Orbán szerint nem a kormányt, hanem a magyar népet ítélik el

szerző
narancs hu
publikálva
2018. szept. 11., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbán szerint holnap meg fogják szavazni holnap a 7-es cikkelyt. Sosem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet - tette hozzá.

Orbán Viktor késve érkezett meg az EP mai ülésére Strassbourgba. Mikor Gulyás Gergellyel belépett az ülésterembe, már beszélt Judith Sargentini, aki felszólalásában megismételte jelentése főbb megállapodásait, ezeket itt foglaltuk össze.

Ingeborg Grassle a költségvetési bizottság vezetője arról beszélt, hogy Magyarország rosszul használja fel az uniós támogatásokat, és az uniós pályázatoknál sokszor csak látszólagos a verseny és a legalitás. A Kulturális bizottság is támogatja a 7-es cikkely megindítását, mert a kormány el akarja lehetetleníteni a CEU működését, és nyáron az MTA ellen is támadást indított, mondta el Petra Kammerevert.

false

Nincs jogi egyenlőség, nem írja alá a nők jogát védő isztambuli szerződést sem a kormány, ezért nem demokrata vezető Orbán, erről az esélyegyenlőségért felelős Maria Noichl, aki szintén támogatja a 7. cikkely bevetését.

A tanács részéről Karoline Edstatler szintén azt emelte ki, hogy az EU-nak meg kell védenie a demokratikus jogokat.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság nevében arról beszélt, hogy az állampolgári jogok és a demokratikus értékek alapvetőek a közösségben, és ezért a Bizottság egyetért a jelentésben foglaltakkal. Aggodalomra ad okot a magyarországi civil szervezetek helyzete, a korrupció szintje, vagy épp a médiában kialakított helyzet miatt. Timmermans külön kitért arra, hogy a tranzitzónákban fogva tartott menedékkérőknek a magyar hatóságok nem adtak enni, és hogy Magyarországnak kellett a legtöbb pénzt visszafizetnie az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Orbán azt mondta, biztos benne, hogy az EP meg fogja szavazni a jelentést.

Egy országot és egy népet fognak elítélni. Magyarország már ezer éve tagja az európai családnak, ami vérével is hajlandó volt megvédeni a kontinenst.

false

Arról beszélt, hogy míg az EP képviselők többsége beleszületett a demokráciába, Magyarországnak meg kellett küzdenie azért.

„Önök azt hiszik jobban tudják, mi kell a magyar népnek, mint a magyarok."

A miniszterelnök szerint visszaél a hatalommal az EU, amikor elfogadja a jelentést, é az elfogadás módja sérti az uniós szerződést.

Orbán szerint normális, hogy az EU-ban a migráció kérdésében a magyar álláspont eltér a többésgitől. De erről vitázni kell, nem pedig kizárni az országot a vita lehetőségéből. Azt is mondta a miniszterelnök, ő Magyarországon hallgat a kisebbségi véleményekre:

„Sosem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet."

Ugyanakkor súlyos ténybeli tévedések vannak a Sargentini jelentésben, mondta a kormányfő.

"Mi megvédjük a határainkat, és mi döntjük el kivel akarunk együtt élni. Megvédtük Magyrországot és megvédtük Európát." Arra készülnek most, hogy Európa elítélje saját határőreit.

Azért akarják a migránspártiak elítélni Magyarországot, mert nem akar bevándorlóország lenni. De jövőre jönnek az EP-választások, ahol az emberek visszahozhatják a demokráciát, fogalmazott a magyar miniszterelnök.

szerző
narancs hu
publikálva
2018. szept. 11., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  rworse
  2018. szeptember 12., szerda 07:56
  Orbánt és bandáját kéne végre elítélni. Köztörvényesen.
 2. 13
  szegedi789
  2018. szeptember 11., kedd 22:48
  Elhallgattatás?

