Szijjártó nekirontott az osztrák kancellárnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 11:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elutasítjuk a liberális gőgösséget!

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Christian Kern „balliberális” osztrák kancellár úgy próbál belpolitikai népszerűtlenségén változtatni, hogy Martin Schulzhoz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltjéhez hasonlóan

szünet nélkül Magyarországot szidalmazza.

Elutasítjuk „ezt a liberális gőgösséget” – közölte Szijjártó Péter, aki az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az osztrák szociáldemokrata kancellár az Österreich című politikai és közéleti osztrák lap vasárnapi kiadásában megjelent interjújában megismételte: támogatja a pénzügyi nyomásgyakorlást Magyarország és Lengyelország ellen.

Christian Kern azt mondta, „Európa értékközösség is, ezért nem elfogadható, hogy ezek az országok lépésről lépésre felszámolják a demokráciát és a hatalmi ágak szétválasztását, valamint korlátozzák a sajtószabadságot”. Az osztrák kancellár szerint le kell vonni a következtetéseket. Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy minderről a következő uniós költségvetési tárgyaláson feltétlenül szót kell ejteni.
A külgazdasági és külügyminiszter reagálásban hangsúlyozta: az Európai Unió valóban értékközösség, és a magyarok értéknek tartják a biztonságukat, a határvédelmet,

„sőt azt is, hogy Ausztriát is mi védjük az illegális bevándorlással szemben”.

Magyarország azonban nem tartja a közös értékek részének, hogy valaki beleszól egy másik ország belügyeibe, és meg akarja mondani, hogy a magyaroknak kikkel kell együtt élniük, „ezt a liberális gőgösséget elutasítjuk” – tette hozzá.
Szijjártó Péter azt írta: a kötelező kvóta egész Európában kudarcot vallott,

Magyarország tehát nem kritikát, hanem elismerést érdemelne,

mert „ellentétben a képmutatókkal”, mindig őszintén, világosan és egyértelműen elmondta, hogy elutasítja az illegális bevándorlók betelepítését.
Úgy fogalmazott: „az osztrák kancellár a bevándorlók betelepítésén, a Soros-terv végrehajtásán dolgozik”, Magyarország ezzel szemben mindig meg fogja védeni magát.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 11:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  galambocskám
  2017. július 31., hétfő 09:50
  De nem érte meg, dadus!
 2. 13
  rworse
  2017. július 31., hétfő 09:03
  Haj, szegény galambocska, Galuska Galagonyovics grrrr, ha ezt megérhette volna!


 3. 12
  galambocskám
  2017. július 31., hétfő 06:50
  Attól, hogy Szijjártó nem az a Talleyrand attól a Kern még nem lesz okosabb.

  Kern kampánylik tehát rugdossa Orbánt. .

  Sulci kampánylik tehát rugdossa Orbánt.


  Az ellenzéki médiákok, hát ők állítólag nem rugdossák Orbánt eléggé, ha Lengyel László szükségesnek tartotta indítványozni hogy az ellenzéki médiákok hangolják össze magukat a szükséges Orbánrugdosásra mert az ellenzék még ahhoz is hülye hogy kampányoljon.

  Mondjuk ebben igaza is van. 4. 11
  Hóvarjú
  2017. július 31., hétfő 00:15
  Te jó ég, a képen Szíjjártó vádlón felemelte mutatóujját, és abba a felemelt mutatóujjba bizony beleremeg majd a sápadt és gyenge, önbizalomhiányos, gazdaságilag törékeny Felső- és Alsó Ausztria, Karintia... stb.
 5. 10
  rworse
  2017. július 30., 23:19
  kakambuki
  "De nekem van valami olyan érzésem (nemcsak nekem??) mintha előtte nekünk rontott volna az illető széplelkű bundeskanzler és nem is egyszer!"

  Miután mi nekirontottunk az érintetteknek (is), és nem is egyszer. Vagyis "úgy kezdődött", hogy a bundeskanzler visszarontott.
 6. 9
  Kovacs
  2017. július 30., 21:40
  8: Persze, ha az óvodában lennénk. Nekirontó 1 leköpi Nekirontó 2-t. És jól elköpködünk az iskola kezdésig. (vagy még utána is, mert az oktatás lenullázva!) Akinek pedig nem tetszik a köpködés, ne kötekedjen bele a nemzeti szuverenitásba. Mostantól csak köpködünk. Nemzeti szuverénül. Csodálkozásra semmi ok. Valóban.
 7. 8
  kakambuki
  2017. július 30., 21:22
  Neki hát, nekirontott. De nekem van valami olyan érzésem (nemcsak nekem??) mintha előtte nekünk rontott volna az illető széplelkű bundeskanzler és nem is egyszer! Ennél fogva tehát legfeljebb visszarontott a külügyérünk vagyis visszatámadt a kétszeres támadást követően. Csodálkoznék azon ha valaki csodálkozna rajta.
 8. 7
  szegedi789
  2017. július 30., 20:57
  Van úgy, hogy a történelem nyűtte szittya-pannon-avar-hun gyomor már nem bírja a strapát.
  Ilyen, mikor megpillantá kegyetlen tényt, miszerint szídzsártó lenni főkülügyér.
 9. 6
  szegedi789
  2017. július 30., 20:54
  Szídzsártó rontani neki.
  Bum-bum.
  Csakúgy nyakdult, hacsak nem nyekkent Vagy nyiffant.
 10. 5
  Hóvarjú
  2017. július 30., 20:39
  Ha Orbánba belerúgnak, földre zuhan, de ősmagyarként méltóságteljesen feláll, leporolja magát, elereszt egy galambocskát, körbenyalja a szája szélit többször egymás után sebesen, majd kiveri a taknyát, ebből lesz a taknyomocskám.

Komment írásához vagy regisztrálj