Komlón azt sulykolja a fideszes polgármester, hogy mindenki ÉLETVESZÉLYBEN van

szerző
Katus Eszter
publikálva
2018. márc. 22., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az MSZP feljelentésre készül rémhírterjesztés miatt.

Polics József, Komló város fideszes polgármestere egy keddi sajtótájékoztatón bejelentette: a komlóiak életveszélyben vannak.

A sajtótájékoztatóról a Komlói Újság videófelvételt készített, de a Pécsi Újság és a Pécsma.hu is beszámolt az elhangzottakról.

Ezekből kiderült, hogy Polics József elmondta: a Demokratikus Koalíció Baranya 2. sz. választókerületének jelöltje, Nagy Ferenc egyszer azt nyilatkozta, hogy hiba volt megépíteni a műszaki határzárat, helyette például az egészségügyet kellene rendbe tenni. Emlékeztetett még, hogy Gyurcsány 2015-ben szívesen fogadta a menekülteket, és olyan lehetőségeket vázolt fel, hogy a menekülteket üres laktanyákban vagy lakásokban helyezzék el. „Amikor azt hallottam, hogy üres lakásokba, felállt a hátamon a szőr – fogalmazott Polics József. – Mindenki tudja, hogy Komlón sok ilyen van, és olcsón meg is vásárolhatók. Ha a DK jelöltje nyerne, a nyilatkozatiak alapján megvásárolnák azokat, és migránsokat telepítenének a városba.”

Ezután Komló polgármestere kijelentette:

„Gyurcsány és pártja jelöltje életveszélyes Komlóra nézve.”

„Életveszélyben vagyunk, el a kezekkel Komlótól!”

false

Amennyiben a kijelentés helytálló, és a város lakói életveszélyben vannak, felmerül a kérdés, miért nem lépett még fel a rendőrség és a katasztrófavédelem a komlói lakosok védelmének érdekében?

Kedd este rá is kérdeztünk a két szervezetnél, hogy milyen lépéseket, rendvédelmi feladatokat kívánnak végrehajtani a polgármester által felvázolt életveszélyes helyzet megelőzése, illetve a már kialakult életveszélyes helyzet elhárítására Komló városában, valamint Gyurcsány Ferenc és pártja jelöltjével kapcsolatban.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérdésünkre szerdán csupán annyit közölt, hogy a katasztrófavédelem „politikai megnyilvánulásokra nem reagál”. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részéről csütörtökig még ennyire sem futotta. A két szervezet „reakciójából” azért levonható a következtetés, hogy Komló szó szerint nincs „életveszélyben”. Ha viszont Komló nincs életveszélyben, miért állítja mégis ezt a polgármester?

A rémhír terjesztése bűncselekmény

Szakács László (MSZP) szerint minden fideszes, így Polics József is pártutasításba kapta, hogy tartsa fenn a félelmet. Ezért került sor a sajtótájékoztatóra, ahol a Fidesznek való megfelelni akarás győzedelmeskedett a józan ész felett. Szakács szerint az elhangzottak kimerítik a rémhírterjesztés tényállását, ezért várhatóan feljelentést fognak tenni a polgármester ellen. A Btk. 337. paragrafusa szerint ugyanis: „Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Természetesen megkerestük Nagy Ferencet, a Baranya 2. sz. választókerület jelöltjét, hogy reagáljon a vele és pártjával kapcsolatban elhangzott vádakra.

A DK-s jelölt, aki az MSZP–Párbeszéd támogatottságát is élvezi, úgy látja, Komló polgármestere hamis nyilatkozatával tudatosan megfélemlíti a komlói embereket, akkor, amikor azzal riogatja a város lakóit, hogy DK-s győzelem esetén az olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenének. Nagy hangsúlyozta, a komlóiak biztonsága egyetlen percig sem forog kockán, majd hozzátette, a Fidesz–KDNP az a párt, amelyik már eddig is több mint 20 ezer olyan idegent fogadott be az országba, többségüket jó pénzért, akikről nagy bölcsen ugyancsak hallgatnak. Úgy látszik, pénzért bárki jöhet – mutatott rá Nagy Ferenc. – „A polgármester riogatásával megfélemlíti a város tisztességes polgárait, és ez nagyfokú felelőtlenség a részéről. Állításai ugyanazok a képtelenségek, amiket az Orbán-kormány évek óta szajkóz. Polics József, mint hűséges pártkatona pedig azt szajkózza, amit a vezér elvár tőle” – magyarázta a képviselőjelölt.

szerző
Katus Eszter
publikálva
2018. márc. 22., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. március 23., péntek 12:21
  Komlón akkora lehet a migránsveszély, hogy ahhoz képest a 74-es sújtólégrobbanás vagy a bányabezárás sokkja semmi se volt.
 2. 1
  vilsi
  2018. március 22., csütörtök 13:49
  Kölnben a törökökkel kicseréltük táncainkat, a szlovákok húzták a talpalávalót, a görögöknél vacsoráztunk...MŰVELT NÉMET – MŰVELETLEN MAGYAR?
  Kölnben a 80-as években a Volkshochschule (VHS, népfőiskola) az egyszerű melósok, háziasszonyok legnépszerűbb művelődési intézete volt, a számos más Bildungswerk mellett (Katholisches Bildungswerk, Melanchton Akademie). Jelképes 4 márkáért itt lehetett esténként nyelveket, főzést, táncokat, festészetet, demokráciát tanulni. A VHS vastag éves programfüzetében több ezer előadás, tanfolyam, kiállítás, kirándulás szerepelt. Egyetemista vegyésztársaimmal a VHS-nek nemcsak hallgatói, hanem később előadói is voltunk.(Tiszta ruha – piszkos patak, Krémkeverés házilag; Hidrogén, a jövő energiahordozója, Köln 2020) – sőt, mi magunk is alapítottunk egy ilyen intézményt: Öko-Bildungswerk Köln néven.
  Magyarországon is a 70-es, 80-as években működtek művelődési házak, minden faluban kultúrotthon. Az újságárusoknál színvonalas folyóiratok sorakoztak: Filmkultúra, Új Írás, Nagyvilág, Ifjúsági Magazin – pár forintos áron. A régi rendszer adott a munkások művelődésére – vagy csak szeretett volna? Csak egy vékony értelmiségi réteg képezte magát? Ezek közül is egy része Nyugatra költözött?
  A maradék aztán belevetette magát a pénzkeresésbe és a fogyasztásba, este pedig holtfáradtan zuhant bele tévéfotelébe – míg ez alatt a német esti iskolákat látogatott és művelődött?
  Nem történhetett másképp: ez a sok millió megfáradt, egyszerű lélek nem csöppenhetett csak úgy ide hirtelen a Holdról!
  De hiszen ahhoz, hogy ne legyek mocskos szájú, ne dobjam el a csikket, ne vegyem el a másét, ne lökjem félre embertársamat - mindehhez nemhogy műveltség, de Biblia sem kell!
  Kell viszont a hét főbűn: kevélység (superbia), kapzsiság (avaritia), bujaság (luxuria), harag (ira), torkosság (gula), irígység (invidia), restség (acedia). (ökobetyár)

Komment írásához vagy regisztrálj