Tudtuk nélkül jött le a migránsozó cikk, felmondott az Origo teljes filmrovata

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 10:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Itt a vége.

Facebookon jelentette be távozását az Origo Filmklub öt újságírója: Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás és Varga Ferenc.

Az ok: szerdán este a megkérdezésük nélkül bekerült rovatukba a „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, amelynek egyetlen betűjét sem tudják vállalni, szellemisége a legtávolabb áll tőlük. A cikkben egyébként az Isten hozott Németországban, illetve a Viktória királynő és Abdul című filmeket minősíti „agyatlan, politikailag korrekt migránspropagandának” a szerző.

(A leadkép az origo.hu szerkesztősége előtti 2014-es tüntetésről készült. Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 10:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16
  rworse
  2017. október 13., péntek 12:24
  15

  De, valós igényeket, sőt. Az ellenben tényleg érdekes (bár nem meglepő és nem is mulatságos), hogy a kormánylakáj médiában még a politikamentes bulvár is mennyire de mennyire rohadtabbul, agresszívebben, lebutítottabban, ocsmányabbul, penetránsabban, irányítottabban megy, mint a "független" bulvárban.
 2. 15
  tiszapolgári
  2017. október 12., csütörtök 22:19
  14: folyamatosan csökken az olvasói igény a valóságra

  És eközben mintha mesterségesen akarnák rászoktatni az olvasókat a gondolkodásmentes gagyira, mert nem akarom elhinni, hogy az Origo Life primitív „hírei” valós igényeket szolgának ki.
 3. 14
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 20:42
  9

  Megértem én őket, persze, yoyóval is egyetértek, hogy a spéttel meglépett bátorságok is bátorságok. Ki milyen egzisztenciális helyzetben van. Én például azért nem alapítottam még családot, hogy csak és csakis a magam szempontjai alapján dönthessek arról, hogy mit vállalok és mit nem. Így megtehetem, hogy például az Origót már a főszerkesztőleváltási botrány (Lázár-titkárnő-London) előtti években otthagytam. Egyébként megszűnni szoktak alattam a lapok, folyamatosan leépülvén a magyar média valóságközlésre törekvő szegmense - folyamatosan csökken az olvasói igény a valóságra.
 4. 13
  Kovacs
  2017. október 12., csütörtök 18:50
  9: "És jól mondja yoyo, a „kellett a pénz” nagy úr, és Magyarországon nincs túlkínálat független, de legalábbis vállalható lapokból/portálokból."
  Sőt, az a lap is ( amit én megrendeltem az ismerősöknek) például szemrebbenés nélkül reklámozza a Turkish Airlinest. "So it goes..."
 5. 12
  harcolj
  2017. október 12., csütörtök 18:12
  Galambocskáj, a narancs arra gondolt, hogy kegyed soha nem gondol semmire, csak valakik a csőrébe adják , amit tetszik itt nekünk továbbrekegni , mint tiszteletbeli békagalamb. Sőt kétélűtű. Kár hogy beleült. De legalább kegyed a bizonyosság, hogy a halál után is van élet.
 6. 11
  reuters
  2017. október 12., csütörtök 15:46
  Az egyik legértékesebb hazai filmkritikusi műhelynek lett most vége. Nagyon sajnálom, de megértem. Sőt, azt is megértem, hogy a "megújult" Origón belül is próbálták tartani a színvonalat és magukat. (Ugyan hova is mennek majd ezen az egyre szűkölő illiberális sajtó piacon?!)
 7. 10
  galambocskám
  2017. október 12., csütörtök 13:36
  "Tudtuk nélkül jött le a migránsozó cikk,,,"


  Nem tudom hogy lehetett volna a migránsozást megúszni egy olyan filmről szóló cikkben amelyik arról szól hogy egy német család befogad egy migránsot.

  És akkor a nemittszületett illető azt mondja mire a Németországban született azt válaszolja, a jóval Keletebbre született szerint viszont nemaddiga.

  Valami ilyesmire gondoltál, kedves Narancs? 8. 9
  tiszapolgári
  2017. október 12., csütörtök 13:14
  3

  Én azt mondanám, hogy ez a kérdés mától nem aktuális. Ma reggelig még az lett volna.
  És jól mondja yoyo, a „kellett a pénz” nagy úr, és Magyarországon nincs túlkínálat független, de legalábbis vállalható lapokból/portálokból.
 9. 8
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 12:53
  grrreselyűgrrrapagály
 10. 7
  yoyo
  2017. október 12., csütörtök 12:33
  az ilyen spéttel meglépett bátorságok is bátorságok azért, bár rejtély, hogy lehetett eddig hezitálni.
  Nyilván a "kellett a pénz" miatt, de a helyükben, én azt hiszem, már annyira szégyelltem volna magam, hogy inkább maradok. A bőr már úgyis jól ráégett a pofámra, cseszhetem, szóval minek.

Komment írásához vagy regisztrálj