Tállai András előszeretettel hallgatja el Facebook-oldalán, hogy EU-s pénzből épül, újul meg mindaz, amit nap mint nap átad, felavat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 23., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vagy elhallgattatja. Törli ugyanis az efféle megjegyzéseket tartalmazó kommenteket Facebook-oldaláról.

Tállai András az a fideszes képviselő, aki szinte naponta ad át utakat, avat fel művelődési központokat, nyit meg érdekesebbnél érdekesebb rendezvényeket, vág át szalagokat hol vízelvezető rendszer, hol búzaszemek ünnepe apropóján, és mindezt aktív social media használóként rendre fel is pakolja (vagy inkább pakoltatja) Facebook-oldalára, hogy napra kész információ legyen róla, mikor minek örült épp a fideszes politikus.

Posztjaiban általában azt írja, hogy „a beruházás hazai és Széchenyi 2020-as forrásból” valósult meg. A Széchenyi 2020-as forrás viszont EU-s pénzt jelent, a Széchenyi 2020 olyan átfogó fejlesztési terv, ami az uniós pénzek elköltésére lett kitalálva.

Viszont egészen nyilvánvalóvá vált, hogy mindezt még csak véletlenül sem akarja nem hogy kiemelni, de elismerni sem Tállai. Nagy sikerrel igyekszik elhallgatni és elhallgattatni a képviselő az európai uniós forrásokról szóló tényt.

A Momentum aktivistái egy ideje gyanakodtak arra, hogy Tállai direkt nem írja még csak véletlenül sem bele a posztjaiba az Európai Unió nevét, ezért arra biztatták szimpatizánsaikat, hogy kommentben jegyezzék meg, vagy köszönjék meg a pénzt az Európai Uniónak Tállai oldalán.

Ki is próbálták a Momentum szimpatizánsai, mi történik, ha megemlítik Tállai oldalán az EU-t. Többen jelezték, hogy a Széchenyi 2020-as forrás az EU-tól érkező pénz.

Erre nem sokkal később az összes olyan kommentet törölték Tállai oldaláról, ami az Európai Uniót említette.

Az ügyben az RTL Híradó kereste Tállait, de a képviselő nem válaszolt a megkeresésekre.

Az RTL Híradónak küldött összesítés szerint Magyarország 2004-es csatlakozása óta összesen több mint 11 ezer milliárd forint fejlesztési forrás érkezett az EU-tól Magyarországra.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 23., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. szeptember 23., 14:48
    erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához vagy regisztrálj