Majd valamikor épül egy biciklistadion Óbudán, most még csak azt tudni, hogy csaknem 1 milliárdba fáj nekünk a tervezése

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 03., 20:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem kérdés, hogy megéri-e.

A Hír Tv vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy a kiemelt kormányzati beruházások központja az új budapesti kerékpárstadion megtervezésére a Gall és Társai Építészirodával kötött szerződést december 12-én, és a tervezés csaknem 1 milliárd forintba kerül.

„Anthony Gall és csapata tavaly augusztusban nyerte meg a tervpályázatot. Az is eldőlt, hogy bár az olimpia gondolata meghiúsult, az új budapesti kerékpárosközpont felépül. A biciklistadion Óbudán, a gázgyár és az Északi összekötő vasúti híd közötti területen kap méltó helyet” – számolt be a csatorna.

Az óbudai velodrom tervéről először 2017 tavaszán lehetett olvasni, és már akkor eldőlt, hogy az Óbudai Gázgyár helyén épül majd meg a létesítmény. De ahogy a 168 Óra Online is emlékeztet, a terület messze van attól, hogy velodromot építsenek ide, előbb ugyanis rekultiválni kell, mivel a gázgyár működése során sok veszélyes anyag halmozódott fel itt (ahogy arról mi is beszámoltunk a Kis-Magyarország rovatunkban). „Vannak olyan becslések, hogy a mentesítés 25 milliárd forintba is kerülhet. A főváros egy 2015-ös határozatában két évet adott a munkára, amit azonban még el sem kezdtek. A 24.hu korábbi összeállítása szerint viszont ha nekilátnak, akkor is legalább 7 év kell, mire a területet hasznosítani lehet” – írja a portál.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 03., 20:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  reuters
  2018. január 04., csütörtök 10:43
  még fáj, fáj, fáj...minden csók (Szörényi-Bródy)

  X milliárdba fáj nekünk
  ez csak nekem fáj? ez fenti szó használat!?
 2. 1
  Cyrano
  2018. január 04., csütörtök 10:00
  A hülyének is megéri. Csak annak.:(
  Ja, mi vagyunk hülyének nézve.
  Révész Máriusz kap egy egész bicikli-izét? Mert az eddig tapasztalat azt mutatja, hogy amit "nekünk" építenek, csak mi nem használhatjuk. A stadionoktól az uszodákig.
  Tömegsport, aha.
  Nálunk egy tömegsport van: a néphülyítés.
  Abban világelsők vagyunk.:(

Komment írásához vagy regisztrálj