Papírforma alapján jelölte ki Lázár János az elhunyt hódmezővásárhelyi polgármester lehetséges utódját

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 06., 16:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A fideszes alpolgármester lenne az új városvezető.

Hegedűs Zoltánt (Fidesz–KDNP), Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét jelöli a Fidesz és a KDNP helyi szervezete az elhunyt Almási István városvezetői posztjára a február 25-i időközi önkormányzati választásra – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán sajtótájékoztatón a csongrádi városban.

Az Index híre szerint Lázár János közölte, hogy a jelölt kiválasztásánál két szempontot vettek figyelembe:

– a tapasztalatot,

– a stabilitást.

Hegedűssel alpolgármesterré választásakor készített interjút egy helyi portál, ebből kiszedtük a legérdekesebb részleteket:

„A 90-es évek elején még nem nagyon foglalkoztatott a közélet. Bár csodálattal néztem édesapámra, aki 1990-től nagyapám biztatására mint kisgazda képviselő vállalt szerepet. Nagyapám fehérgárdista volt, jó pár évet töltött a váci börtönben, később édesapám folytatta az ő népképviseleti tevékenységét.”

„Tősgyökeres tarjáni vagyok. Az akkori Zalka Máté, a mostani Varga Tamás iskolába jártam, majd a Kossuthban végeztem géplakatosként.  A gépek szeretete örökletes a családban. Édesapám gépész, nagyapám kovács volt. Az első számítógépek megjelenésekor megfertőzött az informatika. A főiskolán is ezt tanultam. Informatikusként a városházán is dolgoztam a kilencvenes évek elején. A mostani irodám egyébként pont ott van, ahol annak idején az informatikai csoporté.”

„2006 nyarán csörgött a telefonom, hogy Lázár János, akkori polgármester szeretne velem beszélni. Találkozásunkkor gyorsan rátért a lényegre: elindulnék-e képviselőjelöltként.”

„Nem szeretnék íróasztal mögött ülni. Látni akarom, hol, mi és hogyan épül. Hozzám tartoznak a beruházások, fejlesztések, építkezések. Elengedhetetlen a terepszemle.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 06., 16:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  galambocskám
  2017. december 07., csütörtök 18:20
  Nagylelkű vagy hercigem hogy csak ezeket tiltod meg nekem.

  Csak mindig szóljál idejében hogy nekem mit nem szabad.

  Hódolattal: grrr néni
 2. 4
  rworse
  2017. december 07., csütörtök 16:16
  grrreselyű, 3

  Egyszer már "megtárgyaltuk", hogy velem szemben nem csak a lekedvesezés, de a lenyugtatgatás hazugmódszerét is tilos alkalmaznod, mivel én minden pillanatban nyugodt és higgadt vagyok. Ezt egy ideig tartottad, de most már másodízben "feledkezel meg" a helyzetről, miszerint engem nem nyugtatgathatsz. Tilos. Nem csak lekedvesezni, hanem nyugtatgatni is tilos.
 3. 3
  galambocskám
  2017. december 07., csütörtök 09:44
  Hideg csap, hercigem, hideg csap?
 4. 2
  rworse
  2017. december 06., szerda 19:22
  Úgy látszik, a hódmezei polgármesterek korán halnak. Fáj a fejük a hasalástól.


  "Nagyapám fehérgárdista volt, jó pár évet töltött a váci börtönben, később édesapám folytatta az ő népképviseleti tevékenységét.”
  Most meg az unoka folytatja atyái "népképviseleti" tevékenységét. Szintén fehérgárdista. Talán ezért tűnik szimpatikusnak a fogalmatlan grrreselyűnek?
 5. 1
  galambocskám
  2017. december 06., szerda 17:45
  Jó választásnak tűnik.

Komment írásához vagy regisztrálj