Habony Árpád ügyintézője szerint szombaton a demokrácia ellen tüntettek az emberek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 16., 14:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Parádés érvelés.

Publicisztikát tett közzé az Origo névre hallgató felületen Demeter Szilárd, Tőkés László egykori nagyváradi irodavezetője, akit a 444.hu egy korábbi cikkében Habony Árpád ügyintézőjeként emlegetett. Demeter még az Előretolt Helyőrség címet viselő, Mészáros Lőrinc lapjaiban terjesztett kiadvány főszerkesztőjeként is tevékenykedik, és most arra jutott, hogy a szombati tüntetés résztvevői „gyakorlatilag kinyírják a demokráciát”. Hogy miért jut ilyen következtetésre a századvéges körhöz tartozó Demeter? Hát, mert szerinte ez a nihilizmus diktatúrája:

„Ti most a tüntetésetekkel azt állítjátok, hogy csak az demokratikus választás, amit ti nyertek meg. Na, ezt hívják diktatúrának. És ez a nihilizmus diktatúrája. Ti most azt romboljátok, ami Európát Európává tette. Ti tegnap a népakarat ellen masíroztatok. Ma talán a parlamentarizmust kukáznátok. Holnap kétségbe vonjátok a joguralmat” – írja Demeter, de arról nem tesz említést, hogy a szombati tüntetésen az elmúlt héten előbukkanó választási anomáliák miatt követeltek új választást a demonstrálók.

Az írás utolsó bekezdése ugyanakkor már elég homályos, de nehéz nem arra a következtetésre jutni, hogy ez afféle rejtett migránsozás:

„Holnapután viszont azon fogtok csodálkozni, hogy bárki idegen bármit megtehet az országgal, a nemzettel, veletek, velünk. És nem fogtok tudni tenni ellene semmit, mert minden védelmet önkezűleg bontottatok le.”

Demeter publicisztikai munkássága részeként korábban személyeskedő cikkben támadta meg Parászka Boróka marosvásárhelyi újságírót, miután Parászka több cikket és blogposztot írt a magyar kormány erdélyi médiatámogatásairól.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 16., 14:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Edebácsi
  2018. április 17., kedd 07:44
  A fideszes "szuperszónikus" demokrácia ellen tüntettek
  (A Fidesznek szuper, a többinek szó'ni kuss!)
 2. 6
  szegedi789
  2018. április 16., hétfő 22:11
  Pedig jönnek a dúltkeblű szilárdék... Lira.hu-n nem tudtam nem észrevenni ma, hogy előrenyalt helyőrség már-már könyvcunamit fog ránk borítani, pontosabban már borítottak, némelyik remekmű leírása annyira az idióta gagyit hágja, hogy kötelező darabjai lehetnek a Szüret rovatnak.
 3. 5
  rworse
  2018. április 16., hétfő 21:07
  Hazudsz, disznó.
 4. 4
  Cheyenne
  2018. április 16., hétfő 20:00
  Ez a kontraszelektált erdélyi szellemi nyomorék a Kárpátok keleti bércein röfögne a medveszaros gumicsizmájában, ha nem Szőcsgézu farvizén osztaná az észt mindenben..

  Nulla szellemi teljesítmény, zéró intellektus, de annál nagyobb komplexusos gőg.
 5. 3
  tiszapolgári
  2018. április 16., hétfő 17:53
  „Ti tegnap a népakarat ellen masíroztatok”

  Ne tessék hazudni, masírozásról szó sem volt (a nagyszámú jobbikos ellenére sem).
 6. 2
  szegedi789
  2018. április 16., hétfő 16:24
  Nihilistázni, oh man, oly' szexy, fancy és trendi. Bár ki kellene egyezni, hogy ha már bealkonyult, meg lehanyatlott Ejrópának, akkor szegény, hétvégén sétálgató honfitársaink mit is tennének már tönkre Ejrópában. Hát mit??? Másrészt meg népakarozni meg akkor népakaratozik az ember, ha. Nem folytatom, mert itt mindig a züllött slepp szokott. Szokásos reflex, avagy retorikai öblögetés. Bár a matek diktatúrájáról lehetne elmélkedni, mert a társadalom 1/3dával hogy lehetne népakaratot extrán felül képviselni, de nem csináljuk. Nem megyünk bele a csapdába. Nem is döbbenünk meg ilyen szokásos színvonalú (színvonal nélküli) szövegeken, bár azt rögzítsük, miszerint ezek az uncsi , színvonaltalan szövegecskék is valamilyen negatív hagyományként még sokáig elkísérnek minket. Szahar ügy, az biztos.

  De ne terelődjön el fölöslegesen a figyelem, mert szilárdka annyi amennyi. Semmi. A nagy büdös semmi. Kúúúrva sok pénzből kitartott senki. Aki felmondja az ábécét is, még ha ehhez nagyon sötét és büdös helyekről is kell kikandikálni időnként, hogy mószeroljuk polgártársainkat. Mószer szilárd értekezett, de a magyar eszme- és politikatörténet köszöni szépen, jól van.

  Szilárd fáradjon a pénztárhoz !
 7. 1
  naki
  2018. április 16., hétfő 16:02
  Sokat kell még tanulnod, kisgyerek! Hazaszeretetet tanulj az Egri csillagokból, európaiságot Széchenyi István gróftól, népakaratot II. Rákóczi Ferenctől, parlamentarizmust Bibó istvántól, joguralmat deák Ferenctől. De először is, olvasni tanulj meg, kezdd talán a Gőgös Gúnár Gedeonnal.Komment írásához vagy regisztrálj