Megállították az Osmanen Germaniát

szerző
MTI
publikálva
2018. júl. 10., 11:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A németek betiltottak egy nacionalista motoros bandát.

Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter betiltotta az Osmanen Germania nevű török nacionalista motoros bandát, és elrendelte, hogy a szervezet hagyjon fel minden tevékenységével.

A szervezet súlyos fenyegetést jelent a személyes szabadságjogokra és a lakosságra általában – magyarázta a döntést a tárca. A betiltást hivatalosan az egyesülési törvény előírásaival indokolták, mondván, az Osmanen Germania célja és tevékenysége a büntető törvénykönyvbe ütközik. A miniszteri rendelet az Osmanen Germania összes tagszervezetére is vonatkozik, a bandának ugyanis 16 helyi csoportja van.

A döntés nyomán ma reggel a banda több tagjánál is házkutatást tartottak Rajna-vidék-Pfalz, Baden-Württemberg és Hessen tartományokban, valamint Bajorországban. A belügyminiszter világossá tette, hogy a német szövetségi és tartományi hatóságok egyaránt szigorúan fellépnek a szervezett bűnözés minden formája, így a bűncselekményeket elkövető motoros bandák ellen is.
„Aki elutasítja a jogállamiságot, az ne számítson tőlünk semmilyen megértésre” – szögezte le Seehofer.

Az Osmanen betiltását eredményező jogsértéseket egy március közepén elindított nyomozás tárta fel, amelynek célja a motoros banda szervezeti felépítésének, irányításának és a helyi szervezetek közötti együttműködésnek a vizsgálata volt.

A hatóságok szerint az Osmamen Germania tagjai több támadásért is felelősek, amelyeket baloldali törökök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök bírálói és azok ellen követtek el Németországban, akiket Ankara kikiáltott a kudarcba fulladt 2016-os puccskísérlet állítólagos kitervelője, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen iszlamista hitszónok hívének. Az Osmanen Germaniát az Erdoğan vezette török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) is támogatja.

szerző
MTI
publikálva
2018. júl. 10., 11:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. július 10., kedd 20:03
    Ideje volt. Remélem, közben a résztvevő egyéneket is büntetik a csoportbani bűneikért is.

Komment írásához vagy regisztrálj