  Origo, Figyelő, Népszabadság, Hírtévé (rövid periódus ellenzékiség), Magyar Nemzet (rövid periódus e.), Heti Válasz (rövid periódus e.), Beszélő, Napi Gazdaság, Délmagyar, Kisalföld, Magyar Hírlap, közmédiák, további megyei lapok , Mandiner (itt rezzeg a léc, de akkor is rosszabb lett), Kommentár, Rubicon (elég sok száma belesimul NER világába), TV2-es csoport, atv (itt is rezeg a léc, de ez is sokkal rosszabb lett; néhány elfogadható, inkább ellenzéki év), kereskedelmi rádiók stb. stb.
 3. 12
  szegedi789
  2018. szeptember 11., kedd 22:37
  Szíp beszéd vót. Megkönnyeztem. Szíp gondolatmenetek.

  Pl. ezeréves vérét hullató hon, majd a gondolatmenet végén az endékások előtti határnyitás. Szíp történelmi események sorozata. Történelem mint egyenes vonalú egyenletes mozgás? Hm...
  Egyik végén a törzsszövetség egy részét (!) bajor (!) meg ilyen lovagocskákkal lekaszaboló (!) Vajk-István, és a történelem végén Szent Horn Gyula és Szent Németh Miklós, gondolom glóriával és szárnyakkal. Bár migránsos-kerítéses időszakban nem értem, miért a határnyitással jön a szónok, ha már vérünket hullassuk... A merkelekért???? Brrrr...!
 4. 11
  Cyrano
  2018. szeptember 11., kedd 21:03
  Időtré (c. by rworse): szar lehet ennyire hülyének lenni.
 5. 10
  Kovacs
  2018. szeptember 11., kedd 21:02
  8: Ja,ja...a magyar nép MINDENBEN túltesz mindenkit.
 6. 9
  Kovacs
  2018. szeptember 11., kedd 20:59
  7: Ilyen konkrétumokat a bíróságon kérdeznek. Az európai parlament egy politikai plattform. Ma egész jól zajlott a polit-show.
 7. 8
  yoyo
  2018. szeptember 11., kedd 20:14
  Sok igazsága van Orbán Viktornak, például ez a magyar népet elítélős.
  Másmilyen nép nem nagyon szavazgatna lelkesen újra és újra a hatalomba egy ilyen felelőtlen és aljas embert.
 8. 7
  sachs
  2018. szeptember 11., kedd 19:37
  Azt várnám, hogy egyszer ne csak általánosságban beszéljenek a korrupció magas szintjéről, hanem kérdezzék meg konkrétan: Orbán úr mivel tetszik magyarázni, hogy a családjában, környezetében mindenki milliárdos lett? Kínosabb már úgysem lehetne. Így is egy Dosztojevszkij regényben érzem magam.
 9. 6
  rworse
  2018. szeptember 11., kedd 18:57
  A kis Lomniczi éppen most hitlerezi le az Uniót az m1-en, miután Kurzot jellemtelen embernek nevezte az álláspontja miatt. Komolyan mondom, Hitlerhez hasonlította a kis Lomniczi az Uniót. Hitlerhez. Értsd, Hitlerhez. Az EU-t. Hitlerhez. A "riporter" Gulyásnak mi volt a reakciója?: az "interjú" végszavában tromfolt rá, hogy hát igen, haladás az übermensch felé. A hitleri EU halad az übermensch felé, hozta össze a két kereszténydemokrata a tévéstúdióban a kamerák előtt. EU egyenlő Hitler, mondották épp az előbb.

 10. 5
  Kovacs
  2018. szeptember 11., kedd 17:44
  "Orbán szerint nem a kormányt, hanem a magyar népet ítélik el"
  Meg a Dunát és a Tiszát, mert Magyarországon folyik át. Evidens.
  Késve érkezve, leadta a magyar nagyhalált, örüljünk, hogy nem köpte le a képviselők laptopját.

Komment írásához vagy regisztrálj