), hogy mi választottuk magunknak.
  Az első néhány lépésnél még meg lehetett volna állítani.
  Most már késő.
  Arról nem is szólva, hogy közben szépen eladta az országot Putyinnak.
  A nyomor elképesztő, az Uniót ez sem érdekli (4,3 millióan élnek a létminimum alatt, ebből kb 0,5 millió napi nyomorban).
  Most a hajléktalanokkal szemben hoznak törvénytelen intézkedéseket, és te sem fogod fel, hogy a matricázás miért veszélyes.
  A nácizmus is szavakkal kezdődött.
  Megbélyegzéssel folytatódott.
  A bozóttűzből szokott lenni városégés.:(
  Mint említettem, most már késő, a tűz elharapódzott.
  Lengyelország, Olaszország, időnként Szlovákia és Csehország is követi a kitaposott utat.

  Szóval megkérlek rá, ne tudd nálam jobban, miben élek. És ezért sem érdekel a te "címkézésed", mert egy demokráciából kiabálsz át nekünk, hogy talpig bilincsben, szögesdrótok között miért nem táncolunk kán-kánt. :(
 7. 18
  Kovacs
  2018. június 15., péntek 23:17
  17: Nem. Azért ennyire nem kell "beszarni." Az Unió most éppen ugyan "felfalja egy-két gyermekét", de azért még nem gurult el mindenkinek a gyógyszere. Ott. abban az Unióban.
 8. 17
  Cyrano
  2018. június 15., péntek 22:55
  Hát, ja.
  Nyakig ülünk a szarban.
  Választhatunk: szép csendben elmerülünk vagy kapálózunk. Így is úgy is szarosak leszünk.
  De legalább, a második esetben megpróbálunk tenni.
  Már régóta mondogatjuk: ömlik a szar.
  De titeket csak az érdekel, hogy hogyan beszélünk. (A "titeket" alatt az Uniót értem.)
  Lehet itt szőrszál hasogatni, Kovács, a tény az, hogy az Unió most ugyanazon az úton bandukol, mint 38-ban, Münchenben.
 9. 16
  Kovacs
  2018. június 15., péntek 22:34
  De. Akkor egyezzünk meg abban, hogy a matrica üzenetére, ahogy én reagálnék, nem lehet, mert a lakosság a "bevándorlást", a menekülteket, mint a saját pusztulásukat értelmezik, mert...
  Ennek a matricának (mint a zsidó boltok feliratnak) csak akkor van jelentősége, ha a lakosság többsége elfogadta és belemegy az állam heccelő játékába. Akkor pedig teljesen mindegy, hogy hogyan reagálsz. Te is a játék része leszel. Így vagy úgy. Egy bizonyos ponttól márcsak rossz és még rosszabb válaszok lehetségesek.
 10. 15
  Cyrano
  2018. június 15., péntek 21:55
  Az a baj Kovács, hogy átkozottul nem érted a helyzetet.
  Itt a "címkézés" nem az igazságot tartalmazó felirat.
  Nem magyarázom, így talán felfogod:
  https://78.media.tumblr.com/9f75b801af7fb7ced7e9615c48abb284/tumblr_pabiymIPHa1s4ew3vo1_1280.jpg

Komment írásához vagy regisztrálj