Lelőttek egy török harci helikoptert Szíria fölött a kurdok

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 15:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez a törökök első vesztesége a szárazföldi hadművelet során.

Lelőttek egy török harci helikoptert Szíria északnyugati részén. Az eset a kurdok elleni katonai művelet során történt. A helikopter a kurdok lakta Afrín térségében volt bevetésen a török elnök szombati bejelentése szerint.

A Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia közölte, hogy egységei lőtték le a helikoptert.

Ez az első alkalom, hogy az Afrín térségében három hete indított török hadműveletek során lelőttek egy török gépet. Recep Tayyip Erdoğan ezt követően (is) megtorlással fenyegetőzött. Azt mondta, a felelősök nagy árat fognak fizetni. A fedélzeten lévő katonákról egyelőre nem közöltek információkat.

A török csapatok a szíriai kormány oldalán álló milíciákkal közösen harcolnak Afrínban az YPG ellen, amelyet Ankara a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szakadár szervezettel szövetséges terrorcsoportnak tart.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 15:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tódi
    2018. február 10., szombat 22:27
    Azért ez a cikkösszefoglaló kicsit erős, mert a héten már megjelent egy cikk ebben a lapban, amiben azt írták, az eddigi legnagyobb napi veszteséget szenvedte el a török hadsereg, 8 katonája halt meg aznap.
    Egy hétre azért még vissza lehet emlékezni - esetleg odaírni, hogy légi erejük első vesztesége volt. Valami igényesség....

Komment írásához vagy regisztrálj