Orbán Viktor gyakorlatilag semmire sem jutott Bécsben, maximum lett még egy ellensége

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 30., 17:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Volt egy kisebb tüntetés is.

Bécsbe utazott ma a miniszterelnök, hogy találkozzon Sebastian Kurz osztrák kancellárral. Az Index arról ír a Die Presse nyomán, hogy Orbán valósággal menekült a sajtó elől, az interjúkérelmeket elutasította, és az osztrák kancellárral közös sajtótájékoztatón is csak az Echo Tv és a közmédia kérdezhetett magyar részről.

Orbán az MTI szerint arról beszélt, hogy a schengeni rendszert meg lehet védeni: a külső határoknak zárva, a belső határoknak pedig nyitva kell lenniük. A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az osztrák kancellár már külügyminiszterként is jó partnere volt Magyarországnak a migrációs kérdésekben. Több témában azonban nem értett egyet a két fél, ilyen például az osztrák családtámogatás átalakítása, ami hátrányosan érintené többek között a magyar családok egy részét is, ugyanis jelenleg negyvenezer magyar gyermek szülei dolgoznak Ausztriában, és fizetik ott a járulékokat. Ezenkívül Paks 2-vel kapcsolatban sincs meg a közös hang az osztrákokkal, Kurz nem támogatja a beruházást. A megbeszélés napján egyébként zöld aktivisták tiltakoztak a kancellári hivatal előtt Paks 2 ellen.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 30., 17:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  naki
  2018. január 31., szerda 10:25
  Jellemző, hogy egyetlen szót nem bírt arról kinyögni a lógó tökű diktátor, milyen tervei vannak arra, hogy a negyvenezer magyar gyermek jelenleg Ausztriában dolgozó szülei munkához juthassanak Magyarországon, európai színvonalú munkabérért? Az Ausztriában dolgozók csak a Magyarországról elmenekült migránsok töredékét teszik ki. Ez csak egy "kézrebbentő, hülye elnyomó". Nincs ennek semmi elképzelése hazánk felemeléséről.
 2. 3
  tiszapolgári
  2018. január 30., kedd 22:45
  „a külső határoknak zárva, a belső határoknak pedig nyitva kell lenniük”

  Nálunk is pont így van, a kapu zárva van, de az előszobából nyíló nappali ajtaja mindig nyitva van. A vécéajtó se ez, se az, köztes állapot, hiszen mindig be van csukva, de nincs kulcsra zárva.
 3. 2
  rworse
  2018. január 30., kedd 21:59
  A belső határok maradjanak nyitva! Azaz, a magyar migráncsok kapjanak meg mindent teljes jogon a magyarmigráncsolt országokban! A magyar migráncsok Európa keresztény gyökereinek főerei!
 4. 1
  rozsaimi
  2018. január 30., kedd 20:27
  ezért szeretik a fideSS hívek mert mindenkivel háborúba áll pedig a mezőtúri cigánysoron mikor nyaranként ott volt a nagyanyjánál az mindig arra tanította,h ne keressen ellenséget mert a "fajtánkat amúgy se szeretik vendelkém "...

Komment írásához vagy regisztrálj