Megvan a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia új elnöke: részünkről oké is

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 14:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Makk Károly halála után megüresedett posztot kapta...

Tegnap tartották a Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tisztújító ülését, ahol nemcsak elnököt, hanem mind az öt szakosztályba új tagokat is választottak.

A Makk Károly halála után megüresedett elnöki posztot mostantól Maurer Dóra festőművész tölti be, viszont az ügyvezető elnök továbbra is Ferencz Győző költő lett – olvasható az MTA honlapján.

Az építőművészeti osztály elnöke maradt Winkler Barnabás, az osztály rendes tagja lett Pelényi Margit és Vincze László; szenior tagja Zalotay Elemér.

Az irodalmi osztály elnökségében sem volt változás, újra Imre Flóra lett, rendes tagjává Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát; szenior taggá Karátson Endrét választották.

A képző- és iparművészeti osztály elnöke Haász István lett, az osztály új tagjai: Gerhes Gábor és Zalavári József; szenior tagja Schmall Károly és Szűts Miklós.

A mozgókép- és színházművészeti osztály új elnöke Hegedűs D. Géza, az osztály rendes tagja Pintér Béla és Valló Péter lett; szenior tagnak Fodor Tamást választották.

A zenei alkotóművészeti osztály elnökének újra Tihanyi László választották, rendes tag pedig Szigetvári Andrea lett.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 14:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    reuters
    2017. november 28., kedd 21:25
    megüresedett posztot kapta... Pintér Béla?!

Komment írásához vagy regisztrálj