Orbán elégedetlen Andy Vajnával és a Tv2-vel, gyorsan át is adhatják a csatornát Mészáros Lőrincnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 07:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pedig a tévések még nyilvánosan is benyaltak Orbánnak.

A Népszava arról ír, hogy átrendeződések várhatók a fideszes médiabirodalomban, és nem is akármikor, hanem már a nyáron. Az átrendeződés oka a lap szerint az, hogy Orbán változásokat akar, mert elégedetlen az Andy Vajna tulajdonolta Tv2-vel, mivel a csatornának megszorítania sem sikerült az RTL Klubot, valamint a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán is működik.

Egy másik iparági forrás azt mondta a lap munkatársának, hogy Andy Vajnával azért is elégedetlenek, mert az érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba”. Hogy mi lett volna az elvárt beleállás, nem tudni, de a bulvárlap a választások előtt fullban tolta a NER-tempót: a Borsodnádason meggyilkolt fiatal lány esetét is belekeverték a kampányba, és elég sokat írtak Hadházy Ákosról is, akinek miután ellopták a táskáját, a lap megírta, hogy mi volt benne.

false

A Népszava mindenesetre úgy tudja, Vajna a fideszes kéréseket állítólag azzal hárította, hogy a bulvárlapot  üzleti alapon akarja működtetni, így a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz hasonló „újságot” csinál. A Népszava információi szerint felmerült, hogy Mészáros Lőrinchez kerülhet a csatorna, de létezik egy olyan forgatókönyv is, mely szerint egy-egy cégbe szerveznék az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornát és a televíziót.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 07:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Dzsaszti
  2018. június 19., kedd 15:36
  Szépen alakul a téboly rendszere! Az egyetlen TV-jük amit néznek még, az sem tetszik nekik. Biztos a remek M1, M2 a követendő példa, ott van vagy 1000 néző esténként. Tisztára olyan lesz a helyzet mint az NDK-ban volt. Ott tabu volt az előző esti TV adásról beszélgetni, merthogy senki nem az NDK-s hanem az NSZK-s adókat nézte. (kivéve ha foci volt) Javaslom Andynek. hogy rendes maffiás módszertan szerint csak a pénzt csengesse be, semmit ne akarjon, sőt köszönje meg a lehetőséget, hogy fizethet!
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. június 18., hétfő 16:41
  Megvették a TV2-t, mégis meghaltak.
 3. 3
  rworse
  2018. június 18., hétfő 15:36
  sachs
  Úgy hatékony a pénzszivattyú, ha drágán működik, de ha nem elég nagy aránya kerül vissza a drágaságnak a főnótárius uram zsebjébe, akkor azért baj lehet. Vajna túl sokat dolgozik saját zsebre. (Másrészt, nem jár elöl jó példával a zország demográfiai gondjainak a megoldásában - ez a legsúlyosabb baj.)
 4. 2
  sachs
  2018. június 18., hétfő 09:23
  Azt nem értem csak, miért baj, ha drágán működik a csatorna. Azt hittem, éppen az a cél. Úgy hatékony a pénzszivattyú, ha drágán működik.

  Különös zamata van ezeknek a mondatoknak: "Mészáros Lőrinchez kerül a ..." Szeretem benne a kerül igét és a hoz-hez-höz vonzatot.
 5. 1
  Cyrano
  2018. június 18., hétfő 07:20
  Volt, aki mást gondolt?
  "Végül csak egy maradhat."
  Mint minden diktatúrában.

Komment írásához vagy regisztrálj