Kásler Miklós történelmi mélyelemzést tartott: Szent István közvetlen kapcsolatba került a Mindenhatóval

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 12:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Forrásközpontúnak épp nem nevezhető előadás az emberminisztertől.

A nagyváradi Szent László Napokon tartott előadást Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, aki elemzett, bemutatott, kivetített, és kész történelmi leckét adott a jelenlévőknek Szent Istvánról és Szent Lászlóról.

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kásler szerint Szent István apostoli királyságot hozott létre, megszervezte a magyar államot és az egységes egyházat, „felkenésével" pedig közvetlen kapcsolatba került a Mindenhatóval. A miniszter a magyar beavató koronáról is beszélt, amelyből szerinte a Szent Korona és a Szent Korona-tan következett, utóbbi „a világon egyedülálló erőként nemzetösszetartó erővé vált”.

Aztán jött Szent László: Kásler szerint ő az egyik legkiválóbb magyar hadvezér volt, akit rettenhetetlen bátorság jellemzett. Kásler azt is mondta, hogy „Szent László, az államférfi helyreállította a királyi hatalom és a magyar birodalom szerveződését”.

Kásler Miklós már korábban is megnyilvánult történeti kérdésekben műkedvelő történészként, a hivatalos Wikipédia-oldalán például ezt olvasni róla: „Kásler professzor onkológusi munkája mellett mindig nagy érdeklődést tanúsított a magyar nemzeti történelmi, történelemfilozófiai sorskérdések iránt, és számos szakértővel folytatott e témákban mélyreható beszélgetéseket. Az a véleménye alakult ki, hogy a mai ember utat tévesztett, elveszítette értékeit.”

Ahogy pedig két évvel ezelőtti portrénkban írtuk, Kásler Nemzeti Nagyvizit c. műsora a köztévén és rádión hosszú évekig ment, majd egy hatkötetes könyv formájában meg is jelent annak a Kairosz Könyvkiadónak a gondozásában, amely erre 39 millió forintos PADA-támogatást kapott. Az alapítványok szerint a sorozatra azért volt szükség, mert „a Nyugatról érkező, erősen globalista történelemszemlélet ellensúlyozására szükséges a magyarság történetének nemzeti érzelmű és szemléletű bemutatása, a hazafiúi érzelmek erősítése”. A gyakorlatban ez többek között magyar őstörténet-kutatást, a hun-magyar rokonság, vagy a Szent Korona-tan vizsgálatát jelenti.

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 12:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  naki
  2018. június 21., csütörtök 17:48
  Töeténelemprofesszorok, előre! Mindenki tartson előadást Nemzeti Onkológiából, de hirtelen!
 2. 6
  Mist
  2018. június 21., csütörtök 00:06
  Bolond likból bolond szél fú!
  Mondták a régiek.
  S igazuk volt!
 3. 5
  rworse
  2018. június 19., kedd 08:30
  4
  Harmadik lett történelemből.
 4. 4
  2018. június 19., kedd 01:07
  Kásler, ha jól emlékszem, valaha (1966-7?) megnyerte a "Ki Miben Tudós" történelem vetélkedőt a tv-ben. Amit nem sok akkori és pláne mai történelem tanár tudna megcsinálni. Elképesztően hatalmas ismeretanyaga sajnos nem mentség zakkant ideológiájára.
 5. 3
  csulla
  2018. június 18., hétfő 19:54
  Nem tudnak előhúzni egy normális "nyulat" a 2/3 ból!
 6. 2
  rworse
  2018. június 18., hétfő 15:48
  Jut eszembe, a választások óta nem láttam semmit Nógráditól!
 7. 1
  Cheyenne
  2018. június 18., hétfő 13:48
  Kedves Mancs, qrva nagy tévedésben vagytok! Teológiai, klerikális értelemben teljes mértékben forrásközpontú az állítás. Jahve az uralkodóknak kiszolgáltatja a szentséget, a hatalom gyakorlásának, a nép vezetésének szakrális aktusát.

  Ez van vazze, ha keresztény alapokról nyomulunk..

Komment írásához vagy regisztrálj