Hibátlan érvelés az államtitkártól: a Fidesz a hajléktalanok méltóságát védi, amikor betiltja a hajléktalanságot

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 19:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem kell ide Németh Szilárd, az Emmi államtitkára is tud ostobaságot mondani.

Minden bizonnyal a következő héten el is fogadja a fideszes többségű Országgyűlés, hogy az alaptörvényben rögzítse a magyar állam az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát. Vagyis betiltják a hajléktalanságot. Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy van elég befogadóhely a hajléktalanok számára, bár azt már nem tudta, hogy mennyi, a lényeg, hogy jó sok.

Aztán az MTI megkérdezte a témában Fülöp Attilát, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. A politikus azt mondta: szerinte a kormány intézkedései igazából a hajléktalan emberek méltóságát szolgálják. Fülöp Attila megjegyezte, a hajléktalan emberek méltóságát nem az szolgálja, aki amellett kardoskodik, hogy az utcán éljenek. A kormány úgy tud segíteni ezeknek az embereknek, hogy hozzáférhető ellátórendszert biztosít számukra. Ezt a rendszert a kormány eddig is biztosította, s ezután is biztosítani fogja – fogalmazott az államtitkár.

Végül azzal érvelt Fülöp Attila, hogy Magyarországon 9800 éjjeli menedékhely és átmeneti szállás áll a hajléktalanok rendelkezésére, s ezeken kívül télen még további 1500 többletférőhelyet biztosítanak.

A probléma ezzel csak az, hogy becslések szerint még mindig sokkal több a hajléktalan, mint a számukra biztosított szabad férőhelyek száma, nem beszélve arról, hogy az ellátórendszerben tapasztalt körülmények sok helyen egészen siralmasak. Ehhez képest is érdemes lenne mérlegelnie a Fidesznek, hogy mivel védik igazán a hajléktalan emberek méltóságát.

Kedves Kormány! Takarítsátok el előlem a rohadt, büdös csöveseket!

Ezt nem akárki mondja, hanem egy fideszes képviselő. Bajkai István fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy arra kéri a kormányt, a jelenlegi alkotmánymódosítás során teremtse meg annak jogi lehetőségét, hogy ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni. Mint mondta, több évtizedes jelenség a fővárosban, hogy sokan a közterületeken laknak, ami nemcsak közbiztonsági, közegészségügyi probléma, de a városi élet szempontjából is nehézségeket jelent.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 19:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Hofipisti
    2018. június 15., péntek 14:17
    A Dankó utcai menhelyt fenntartó MET mindenféle - egyházakat megillető - támogatásból való kijátszása is a hajléktalanok javát szolgálja - NER szinten!

Komment írásához vagy regisztrálj