„Orbán Viktor a legveszélyesebb politikus az EU-ban”

szerző
MTI
publikálva
2018. ápr. 14., 14:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Már nyolc éve tart a demokrácia kiüresítése Magyarországon.

A Der Spiegel című német hírmagazin szombati számában Kiüresített demokrácia címmel közölt kommentárt. Ebben a szerző úgy vélekedett, hogy a Fidesz–KDNP szövetség „választási győzelme után Magyarország tényelegesen ismét egypártrendszer”. Hozzátették: „Orbán Viktor a legveszélyesebb politikus az EU-ban”, és az európai fővárosokban nincs erős akarat, hogy szembeszálljanak vele. Volt már nyolc éve a „magyar demokrácia kiüresítésére”, és „váratlan” kétharmados győzelme révén ugyanúgy egyetlen párt „uralkodik”, mint az 1989-es fordulat előtt, ezúttal a Fidesz.

A kormányfő „lopakodó” módon terjesztette ki hatalmát, fokozatosan valamennyi fontos tisztségbe fideszes emberek kerültek, a gazdaságot egy „baráti vállalkozókból álló hálózaton keresztül ellenőrzi, amelyet állami megrendelésekkel (és sok EU-s pénzzel) lát el”, a nyilvánosságban zajló vitákat pedig „nacionalizmusa uralja” – fejtette ki a Der Spiegel, amely szerint így adódik a kérdés, hogy ki tudja Orbán Viktort feltartóztatni.

Mint írták, az Európai Unió eddig alig tett valamit, a jogállamisági eljárás csak Lengyelországot fenyegeti, mert a lengyel igazságügyi reform nyilvánvalóan ellentétes a hatalmi ágak szétválasztásának elvével, Orbán viszont „mindig csak annyira provokálta az EU-t, hogy az még éppen ne lépjen közbe”, és „vannak barátai, fontos barátai”.

Így terjed a NER: itt a szlovén nemzeti konzultáció!

Újabb bizonyíték arra, hogy Orbán nemcsak komoly pénzzel, de tanácsokkal is segíti a szlovén szélsőjobbot. Március végén részletesen írtunk arról, Orbán miként segíti a szélsőjobboldali szlovén politikust, Janez Janšát és pártját, a Szlovén Demokrata Pártot (Slovenska Demokratska Stranka, SDS). A két pártvezér rendszeresen találkozik, a pártok politikusai pedig nyilvánosan kiállnak egymásért, ha a szükség úgy hozza.

szerző
MTI
publikálva
2018. ápr. 14., 14:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2018. április 15., 08:59
  Tulajdonképpen egy komplett Nagy Brehm, a kiscinkéket és a kisőzikéket kivéve.
 2. 3
  rworse
  2018. április 15., 08:15
  A Skorpiót se feledjük.
 3. 2
  tiszapolgári
  2018. április 15., 07:28
  Egyesíti magában a vaddisznó, a kakas és a kígyó legrosszabb tulajdonságait.
 4. 1
  sachs
  2018. április 14., szombat 14:27
  Nem tartja be az európai törvényeket, és nem tiszteli az európai kultúrát. Nem tud integrálódni.

Komment írásához vagy regisztrálj