Gajdics Ottó szerint teljesen rendben van a képviselők 948 ezres fizetése, ez jár

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 14., 11:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nincs itt semmi gond, a Magyar Idők főszerkesztője mindent megmagyarázott.

Egyenesen a Magyar Idők főszerkesztője vállalta magára, hogy megvédi a parlamenti képviselők fizetésemelését. Ahogy arról mi is beszámoltunk, ez azt jelenti, hogy a mostani havi bruttó 748 ezer forintról 948 ezerre nő a képviselők tiszteletdíja. A Fidesz javaslatára kezdeményezett törvénymódosítást a kormánypárt azzal indokolta, hogy „az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul, és ez megfelel a korábbi és nemzetközi gyakorlatnak”.

Gajdics Ottó pedig azt írja a ma reggeli apologetikájában, hogy ez teljesen rendben van. Innentől igen erős sorok következnek:

„Most, hogy sikerült elrángatni az ország szekerét a szakadék széléről, ahová a már említett balliberálisok taszították, sőt növekedési pályára állt a gazdaság, kiegyensúlyozottá vált a költségvetés, alapvető szükségletté vált a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, az egyenruhások, a tisztviselők, vagyis minden közszolga jövedelmének emelése. Beleértve a képviselőket is, akik szó szerint az utolsók a sorban. Hiszen amíg egyes területeken ötven százalék fölötti bérnövekedésről beszélhetünk, az ő esetükben ez 18,5 százalékot tesz ki a tervek szerint” – írja a kormánylap főszerkesztője, aki nem ért egyet azokkal, akik nem adnának fizetésemelést a képviselőknek, hiszen az „jár nekik”.

Ahogy azonban arra a hvg.hu emlékezetet, már maga az emelés összege meghaladja számos egészségügyi dolgozó és kezdő pedagógus nettó bérét, így meglehetősen nevetséges azzal érvelni, hogy máshol 50 százalékos bérnövekedés volt, a képviselőknél viszont csak 18,5 százalékos.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 14., 11:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  harcolj
  2018. július 14., szombat 15:50
  Gajdics Otto az ifjúgárdista alvóügynök. Próbálja játszani a hülyét - de sikerült?
 2. 5
  rworse
  2018. július 14., szombat 14:49
  Ami jár az jár. Jár a baba, jár.
 3. 4
  Kovacs
  2018. július 14., szombat 14:41
  Igen. Valahol el kell kezdeni a "nyugati" bérekhez való felzárkózást. Ha máshol nem, akkor a parlamenthetetleneknél. Meg kell becsülni ezt a lépést!
 4. 3
  csulla
  2018. július 14., szombat 13:16
  Hát a kötélen kívül más nem jut eszembe a fideSSesek jutalmazásával kapcsolatban!Persze gajdics ÚRRRR,mint jól fizetett burjánzás nyugodt szívvel támogatja a "pénztárosait"!
 5. 2
  naki
  2018. július 14., szombat 12:53
  "Önként nyaltad fényesre a rendőrök csizmáját,
  S már időben megtudtad a változás óráját.
  Most is itt vagy velünk, és tudod, ki mit tesz, mit akar,
  Nemzetközi voltál, de ma te vagy a legmélyebb magyar.

  Úr is voltál, elvtárs is, lapulsz, de tudom, hogy itt vagy,
  Mindent látsz és mindent felírsz, a véred békén nem hagy.
  Valakinek most is kellesz, valaki majd felhasznál,
  A dzsungelben, a vadállatok között folyton ott jár a sakál."

  takony
 6. 1
  zabrazabra
  2018. július 14., szombat 12:30
  De miért 18 százalékos a béremelésük, amikor a nyugdíjasoknak csak 2,7 százalékos inflációhoz igazított bérkorrekció jár?
  Miért emelik fel az albérleti támogatásukat, miközben magyar embereknek, magyar fiataloknak megszüntetik az adómentes albérleti támogatásként juttatható cafetériát?

Komment írásához vagy regisztrálj