Nagy a baj: már alig akar valaki határvadásznak jelentkezni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 13., 10:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Még a határvadászképzések reklámarca is leszerelt a rendőrségtől.

Egyre kevesebben jelentkeznek határvadásznak – számol be a Vasárnapi Hírek és a Népszava közös anyaga. A cikkben azt írják, hogy ORFK adatai szerint a toborzás kezdete óta, két év alatt 4077-en jelentkeztek határvadászképzésre. Tavaly októberben viszont Pintér Sándor belügyminiszter még arról tájékoztatta Harangozó Tamást, az MSZP képviselőjét, hogy 3666-an jelentkeztek a képzésre. A két adat alapján kiszámolható, hogy míg korábban havonta körülbelül 270-en jelentkeztek, mára ez a szám 41-re csökkent.

A kormány még 2016-ban döntött arról, hogy háromezer fővel növeli a határvadász századokban szolgálók számát, akkor azt remélték, hogy három hónap alatt feltöltik az állományt. Augusztus elején azonban az RTL Klub számolt be arról, hogy még a határvadászképzések reklámarca is leszerelt a rendőrségtől.

Bár a kormány még ma is előszeretettel hangoztatja a határvédelem fontosságát, a rendőrség adatai szerint naponta átlagosan egy migránst fognak el a határon. Még ha a különös grafikonokkal mást is szeretnének üzenni:

Egészen döbbenetes grafikonnal sokkol a rendőrség honlapja

0, 0, 0, 1. Álljon itt minden kommentár nélkül az a csodásan manipulált grafikon a rendőrség honlapjának, a police.hu-nak a főoldaláról, amely az ún. migránsveszélyre hívja fel a lakosság figyelmét.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 13., 10:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  2018. augusztus 18., szombat 07:38
  No de mi ebben a nagy baj?
 2. 2
  rworse
  2018. augusztus 13., hétfő 16:06
  Időtré ennyire hülye vagy ennyire rosszul fizetik vagy mindkettő?
 3. 1
  Időtér
  2018. augusztus 13., hétfő 12:00
  "Ügye örüsz, Öcsi,/Hogy a cipód Fröcsi?'

Komment írásához vagy regisztrálj